Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 06

Lukos akmuo į teisėjų daržą: „Žinau, kad skundžiuosi, bet tai neteisinga“

Lukos Dončičiaus pasirodymas rinktinių turnyre antrus metus iš eilės pasibaigė ketvirtfinalyje. NBA žvaigždės vedama Slovėnija du kėlinius koja kojon žengė su Kanada, bet po ilgosios pertraukos pasidavė emocijoms ir užleido vietą pusfinalyje Šiaurės Amerikos rinktinei. „Turėtume išeiti pakeltomis galvomis“, – sakė iš rungtynių dėl techninių pražangų išvytas Luka.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įspūdingai prasidėjusiose rungtynėse slovėnai per pirmus du kėlinius realizavo 10 tritaškių, L.Dončičius įmetė 17 taškų, o rezultatas po dviejų kėlinių buvo lygus – 50:50.

Tai pirmas kartas pasaulio čempionato ketvirtfinaliuose, kai abi komandos dar iki ilgosios pertraukos pasiekia pusšimtį taškų.

Vis dėlto antroje mačo dalyje skirtumas tarp komandų išryškėjo.

Kanada ir toliau žaibišku tempu rinko taškus, bet Luka ir slovėnai stabtelėjo ir greitai įkrito į 14 taškų deficito duobę.

Nors prieš ketvirtąjį kėlinį skirtumas apmažėjo iki 9 taškų, kanadiečiai rungtynių kontrolės nepaleido, o galutinai Europos ekipą palaužė antroji techninė L.Dončičiaus pražanga, dėl kurios jis likus beveik septynioms minutėms apleido aikštę.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius

Kanada triumfavo 100:89 ir pirmą kartą žengė į turnyro pusfinalį, o Luka, kaip ir pernai po ketvirtfinalio prieš Lenkiją, išėjo nuleidęs galvą.

„Sveikinimai Kanadai. Jie žaidė puikiai, labai fiziškai, turi vieną geriausių žaidėjų pasaulyje, prieš kurį buvo labai sudėtinga gintis, – apie 31 tašką pelniusį ir 40 naudingumo balų surinkusį Shai Gilgeousą-Alexanderį sakė Luka. – Didžiuojuosi savo komanda, atidavėme aikštėje 100 proc. ir turėtume palikti areną iškeltomis galvomis. Tiesiog didžiuojuosi šia ekipa.“

Pirmąją techninę pražangą slovėnas už emocijas gavo dar antrajame kėlinyje. Jį pykdė nefiksuojamos pražangos kanadiečiams gynyboje, ypač Dillonui Brooksui.

Apie teisėjų darbą Luka užsiminė ir po mačo.

„Visi žino, kodėl buvo tiek daug emocijų. Jų visada būna žaidžiant už rinktinę. Dažnai turiu save valdyti, dėl ko man kyla problemų. Tačiau teisėjas pasakė vienam iš vyrukų, kad nešvilps pražangų prieš mane, o tai nėra teisinga. Žinau, kad daug skundžiuosi, bet nemanau, kad tai teisinga. Jie žaidė labai fiziškai prieš mane, tačiau tai pasakyti nėra teisinga“, – tikino Luka.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius

Didžiąją dalį laiko jo priežiūra rūpinęsis D.Brooksas sulaukė švilpimų „Mall of Asia“ arenoje ir ne sykį kalbėjo į ausį L.Dončičiui, bet apie kietakaktį kanadietį, kuris buvo už nesportinę ir techninę pražangas išvarytas ketvirtajame kėlinyje, slovėnas po mačo atsiliepė gerais žodžiais.

„Dillonas žaidė puikiai. Jis žaidė fiziškai, kaip ir visada. Daug kas jo nemėgsta, bet aš jį gerbiu už tai, ką jis daro labai gerai“, – sakė Luka.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Slovėnas mačo metu ne sykį buvo atsisukęs ir rodė įvairius gestus pirmoje eilėje įsitaisiusiems kostiumuotiems tipams. Vis dėlto paprašytas paaiškinti, su kuo mačo metu bendravo L.Dončičius, jis nesileido į kalbas

„Nieko“, – vienu žodžiu atsakė „Dallas Mavericks“ žvaigždė.

Tikra žvaigžde jis turėjo pasijusti Maniloje. Dar per apšilimą sirgaliai aikčiojo nuo L.Dončičiaus veiksmų, o rungtynių metu alpo kaskart, kai tik slovėnas prisiliesdavo prie kamuolio. Iš pirmo įspūdžio, Luka sulaukė garsesnių reakcijų net už amerikietį sirgalių numylėtinį Austiną Reavesą.

L.Dončičius po mačo dėkojo už palaikymą ir vylėsi, kad ketvirtadienį, kai žais prieš Lietuvą, padovanos pergalę jiems.

„Labai vertinu tokią meilę, tai neįtikėtina. Tiek daug mane palaikančių sirgalių. Rytoj vėl žaisime ir tikiuosi, kad sugebėsime jiems padovanoti pergalę. Labai vertinu tą meilę, kurią gaunu čia“, – sakė slovėnas.

Rytoj vėl žaisime ir tikiuosi, kad sugebėsime jiems padovanoti pergalę.

Įdomu tai, kad tiek pernai, tiek šiemet per spaudos konferenciją po ketvirtfinalio L.Dončičius sulaukė klausimo apie emocijas ir abusyk prisiėmė kaltę bei patikino, kad privalo tapti geresniu.

„Viskas prasideda nuo manęs, turiu būti geresnis. Žaisdamas už rinktinę nori atiduoti viską, nori mirti už savo šalį, tad viskas prasideda nuo manęs“, – sakė L.Dončičius, prieš Kanadą įmetęs 26 taškus ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas