Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Nerimo signalai: ryškiausia Kanados žvaigždė į pasaulio čempionatą gali ir neišvažiuoti

Ambicijų neslepianti Kanados rinktinė susirinko į pasirengimo stovyklą prieš pasaulio krepšinio čempionatą. Vis dėlto Šiaurės Amerikos komandos stovykloje netrūksta nerimo dėl bene ryškiausios žvaigždės Jamalo Murray.
Jamalas Murray
Jamalas Murray / „Scanpix“/AP nuotr.

Niekada aukščiau negu šeštoji vieta pasaulio čempionatuose neužkilę kanadiečiai į šių metų pirmenybes planuoja vežtis komandą su 11 NBA žaidėjų, tarp kurių – ir pirmo ryškumo žvaigždės.

Bet dėl vieno iš jų dalyvavimo turnyre netrūksta abejonių. Su „Denver Nuggets“ NBA čempionu vasaros pradžioje tapęs J.Murray prisistatė į stovyklą antradienį, tačiau kol kas nesportuoja pilnu pajėgumu.

26-erių įžaidėjas praleido visą 2021-2022 m. sezoną dėl kryžminių kelio raiščių traumos, o grįžęs ant parketo buvo pamažu įvedamas į ritmą bei praėjusiame reguliariajame sezone sužaidė 65 iš 82 rungtynių.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius ir Jamalas Murray
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius ir Jamalas Murray

J.Murray įspūdingai pasirodė atkrintamosiose varžybose, kuriose rinko net po 26,1 taško ir 7,1 rezultatyvaus perdavimo, tačiau dabar jis sportuoja pagal atsargią programą, pranešė Joshas Lewenbergas iš TSN.

„Jis atvyksta po labai labai ilgo sezono, kuris sekė po traumos. Turime su juo būti protingi. Jis atvyko labai išvargęs, tad turime dirbti kartu su fizinio rengimo komanda ir pasirūpinti, kad būtų priimtas teisingas sprendimas. Bet kol kas jis atrodo gerai“, – teigė Kanados rinktinės vadovas Rowanas Barrettas.

J.Lewenbergo teigimu, Kanados rinktinės stovykloje dar nėra nuspręsta, ar J.Murray vyks su komanda į pasaulio čempionatą.

Dėl kitų žaidėjų abejonių nėra. Kitu komandos lyderiu pretenduoja tapti „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė Shai Gilgeousas-Alexanderis, praėjusį sezoną rinkęs net po 31,4 taško ir išrinktas į simbolinę sezono komandą.

„Scanpix“/AP nuotr./Shai Gilgeousas-Alexanderis
„Scanpix“/AP nuotr./Shai Gilgeousas-Alexanderis

Jam talkinti turėtų 19,6 taško vidurkį „New York Knicks“ klube turėjęs komandos vadovo sūnus RJ Barrettas, gynybinis bulius, po 13,7 taško per susitikimą „Thunder“ gretose pelnęs Luguentzas Dortas bei prieštaringai vertinamas Dillonas Brooksas, pasirašęs sutartį su „Houston Rockets“, o praėjusiame sezone „Memphis Grizzlies“ ekipoje rinkęs po 14,3 taško per mačą.

Kanados rinktinės sudėtyje dar yra tokie žaidėjai kaip Cory Josephas „Golden State Warriors“), Nickeilas Alexanderis-Walkeris („Minnesota Timberwolves“), Oshae Brissettas („Boston Celtics“), Kelly Olynykas („Utah Jazz“), Dwightas Powellas („Dallas Mavericks“) bei Kevinas Pangosas (Milano „Olimpia“).

Kanados rinktinė pirmenybes pradės Indonezijos sostinėje Džakartoje, kur jos varžovėmis bus Latvijos, Prancūzijos ir Libano komandos. Planetos čempionatas startuos rugpjūčio 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas