Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 08

Olimpinio krepšinio turnyro MVP – K.Durantas, atskleistas ir simbolinis penketas

Naudingiausiu olimpinio vyrų krepšinio turnyro žaidėju pripažintas JAV rinktinės vedlys Kevinas Durantas.

10 taškų, 5 asmeninės pražangos ir tik 6 naudingumo balai – tokius sau nebūdingus rodiklius KD užfiksavo pirmose olimpinių žaidynių rungtynėse prieš Prancūziją, kurias JAV pralaimėjo.

Tačiau per kitas penkerias rungtynes Tokijuje ši „Brooklyn Nets“ superžvaigždė buvo nesustabdoma ir kiekvieną kartą rinko po daugiau nei 20 naudingumo balų.

Galiausiai K.Duranto vidurkiai turnyre užaugo iki 20,7 taško, 5,7 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 24 naudingumo balų.

JAV puolėjas šiose žaidynėse tapo ir savo šalies rekordininku – rezultatyviausių krepšininkų olimpinių žaidynių sąraše pralenkė pirmoje vietoje buvusį Carmelo Anthony.

29 taškus mače dėl aukso įmetęs KD kėsinosi į savo paties daugiausiai pelnytų taškų per olimpinį finalą rekordą, kuris yra 30.

Tris olimpinius auksus jau iškovojęs K.Durantas finaluose tampa tiesiog nesustabdomu žvėrimi – vid. renka po 29,6 taško.

FIBA paskelbė ir simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketuką, kuriame prie K.Duranto prisijungia olimpinis vicečempionas Rudy Gobertas (Prancūzija), pirmą olimpinį medalį vyrų krepšinyje savo šaliai padovanojęs Patty Millsas (Australija), Slovėnijos vunderkindas Luka Dončičius bei Ispanijos rinktinės atakų organizatorius Ricky Rubio.

R.Gobertas šiame turnyre vid. rinko po 12,1 taško ir atkovodavo po 9,3 kamuolio.

P.Millso skaičiai – 23,3 taško ir 6,3 rezultatyvaus perdavimo. 42 taškai į Slovėnijos krepšį yra daugiausiai, kiek olimpinėse žaidynėse vienam krepšininkui yra pavykę įmesti rungtynėse dėl medalio (aukso arba bronzos).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius ir Patty Millsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius ir Patty Millsas

L.Dončičiui tik paskutinės kiek blankesnės rungtynės prieš Australiją šiame turnyre neleido turėti trigubo dublio vidurkio. Slovėnas rinko po 23,8 taško, 9,7 atkovoto kamuolio ir 9,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Dallas Mavericks“ talentas tapo tik trečiuoju krepšininku per visą žaidynių istoriją, kuriam per rungtynes pavyko surinkti trigubą dublį.

Paskutinis penketo narys – Ricky Rubio, FIBA turnyre ir vėl suspindęs ryškiausiomis spalvomis. Net 38 taškus (šalies rekordas olimpiadoje – aut. past.) į JAV krepšį suvertęs gynėjas vid. rinko po 25,5 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 6 rezultatyvius perdavimus.

GALUTINĖ KOMANDŲ RIKIUOTĖ:

  1. JAV
  2. Prancūzija
  3. Australija
  4. Slovėnija
  5. Italija
  6. Ispanija
  7. Argentina
  8. Vokietija
  9. Čekija
  10. Nigerija
  11. Japonija
  12. Iranas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas