Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 25

NBA čempionu tapęs būsimas Lietuvos rinktinės varžovas pragyvenimui turėjo vargti sporto bare

Pirmasis šaukimas 2005-ųjų NBA naujokų biržoje. Vieno geriausių Australijos krepšininkų istorijoje titulas. NBA čempionas su fantastišką žaidimą demonstravusiais „Golden State Warriors“ ir 94 mln. JAV dolerių uždarbis per dešimties metų karjerą. Ši nuostabi vidurio puolėjo Andrew Boguto kelionė prasidėjo nuo darbo sporto bare ir pietų užkandinėse už 3-4 dolerius.
Andrew Bogutas
Andrew Bogutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30 metų 213 cm ūgio krepšininkas atskleidė, kad jo žygis į šlovės Olimpą nebuvo rožėmis klotas.

Sunkiausia A.Bogutui buvo tada, kai jis žaidė NCAA. Iš Australijos persikėlęs į Ameriką aukštaūgis iš universiteto komandos negavo nė cento – tokios griežtos NCAA taisyklės.

„Ten net negalima prašyti jokios finansinės paramos iš draugų ar komandos atstovų. Tai reiškia, kad jie negali tau duoti dolerio, nupirkti valgyti ar atsigerti“, – prisiminė A.Bogutas.

Į Ameriką jis išvyko su vienu lagaminu. A.Boguto šeima nebuvo pasiturinti, tėtis dirbo juodą darbą.

Savaitgaliais dirbdavau sporto bare ir susitaupiau šiek tiek pinigėlių. Jei neturėdavome bendrų komandos pietų, nusipirkdavau ką nors už 1 dolerį iš „Wendys“ ar „Subway“.

„Savaitgaliais dirbdavau sporto bare ir susitaupiau šiek tiek pinigėlių. Jei neturėdavome bendrų komandos pietų, nusipirkdavau ką nors už 1 dolerį iš „Wendys“ ar „Subway“. Išleisdavau 3-4 dolerius pietums už keletą sūrainių ir traškučių. Toks buvo mano maistas. Tokia buvo realybė“, – pasakojo A.Bogutas.

Dabar 12 milijonų per sezoną uždirbantis „centras“ mano, kad tai padėjo jam šiek tiek užsigrūdinti. Bet NCAA sistemoje A.Bogutas įžvelgia daug spragų.

„Tokia situacija buvo nuvilianti, bet tikiu, kad dėl to tapau šiek tiek gudresnis ir kietesnis. Tuo pačiu tai parodo NCAA spragas. Nemanau, kad tai teisinga tų vaikų atžvilgiu. Lyga pasirašo milijardo vertės sutartis su televizijomis ir negali mokėti vaikams, kurie vargiai gali pavalgyti už savus pinigus. Tai – neteisinga“, – sakė A.Bogutas.

„Warriors“ komandos atstovas kitą savaitę svečiuosis Lietuvoje. Su Australijos rinktine jis du kartus mes iššūkį Lietuvos krepšininkams – liepos 29-ąją Klaipėdoje ir liepos 31-ąją Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas