Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

Pastiprinimas Kinijos rinktinei – natūralizavo „Timberwolves“ puolėją

Kinijos krepšinio asociacija (CBA) oficialiai pranešė apie amerikiečiui Kyle'ui Andersonui suteiktą Kinijos pilietybę. Su ja „Minnesota Timberwolves“ puolėjas galės žaisti ir artėjančiame pasaulio krepšinio čempionate.
Kyle'as Andersonas
Kyle'as Andersonas / „Scanpix“/AP nuotr.

29-erių iš Niujorko kilęs žaidėjas yra pirmasis krepšininkas, gavęs Kinijos pilietybę per natūralizacijos procesą. Tiesa, Kinija jau anksčiau dalino pilietybes kitų sporto šakų atstovams.

„Andersonas priėmė Kinijos pilietybę šį rytą ir susitiko su Yao Mingu, Kinijos krepšinio asociacijos vadovu“, – teigiama oficialiame pranešime.

K.Andersonas Kinijos pilietybės gavimo procesą pradėjo ne be reikalo. 206 cm ūgio žaidėjas turi kiniškų šaknų – Kinijos spaudos teigimu, jis yra kilęs iš kino tėvo ir jamaikietės motinos šeimos.

Kol kas lieka neaišku, ar priimdamas Kinijos pilietybę K.Andersonas turėjo atsisakyti JAV paso, mat Kinijoje galioja griežtos taisyklės, dažniausiai draudžiančios asmenims turėti dvigubą pilietybę.

K.Andersonui praėjęs sezonas buvo jau devintasis NBA lygoje. „Timberwolves“ gretose jis sužaidė 69 rungtynes, kuriose per 28,4 minutės rinko po 9,4 taško, atkovojo po 5,3 kamuolio ir atliko po 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Po kiek daugiau nei mėnesio, rugpjūčio 25-ąją, startuosiančiame pasaulio čempionate Kinija pateko į B grupę, kur susigrums su Serbijos, Puerto Riko ir Pietų Sudano rinktinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas