Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

M.Grigonis po dar vieno karjeros rekordo: „Jei žaisime šitaip, tikrai laimėsime finale“

Trejos nacionalinės rinktinės rungtynės Puerto Rike vykstančioje olimpinėje atrankoje – du Mariaus Grigonio karjeros rekordai. Neseniai iškeptas Eurolygos čempionas demonstruoja nuostabią formą, o geriausią žaidimą jis parodė triuškinančia pergale pažymėtame mače su Italija.

„Visada geresnis jausmas yra laimėti, nei pralaimėti. Buvo puikios rungtynės, pagaliau gerai sužaidėme gynyboje, – po pergalės prieš Italiją sakė Lietuvos rinktinės lyderis Marius Grigonis. – Jei žaisime šitaip, tikrai laimėsime finale. Mums reikia įmesti neįtikėtinus metimus, reikia įmesti tritaškius, gerai žaisti gynyboje. Jei žaisime būtent taip, tuomet, manau, galime laimėti.“

Slogiai, bet pergalingai praėję pro grupių etapą, Kazio Maksvyčio auklėtiniai iššovė olimpinių žaidynių atrankos pusfinalyje su Italija.

Didžiulį postūmį Lietuvai mačo pradžioje suteikęs M.Grigonis realizavo pirmuosius tris tritaškius, o iki ilgosios pertraukos įmetė net 15 iš savo 23 taškų.

Visus kėlinius laimėjusi Lietuva prieš Gianmarco Pozzecco komandą džiaugėsi triuškinančia pergale net 18,5 tūkstančio sirgalių talpinančioje „El Coliseo de Puerto Rico José Miguel Agrelot“ arenoje 88:64.

VIDEO: Italijos rinktinę patiesęs Kazys Maksvytis: „Mintys geros, bet darbas dar iki galo nepadarytas“

Tai – jau šeštoji mūsiškių pergalė prieš italus didžiuosiuose turnyruose nuo 2004-ųjų metų Atėnų.

Labiausiai M.Grigonis džiaugėsi atliktu žingsniu į priekį gynyboje. Pirmajame atrankos mače lietuviai praleido 84 taškus nuo Meksikos, tuo metu dramatiškoje paskutinių sekundžių akistatoje Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai atseikėjo net 93 taškus.

„Neblogai sudirbome. Gal buvo daugiau energijos, gal atsirado kojos, o gal visa tai atėjo su taikliais metimais, – sakė M.Grigonis. – Smagu, kad atvažiavusiems sirgaliams pratęsėme bent dieną čia, galės į barus išeiti su laiminga nuotaika. Dėl jų smagu, nes žmonės sumokėjo daug pinigų, kad atvažiuotų čia.“

Pergalingame mače M.Grigonis per 24 minutes įmetė 23 taškus (2/2 dvit., 6/10 trit., 1/1 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, dukart suklydo ir surinko 21 efektyvumo balą.

„Nemėgstu kalbėti apie save – tiesiog eini į aikštelę ir bandai pataikyti savo metimus, bandai padėti komandai pasiekti pergalę, bandai varžytis. Kartais metimai įkrenta, o kartais ne“, – sakė M.Grigonis.

Pirmajame mače su Meksika įmetęs 21 tašką Marius pasiekė karjeros rekordą, kurį pagerino akistatoje su Italija.

Rezultatyviausias rinktinės žaidėjas demonstruoja fantastišką stabilumą ir efektyvumą, pirmosiose trejose atrankos rungtynėse per 22 minutes rinkęs net po 20,7 taško (71,4 proc. dvit., 50 proc. trit., 100 proc. baud.) ir 19,3 naudingumo balo.

„Visada galima geriau, – sakė M.Grigonis. – Tokia komanda, kurioje aš daugiau atlieku metimų. Turiu daugiau atsakomybės, tad taip ir išeina. Manau, kad ir sezono metu žaidžiau gerai savo vaidmenyje. Man nepatinka kažko išskirti. Jei pasakysiu, kad labai gerai, tuomet rytoj bus labai blogai.“

M.Grigonis tiek daug tritaškių, kiek susitikime su Italija (10), rinktinėje ar Eurolygoje dar niekada nebuvo metęs.

„Pamenu, kad Manresoje esu pataikęs 7 iš 10 (šypteli). Dar atsimenu tas rungtynes. Jei duoda, tai mesiu, ką daryti? Galiu įmesti. Aš tikiu savo metimu.“

LKF nuotr./Marius Grigonis
LKF nuotr./Marius Grigonis

„Galvoju, kad Puerto Rikas laimės 15 taškų“, – dar prieš pusfinalio tarp Meksikos ir Puerto Riko startą sakė M.Grigonis.

Grupių etape šeimininkai 99:56 pervažiavo Bahreiną, o kitą dieną sudavė netikėtą antausį Italijai rezultatu 80:69.

„Jie turi, turi... Maži žaidėjai siaučia, turi greitus žingsnius. Tokia moderni komanda – maži bėga, meta iš toli. Daugiau chaoso. Manau, kad Lietuvai tokios komandos nelabai tinka, nes mes bandome žaisti seną krepšinį, su keliomis atkarpomis, kai atrodo, kad krepšinis yra šių dienų, – sakė M.Grigonis. – Žiūrėsime, žiūrėsime. Pamatysime, kuris krepšinis yra geresnis.“

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas po pergalės: „Mūsų stiprybė, kad esame komanda“

Didžiausia Puerto Riko krepšinio žvaigždė – 26-erių metų 183 cm ūgio „New Orleans Pelicans“ varikliukas Jose Alvarado.

„NBA žaidžia, vadinasi geras, – sakė M.Grigonis. – Jis įmetė septynis tritaškius, vadinasi gali pataikyti. Jie – pietiečiai, tad greitai gali užsivesti. Emocijų bomba. Žaidžia namie, tad viskas yra pažįstama. Bus sunkios rungtynės. Bandysime ruoštis, o pirmiausia bandysime atsigauti. Reikės kažkaip užmigti. Visada problemos su užmigimu po rungtynių. Daug niuansų, bet neturime visą laiką apie tai kalbėti.“

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės vargai San Chuane, italų barjeras ir D.Motiejūno šachmatų partija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams