Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietuvos kelyje – krepšinio nykštukė su pažįstamu veidu: „Vien geri žodžiai apie jį“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pergale prieš Meksiką pradėjo olimpinį atrankos turnyrą San Chuane, o jau artėjančią naktį stos į kovą su Dramblio Kaulo Kranto (DKK) komanda, kurios gretose – trims mūsų nacionalinės rinktinės žaidėjams puikiai pažįstamas ir mylimas Deonas Thompsonas.
Ketvirtadienis | Olimpinė atranka | Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas | 00:30 | San Chuanas

Nors Dramblio Kaulo Kranto rinktinė yra žaidusi penkiuose pasaulio čempionatuose, tačiau artėjančią naktį ši Vakarų Afrikos komanda pirmą kartą istorijoje išbėgs ant olimpinės atrankos parketo.

Prieš keturis dešimtmečius dukart Afrikos čempionais tapusi DKK nėra žaidusi ir olimpinėse žaidynėse, o artėjančią naktį vyksiantis mūšis su Lietuva – irgi pirmasis istorijoje.

Stratego Natxo Lezkano vadovaujama DKK į San Chuaną atvyko po dvejų kontrolinių rungtynių – 67:69 nusileido Dominikos Respublikos krepšininkams bei 84:91 krito prieš Portugaliją.

„Toks pats fiziškas, net dar fiziškesnis, atletiškesnis varžovas (nei Meksika). Bėgs neblogai. Ne vieną kartą yra tekę žaisti su Dramblio Kaulo komanda būnant dar jaunimo ir vaikų krepšinyje, tai visada jų mokykla pasižymėjo fiziškumu, atletiškumu. Kažko tokio ir tikimės“, – po pirmojo mūšio su Meksika būsimą varžovą apžvelgė Lietuvos rinktinės generolas Kazys Maksvytis.

Mūsų šalies krepšinio istorijoje nacionalinė rinktinė per vienuolika mačų prieš Afrikos komandas iškovojo dešimt pergalių, o vienintelė nesėkmė buvo užfiksuota būtent olimpinėje atrankoje, kai 2012-aisiais metais Venesueloje rezultatu 80:86 kritome prieš Nigeriją.

„Žinau, kad šioje komandoje žaidžia Deonas Thompsonas, o daugiau nelabai ką žinau, nes nelabai yra galimybių juos pamatyti, – 15min sakė Marius Grigonis. – Visi šiais laikais moka įmesti tritaškį ir moka žaisti krepšinį. Reikia žaisti su visais.“

FIBA/Deonas Thompsonas
FIBA/Deonas Thompsonas

35-erių metų D.Thompsonas – garsiausias vardas DKK rinktinės sudėtyje, kurioje dėl įvairių priežasčių nėra NBA žaidžiančio Mo Bambos ar Eurolygos žaidėjų Ismaelio Kamagates, Alexo Poythresso bei Matthew Costello.

„Mes su Deonu sutariame gerai, – sakė M.Grigonis. – Jis – labai šaunus vyras, su kuriuo turėjome daug juokingų istorijų. Labai gerai sutariame.“

FIBA/Deonas Thompsonas
FIBA/Deonas Thompsonas

2019-aisiais metais Kauno „Žalgiryje“ žaidęs natūralizuotas amerikietis prisidėjo prie Lietuvos flagmano žygio į Eurolygos atkrintamąsias bei dviejų iškovotų titulų vietiniame fronte.

Lietuvos rinktinei iš to laikmečio „Žalgirio“ žaidžia trys žaidėjai – M.Grigonis, Edgaras Ulanovas ir Rokas Jokubaitis.

„Buvome viešbutyje jau susitikę, pakalbėjome, – 15min sakė R.Jokubaitis. – Ilgai nesimatėme, nes po „Žalgirio“ etapo jis išvažiavo į Ispaniją, po to ir po egzotiškas šalis, tai taip ir nesusikirsdavo mūsų keliai. Pamenu, kad kai buvau jaunas, gaudavau daug patarimų iš jo, patyręs žaidėjas tada jau buvo. Vien geri žodžiai apie jį. Smagu susitikti ne tik klube, bet ir rinktinių čempionatuose.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas

15min pokalbis su D.Thompsonu, vykęs 2019-aisiais metais: apie tuomečio „Žalgirio“ pergalės receptą, Šaro stiprybę bei žaidimą DKK rinktinėje

Torrance mieste, Kalifornijoje gimęs D.Thompsonas DKK šalies pasą gavo 2019-aisiais metais ir iškart išvažiavo į pasaulio pirmenybes Kinijoje, kuriose rinko po 13,2 taško, 6,6 atkovoto kamuolio bei 14,4 naudingumo balo.

Krepšininkas portalui neslėpė, jog DKK pilietybę pasirinko dėl galimybės žaisti Ispanijos pirmenybėse.

„Ispanijoje yra žaidėjų ne iš Europos Sąjungos limitas, tad šioje situacijoje laimėtojai buvome visi“, – sakė D.Thompsonas.

VIDEO: PIKENROLAS: mūšiai dėl OŽ, Šaro pertvarka Stambule ir ispanų viliojamas Ą.Tubelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius