Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 30

Lietuvos varžovu tapęs Th.Walkupas – apie Graikijos kobrą ir savo emocijas

Du kėlinius stipriai vargusi Graikijos rinktinė nesugriovė išankstinių prognozių ir tapo Lietuvos varžove antrajame pasaulio čempionato etape. Jau penktadienį prieš mūsiškius stos ir puikiai lietuviams pažįstamas Thomasas Walkupas, praleidęs net tris sezonus Kauno „Žalgiryje“.

Donatas Motiejūnas su šypsena tapšnojo per petį Lietuvos rinktinės trenerio asistentams Evaldui Beržininkaičiui ir Tomui Rinkevičiui.

Jei šie jau buvo pradėję ruošti planą rungtynėms prieš Graikiją, jis galėjo nueiti šuniui ant uodegos, nes „Mall of Asia“ arenos švieslentė rodė net 15 taškų Naujosios Zelandijos pranašumą lemiamose C grupės rungtynėse.

Gausiai į paskutines pirmojo etapo rungtynes Manilos arenoje susirinkę lietuviai jau turbūt buvo pradėję galvoti apie tai, kaip iš arti atrodys zelandų šokama haka, nes įpusėjus rungtynės Naujoji Zelandija prieš Graikiją pirmavo 43:32.

Vis dėlto situacija apvirto aukštyn kojomis po ilgosios pertraukos – graikai antrą rungtynių pusę laimėjo 20 taškų skirtumu, triumfavo 83:74 ir iškopė į antrąjį turnyro etapą, kurį pradės penktadienį su Lietuva.

Po ilgosios pertraukos graikai į savo krepšį praleido tik 31 tašką ir privertė zelandus suklysti net 13 kartų. Per visą antrąją pusę iš žaidimo zelandai įmetė tik 9 metimus.

„Rungtynes perlaužė mūsų gynyba, – po mačo patvirtino natūralizuotas graikų amerikietis Th.Walkupas. – Ji buvo įspūdinga antroje rungtynių pusėje. Išėjome ant parketo ir uždavėme toną panašiai, kaip jie padarė pirmoje pusėje. Mūsų fiziškumas gynyboje buvo fantastiškas. O tai uždavė toną ir puolimui.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Antroje rungtynių dalyje kaip iš natų veikė ir puolimas, kuriam dirigavo 9 rezultatyvius perdavimus išskirstęs Th.Walkupas, o visa komanda per du kėlinius įmetė net 51 tašką.

Bet kur kas daugiau problemų jiems kilo iki pertraukos. Įpusėjus mačui graikai buvo įmetę tik 11 metimų iš 35 bei pelnę viso labo 32 taškus.

„Jie išmušė mus iš ritmo. Naujoji Zelandija žaidžia labai fiziškai, o apsigynusi bėga į priekį. Labai sudėtinga prieš juos rinkti taškus. Bet ėmę juos sėkmingai stabdyti gynyboje, įgijome ritmą ir puolime bei sugrįžome į rungtynes“, – puolimo problemas aiškino Th.Walkupas.

Buvęs žalgirietis po laimėtų lemiamų rungtynių prieš Naująją Zelandiją kalbėjo ir apie kobros pravardę turintį komandos draugą bei būsimą akistatą su Lietuva.

– Ką treneris pasakė per ilgąją pertrauką rūbinėje?

– Daug dalykų buvo pasakyta, bet svarbiausia, kad tai ne laikas badyti vienas į kitą pirštais. Turėjome kiekvienas iš mūsų prisiimti atsakomybę ir atlikti savo darbą, o tą ir padarėme antroje pusėje. Nuo pirmos sekundės trečiajame kėlinyje uždavėme labai gerą toną.

– Nuostabiai pradėjote ketvirtą kėlinį, spurtavote 9:0, nors trečią ketvirtį užbaigėte pramesdami šešis metimus iš eilės. Kas įkvėpė komandą prieš lemiamą kėlinį?

– Nežinau dėl šito, bet likus aštuonioms minutėms, kai pirmavome keliais taškais, mes vienas kitą skatinome ir vertėme nesustoti.

Kobra – Larentzakio pravardė. Tu niekada nežinai, kada ji tau įkirs.

– Pats irgi reiškėte dideles emocijas trečiame kėlinyje po pelnytų taškų, nes pirmoje pusėje jums nesisekė pataikyti į krepšį. Ką reiškė tie pelnyti taškai svarbiu metu?

– Negalvoju apie save asmeniškai, galvoju tik apie komandą. Tokiu metu, kai mums priklauso iniciatyva, negali daryti nieko kito, kaip tik švęsti kiekvieną pataikytą metimą.

– Po Giannoulio Larentzakio pataikyto metimo demonstravote ženklą rankomis. Ką jis reiškė?

– Tai kobra – Larentzakio pravardė. Tu niekada nežinai, kada ji tau įkirs.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kitos rungtynės laukia prieš Lietuvą. Kuris žaidėjas iš šios komandos jus kol kas žavi labiausiai?

– Jie turi daugybę puikių žaidėjų. Analizuosime Lietuvą rytoj, bet vieno žaidėjo, kuris yra svarbiausias, išskirti negalėčiau. Bet turime trenerius, jie už tai gauna pinigus, tad jie mums ir pasakys.

– Ar rungtynės prieš Lietuvą bus emocingesnės nei kitos?

– Ne, ką tik žaidžiau prieš JAV, tad jei ir būčiau jautęs papildomas emocijas, tai tose rungtynėse. Gerbiu Lietuvą, jos žaidėjus, visą šalį ir jos krepšinį, bet tai bus eilinės rungtynės.

– Ar Lietuva turės pranašumą dėl to, kad pastarąsias rungtynes žaidė para anksčiau?

– Ne, tai sprintas, o ne maratonas. Viską lems 40 minučių, o šis skirtumas nėra tai, ko negalėtume kompensuoti.

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinė Maniloje susitiko su čia atvykusiais sirgaliais iš Lietuvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas