Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20

Oficialu: link Paryžiaus aukso JAV krepšinio rinktinę ves Steve'as Kerras

JAV krepšinio rinktinė oficialiai paskelbė, kas pakeis po Tokijo olimpinių žaidynių pasitraukusį vyriausiąjį trenerį Greggą Popovichių. Jo įpėdiniu tapo „Golden State Warriors“ strategas Steve'as Kerras.
Steve'as Kerras
Steve'as Kerras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

56-erių specialistas iki šiol dirbo G.Popovichiaus asistentu. S.Kerras praėjusią vasarą prisidėjo prie JAV rinktines triumfo Tokijuje.

Penkiskart NBA čempionu dar rungtyniaudamas „Chicago Bulls“ ir „San Antonio Spurs“ klubuose tapęs S.Kerras trenerio karjerą pradėjo 2014 metais, kai perėmė „Warriors“ vairą iš Marko Jacksono.

Jau pirmame savo sezone S.Kerras nuvairavo „karius“ link NBA čempionų titulo, tą patį pakartojo ir 2017 bei 2018 metais. 2016 ir 2019 m. „Warriors“ suklupo finale.

Šį sezoną San Francisko ekipa vėl yra viena geriausių lygoje – su 24 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais ji nusileidžia tik „Phoenix Suns“ (24-5).

S.Kerras amerikiečių komandą treniruos mažiausiai iki 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių pabaigos. Prieš tai, 2023-aisiais, JAV rinktinė dar žais ir pasaulio čempionate, vyksiančiame Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje.

S.Kerrui talkins asistentais dirbsiantys Erikas Spoelstra („Miami Heat“ vyr. treneris), Monty Williamsas („Phoenix Suns“ vyr. treneris) ir Markas Few (Gonzagos universiteto komandos treneris).

Amerikietis tapo 16-uoju JAV rinktinės treneriu. Iš ankstesnių 15, net 13 iškovojo olimpinius aukso medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas