Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 23 /10:49

Neįtikėtina: FIBA publikavo išgalvotą interviu su Victoru Wembanyama

FIBA atsidūrė tragikomiško skandalo sūkuryje: prieš keletą dienų paskelbė „išskirtinį interviu“ su prancūzų krepšinio supertalentu Victoru Wembanyama. Pats žaidėjas tuo pasipiktino ir pareiškė tokio interviu nedavęs. Tarptautinė krepšinio federacija suskubo atsiprašyti žaidėjo ir visos Prancūzijos nacionalinės komandos, taip pat paskelbė ne tik pašalinanti tekstą, bet ir nutraukianti bendradarbiavimą su jo autoriumi.
Victoras Wembanyama
Victoras Wembanyama / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, ketvirtadienio rytą interviu vis dar buvo galima rasti oficialiame FIBA interneto puslapyje, tik po to jis buvo pašalintas.

Pokalbis su prancūzų krepšinio talentu, kuris, prognozuojama, šių metų NBA naujokų biržoje gali būti pašauktas pirmuoju numeriu, federacijos tinklalapyje buvo publikuotas šeštadienį, vasario 18-ąją.

Ekrano nuotr. iš fiba.basketball/Interviu su Victoru Wembanyama FIBA tinklalapyje iškabėjo penkias dienas
Ekrano nuotr. iš fiba.basketball/Interviu su Victoru Wembanyama FIBA tinklalapyje iškabėjo penkias dienas

„Išskirtinis interviu su Wemby: „Paskutinis langas yra labai svarbu“, – skelbia jo antraštė.

V.Wembanyama esą buvo klausiama apie žaidimą vyresniame lygyje ir veteranų paramą, patirtį, įgytą per pastarąjį FIBA pasaulio čempionato atrankos langą, ir paskutinio lango tikslus, būsimą pasaulio čempionatą, kuris vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje,

Į šį tekstą sureagavo pats sportininkas – brūkštelėjo trumpą komentarą savo paskyroje „Instagram“: „Prieš keturias dienas FIBA paskelbė netikrą interviu su manimi. Kas per...?“

Kaip praneša „Eurohoops“, pastaruoju metu krepšininkas davė vieną interviu – Prancūzijos nacionalinei televizijai.

Sulaukusi jaunojo talento kritikos, FIBA išplatino atsiprašymą. Jos atstovai nurodė, kad interviu gavo iš ilgus metus su organizacija bendradarbiaujančio prancūzo.

„Žaidėjui išreiškus abejonių dėl interviu, kurį FIBA pateikė ilgametis bendradarbis iš Prancūzijos, interviu tikrumo patvirtinti nepavyko“, – pažymėjo FIBA ir pranešė nutraukusi visus ryšius su laisvai samdomu žurnalistu.

Nors FIBA kartu patikino pašalinusi ne tik patį interviu, bet ir su juo susijusius įrašus socialiniuose tinkluose, ketvirtadienį ryte jis dar buvo oficialiame puslapyje. Tik apie 10 val. Lietuvos laiku teksto čia nebebuvo, bet čia galima rasti suarchyvuotą kopiją.

Prancūzijos rinktinė yra susirinkusi į stovyklą ir rengiasi dvejoms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Čekija bei Lietuva.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas