Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 22

M.Buzelio pavardė – ant SLAM viršelio: „Paruoštas tapti žvaigžde“

2024-ųjų NBA naujokų biržoje jam žadamas pirmasis šaukimas, o dabar supertalentingo lietuvio Mato Buzelio pavardė atsidūrė ir ant krepšinio biblijos – SLAM žurnalo.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / „Sunrise Christian Academy“ nuotr.

Tiesa, dar ne jo atvaizdas, kas JAV krepšinio kultūroje prilyginama karjeros pasiekimui, o vardas ir pavardė. Visiškai greta LeBrono Jameso.

SLAM žurnalo viršelis su Jameso Hardeno atvaizdu ir Mato Buzelio pavarde
SLAM žurnalo viršelis su Jameso Hardeno atvaizdu ir Mato Buzelio pavarde

Milžiniškas 18-mečio krepšininko, gimusio ilgamečio Lietuvos rinktinės Aido Buzelio šeimoje, potencialas intriguoja ne tik Lietuvą, bet ir krepšinio madas demonstruojančias JAV, kur gimė ir augo M.Buzelis.

Anksti įžvelgusi jaunuolio potencialą M.Buzelį į savo gretas viliojo ir JAV krepšinio federacija, tačiau abi pilietybes turintis krepšinio talentas pasirinko Lietuvą.

LKF nuotr./Valdemaras Chomičius ir Matas Buzelis
LKF nuotr./Valdemaras Chomičius ir Matas Buzelis

„Susipažinkite su Matu Buzeliu: „Sunrise Christian“ akademijos absolventu, paruoštu tapti kita G lygos „Ignite“ ekipos žvaigžde“, – straipsnį pavadino žurnalistė Deyscha Smith.

„M.Buzelis netrukus taps profesionalu, – rašo SLAM autorė. – Praėjusį birželį jis pranešė, kad rinksis G lygos kelią, o ne NCAA, ir pasirašys sutartį su „Ignite“ ekipa, kai tik baigs vidurinę mokyklą.“

D.Smith lietuvį kalbina vaikštinėdama Niujorko gatvėmis: „Žmonės mieste jau atpažįsta iki 208 cm išaugusį vyruką, krepšinio aikštelėje gebantį viską. Jie prašo nuotraukos drauge ir dalina patarimus – taupyti pirmąjį didelį uždarbį ir elgtis protingai. M.Buzelis šypteli ir linkteli.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Matas Buzelis

„Pasirinkau G lygą, nes siekiu tapti profesionaliu krepšininku. Tai yra pagrindinis tikslas“, – SLAM žurnalui paaiškina pats lietuvis.

Prieš krepšinį jis lankė plaukimą – varžėsi 50 ir 100 metrų krūtine rungtyse. Tose pačiose, kuriose greičiausia yra ir Rūta Meilutytė.

Kiek anksčiau, kalbėdamas su „Pro Insight“, M.Buzelis prisipažino, jog plaukimas išmokė jį „likti ramiu chaose“ ir kad tai tikrai pravers artimiausiu metu, kai mokyklos gyvenimą keis tapimas profesionalu.

M.Buzelis ką tik buvo grįžęs iš NBA „All-Star“ savaitgalio, kurį stebėjo savo akimis ir įsivaizdavo save dalyvaujantį „Įgūdžių“ konkurse.

„Manau, kad laimėčiau“, – nusišypsojo 18-metis lietuvis.

Varžytis krepšinio aikštelėje M.Buzelis pradėjo lankydamas 6 klasę, tačiau tik būdamas aštuntoku jis į krepšinį pradėjo žiūrėti rimtai.

15min jau rašė, kad sportas yra Buzelių šeimos DNR, o dėmesį į tai atkreipė ir SLAM žurnalistė: „Jo mama, Kristina, ir tėtis, Aidas, buvo profesionalūs krepšininkai Lietuvoje prieš emigraciją į JAV. Vyresnė Mato sesuo Sofija žaidžia lakrosą universitete, o jaunesnis brolis lanko tą pačią „Sunrise Christian“ akademiją. Būtent galimybė baigti vidurinę žaidžiant šalia brolio ir mokantis vienoje iš geriausių krepšinio akademijų JAV – ir buvo tie faktoriai, nulėmę M.Buzelio sprendimą persikelti iš „Brewster Academy“ praėjusiais metais.“

„Kalbant apie santykius, niekas nėra artimesni nei mes ir mano brolis. Esame labai artimi. O žaidimas su juo – jis duoda energijos, kurios reikia kiekvienai komandai“, – pasakojo trejais metais vyresnis Matas.

Viena iš didžiausių pamokų, gautų iš tėvų, M.Buzelis vadina kuklumą ir nuolankumą. „Tai puikiai matyti susitikus gyvai. Jis toks pat žemiškas šalia krepšinio aikštelės, koks ir dominuojantis joje“, – rašo D.Smith.

„Sunrise Christian Academy“ nuotr./Matas Buzelis
„Sunrise Christian Academy“ nuotr./Matas Buzelis

„SLAM žurnalo būstinėje jis mėtė kamuolį su darbuotojais į mini krepšį, pataikydamas 9 iš eilės ir reaguodamas lyg tai būtų nieko tokio. Fotosesijoje jis juokavo ir linksminosi žaisdamas su „Beyblade“, kuris liko studijoje po sesijos su Jalenu Brunsonu („New York Knicks“ žvaigžde, – past.)“, – komplimentus lietuviui toliau žarstė JAV žurnalistė.

Paklaustas, kuo žavėjosi augdamas, M.Buzelis išskyrė LeBroną Jamesą ir Tracy McGrady: „Žiūrėjau gražiausius jų epizodus, tuomet ėjau į lauką ir bandžiau tai pakartoti. Sakyčiau, šiek tiek pasiėmiau iš jų.“

VIDEO: Matas Buzelis: „Būtų smagu žaisti Lietuvos rinktinėje“

Save jis apibūdintų kaip žaidėją, kuris „gali rungtyniauti visose penkiose pozicijose“. Būtent todėl jis yra vienas iš labiausiai laukiamų jaunuolių, žaisiančių G lygoje.

„Jis jau susisiekė ir su būsimais komandos draugais, įskaitant aukščiausio lygio talentą Scootą Hendersoną, kuris ilgai G lygoje gali neužsilaikyti, ir Leonardu Milleriu“, – savo pasakojimą baiginėja SLAM žurnalistė.

„Keliausiu į G lygą, padėsiu komandai ir stengsiuosi laimėti, kiek įmanoma daugiau, – žada pats M.Buzelis. – Tuo pačiu metu stengsiuosi, kad mane pašauktų ir NBA naujokų biržoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas