Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05

Netikėta G.Popovichiaus reakcija į klausimą: „Kiek ilgai dirbi reporteriu?“

JAV krepšinio rinktinė žengė į olimpinių žaidynių finalą, kuriame amerikiečių lauks akistata su Prancūzijos arba Slovėnijos rinktinėmis. Tačiau prieš antrąjį pusfinalį JAV rinktinės strategas Greggas Popovichius norimų varžovų rinktis nebuvo linkęs.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dviem pralaimėjimais pradėję pasiruošimo olimpinėms žaidynėms etapą ir patyrę nesėkmę pačių Tokijo žaidynių starte amerikiečiai galiausiai įgavo pagreitį ir nuskriejo į jau ketvirtą iš eilės olimpinį finalą.

Pusfinalyje JAV rinktinė vienu metu atsiliko 15 taškų skirtumu nuo Australijos, bet greitai susiėmė ir galiausiai iškovojo įtikinamą pergalę 97:78.

„Tai puiki pergalė prieš puikią komandą su puikiomis tradicijomis, – pagyrų varžovams negailėjo amerikiečių vairininkas Greggas Popovichius. – Jos treneris žino, ką daro, ir jie žaidžia lyg mašina. Atsilikome 15 taškų skirtumu, gynyboje atrodėme taip, lyg prieš tai nebūtume žaidę. Iš kažkurios perspektyvos tai tiesa, bet per paskutines penkias antrojo kėlinio minutes ir trečiajame kėlinyje žaidėme agresyviai ir supratome, kad mums to reikia, jog laimėtume.“

Jau šeštadienį ankstyvą rytą Lietuvos laiku (5.30 val.) amerikiečiai sieks apginti tris kartus iš eilės 2008, 2012 ir 2016 m. laimėtą olimpinį auksą, o tą jiems padaryti bandys sutrukdyti Slovėnija arba Prancūzija.

nuotr. FIBA/JAV – Australija
nuotr. FIBA/JAV – Australija

Tačiau spaudos konferencijoje iš slovėnų žurnalisto išgirdęs klausimą, ko norėtų finale – revanšo prieš Prancūziją ar tapti pirmąja komanda, nugalėjusia Slovėniją su Luka Dončičiumi, G.Popovichius sureagavo aršiai.

„Ar tikrai manai, kad atsakysiu į šį klausimą? Kiek ilgai dirbi reporteriu? Tikriausiai per tą laiką kalbėjaisi su daug kvailų trenerių. Neatsakyčiau į šį klausimą jokiais būdais. Turbūt juokauji“, – pasipiktinęs atsakė „San Antonio Spurs“ strategas.

Ar tikrai manai, kad atsakysiu į šį klausimą?

Tai buvo paskutinis klausimas spaudos konferencijoje – Popu vadinamas strategas po jo dar kratydamas galvą padėkojo žiniasklaidos atstovams, atsistojo ir išėjo.

72-ejų legendinis treneris panašiais būdais yra pasižymėjęs jau ne kartą. Taip jau buvo nutikę ir šią vasarą, kai po JAV rinktinės draugiškų rungtynių G.Popovichius įsivėlė į konfliktą su JAV žurnalistu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Amerikiečių varžovai olimpiniame finale paaiškės po antrojo olimpinių žaidynių pusfinalio tarp Slovėnijos ir Prancūzijos, kuris prasidės 14 val. Lietuvos laiku. Tiek slovėnai, tiek prancūzai kol kas nėra pralaimėję Tokijuje ir išlieka vienintelėmis dar nesuklupusiomis komandomis olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas