Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 17

Nuo traumų iki noro pailsėti: didžiausios pasaulio čempionato netektys

Kitą savaitę Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje startuosiančiame pasaulio krepšinio čempionate sirgaliai neišvys daugybės šios sporto šakos žvaigždžių. Vieni žaidėjai dalyvauti planetos taurėje atsisakė dėl traumų, kiti – dėl nuovargio, psichologinių problemų ar noro geriau pasiruošti sezonui. 15min pristato dešimt geriausių žaidėjų, kurių šiame turnyre neišvysime.

Labiausiai išpešiota rinktinė pasaulio čempionate bus Steve'o Kerro treniruojama Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) komanda, kuriai nepadės gausybė pirmo ryškumo žvaigždžių – nuo Kevino Duranto, LeBrono Jameso, Stepheno Curry iki Jaysono Tatumo, Jayleno Browno, Damiano Lillardo, Anthony Daviso, Jimmy Butlerio ar Draymondo Greeno.

Amerikiečių netektims suskaičiuoti prireiktų kelių rankų pirštų, bet net ir „C pajėgumo rinktinė“ savo talentu ir ambicijomis lenkia kitas turnyro komandas, tad JAV rinktinės atstovų į šį sąrašą neįtraukėme.

Gianniui Antetokounmpo ir Nikola Jokičiui, kurie rungtyniavo praėjusių metų Europos pirmenybėse, dėl skirtingų priežasčių tarius „ne“ savo komandoms, pasaulio taurėje neišvysime nė vieno NBA sezono MVP.

Jei pažvelgtume į praėjusio sezono tris simbolines NBA komandas, vos dvi pavardės bus matomos kovoje dėl planetos čempiono titulo. Tai – slovėnų vunderkindas Luka Dončičius ir Kanados žvaigždė Shai Gilgeousas-Alexanderis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Janas Vesely ir Nikola Jokičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Janas Vesely ir Nikola Jokičius

Nikola Jokičius (28 metai, 211 cm)

Serbijos rinktinės vairininkui Svetislavui Pešičiui galvą dėl netekčių turbūt maudžia labiausiai iš visų 32 planetos pirmenybių trenerių.

Nacionalinei komandai šią vasarą padėti negali ar atsisakė Vasilije Micičius, Bobanas Marjanovičius, Nemanja Bjelica, Nikola Kaliničius, Vladimiras Lučičius ir Nemanja Nedovičius, bet skaudžiausio „ne“ serbai sulaukė iš pagrindinės savo žvaigždės Nikola Jokičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas