Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nelaimingai pasibaigusi drama – Lietuvos 3x3 krepšininkai nusileido prancūzams

Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė patyrė antrąją nesėkmę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Aurelijaus Pukelio, Evaldo Džiaugio, Šarūno Vingelio ir Gintauto Matulio atstovaujama komanda dramatiškai 20:21 nusileido žaidynių šeimininkams prancūzams ir lieka turnyrinės lentelės dugne.

Dainiaus Novicko treniruojama komanda pirmajame mače 14:21 neprilygo olimpiniams čempionams latviams.

Priešingai nei lietuviai, prancūzai turnyrą pradėjo pergale – 21:19 įveikė Lenkiją.

Šeimininkų komandai, kuri kaip ir Lietuva debiutuoja olimpinėse žaidynėse, Paryžiuje atstovauja Lucas Dussoulier, Timothe Vergiat, Jules'is Rambaut ir Franckas Seguela.

Fantastiškai savų sirgalių maždaug 6 tūkst. sirgalių talpinančioje aikštėje palaikomi prancūzai pradžioje atsiliko nuo lietuvių 0:2 po E.Džiaugio ir A.Pukelio taškų, bet tuomet surengė labai sėkmingą atkarpą, pabėgdami į priekį 9:4.

Lietuviams niekaip nesisekė pataikyti 2 taškų vertės metimų, bet pamažu į kovą mūsiškiai sugrįžo pataikyti iš artimesnės distancijos.

Trys iš eilės pelnyti taškai leido lietuviams sušvelninti skirtumą iki 7:9, o tuomet atsirišo krepšys ir metant iš toli – iš toli pataikė Gintautas Matulis „pramušė“ po šešių nesėkmingų lietuvių bandymų ir tuo metu mažino rezultatą iki 9:11.

E.Džiaugys likus 4 minutėms buvo sušvelninęs skirtumą ir iki minimumo (12:13), bet trys iš eilės prancūzų taškai audrino publiką – 16:12.

Mūsiškiai bandė prisikelti, kai A.Pukelis tritaškiu vėl leido kvėpuoti prancūzams į nugaras (15:16), bet tada Š.Vingeliui buvo užfiksuotos dvi apmaudžios pražangos, kurios lėmė net keturis baudų metimus į lietuvių krepšį, kadangi mūsiškiai jau buvo prasižengė daugiau nei šešis kartus.

Prancūzai visas keturias baudas sumetė, pabėgo 20:15 ir atrodė, kad iškovos pergalę, tačiau lietuviai atsakė keturiais taškais paeiliui ir atgaivino intrigą.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Aurelijus Pukelis
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Aurelijus Pukelis

Galiausiai, likus 51,5 sek. E.Džiaugys po varžovų pražangos galėjo išplėšti lietuvių pergalę dviem baudų metimais, bet pataikė tik vieną ir išlygino rezultatą – 20:20.

Tuomet komandos ėmė keistis nesėkmingomis atakomis, nė vienai nesugebant užbaigti rungtynių pergalingu metimu, kol likus 3 sek. T.Vergiat po prasiveržimo šūviu per E.Džiaugį išplėšė dramatišką prancūzų pergalę.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Paryžiaus olimpinių žaidynių 3x3 krepšinio rungtynės: Lietuva – Prancūzija
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Paryžiaus olimpinių žaidynių 3x3 krepšinio rungtynės: Lietuva – Prancūzija

Lietuvių gretose sėkmingiausiai pasirodė po 7 taškus pelnę A.Pukelis ir E.Džiaugys. G.Matulis pridėjo 4 taškus. Š.Vingelis pelnė 2.

Mūsiškiai pataikė tik 2 iš 11 dviejų taškų vertės metimų, o geriausiu komandos snaiperiu laikomas Š.Vingelis prametė visus keturis.

Rytoj, ketvirtadienį, lietuviai žais net dvejas rungtynes. 14.35 val. jie kausis su lenkais, o 20.05 val. susidurs su JAV krepšininkais.

Vėliau mūsiškiai dar stos į akistatas su Kinijos, Nyderlandų ir Serbijos komandomis.

Dvi geriausios grupės komandos tiesiogiai pateks į pusfinalį, o paskutinės dvi – baigs pasirodymą. Likusios keturios ekipos, užėmusios 3-6 vietas, kausis „play-in“ turnyre, kurio laimėtojai žais pusfinalyje.

Olimpinio 3x3 krepšinio turnyro lentelė
1. Latvija 2-0
2. Prancūzija 2-0
3. Serbija 1-1
4. Kinija 1-1
5. Lenkija 1-1
6. Nyderlandai 1-1
7. Lietuva 0-2
8. JAV 0-2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas