Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Per naktį žvaigžde tapęs V.Kariniauskas – apie dėmesį ir iš A.Reaveso gautą kepurėlę

Vaidas Kariniauskas per kelias valandas išgarsėjo visame pasaulyje. Pernai dar žaidęs Rumunijoje, o vasarą sudaręs sutartį su LKL debiutuosiančiu Mažeikių „M Basket“ klubu, įžaidėjas buvo Lietuvos rinktinės vedlys link sensacingos pergalės prieš JAV ir parodydamas liežuvį populiariausiam amerikiečiui Austinui Reavesui sulaukė milijonų reakcijų.

„A, tai Kariniauskas“, – be didesnių problemų ištarė filipinietis „Ninoy Aquino“ arenoje, kai paklausiau jo, ar jau išmoko 31-ojo Lietuvos rinktinės numerio pavardę.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas

Nelengvą lietuvišką 30-mečio alytiškio pavardę sekmadienį mokėsi ir visos JAV.

Žiniasklaidos tribūnoje įsitaisę amerikiečiai gūglino, kur žaidžia krepšininkas, žengęs ant parketo nuo atsarginių suolo ir iš karto ėmęsis mokyti krepšinio pamokų „Los Angeles Lakers“ ryškiai sužibusį A.Reavesą.

Tritaškis, dvitaškis su pražanga po žaidimo nugara ir dar vienas tolimas metimas tarsi snaiperiui išlindus iš už užtvaros – V.Kariniauskas jau pirmajame kėlinyje sprogo 9 taškų atkarpa, o susitikimą užbaigė pelnydamas 15 taškų ir tapdamas rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės triumfe 110:104.

Po mačo V.Kariniauskas kartu su treneriu Kaziu Maksvyčiu pėdino į spaudos konferenciją, o apie jį kalbėjo visi – nuo Europos ir JAV žiniasklaidos kanalų, iki „X“ socialinio tinklo vartotojų ir apžvalgininkų.

Daug dėmesio lietuvis turėjo sulaukti ir po rungtynių. Po rinktinės treniruotės prieš susitikimą ketvirtfinalyje su Serbija, V.Kariniauskas išgirdo klausimą – ar daug dėmesio sulaukė ir ar greitai išseko jo telefono baterija?

„Nemažai, nemažai, – atsiduso V.Kariniauskas. – Stengiausi mažiau naudoti, įsijungiau netrukdymo režimą. Treneris irgi patarė kuo mažiau naudotis, stengiausi per daug nelįsti.“

Papildomo dėmesio jis gavo dėl paplitusio vaizdo įrašo po rungtynių, kai buvo užfiksuotas su JAV rinktinės kepuraite rūbinėje. Paaiškėjo, kad V.Kariniauskas ją gavo iš pačių amerikiečių. O tiksliau – paties A.Reaveso, kurį vėliau mokė krepšinio pagrindų ant parketo.

„Mes jiems prieš rungtynes davėme pakabukus, jie mums davė kepurę. Užsidėjau ir nieko nenorėjau įžeisti. Nemanau, kad jie įsižeidė ir nemanau, kad jiems įdomu, kas ten vyksta“, – teigė įžaidėjas.

Nors pasiekta įspūdinga pergalė, K.Maksvytis ir Lietuvos rinktinės žaidėjai dar sekmadienį tikino, kad svarbiausia dabar – išlikti ant dviejų kojų, nes lemiama kova dar tik laukia. Ar lietuviams pavyko nepakilti į padebesius?

„Sunku vertinti, ar viskas tvarkoje. Stengiamės būti ant dviejų kojų, bet žiūrėsime rytoj, ar pavyks. Tikiuosi, kad visi liksime tokie paprasti, kokie ir buvome“, – vylėsi V.Kariniauskas.

Jau antradienį lietuvių laukia ketvirtfinalio akistata, galinti nulemti ir olimpinio bilieto likimą.

„Svarbios rungtynės visiems žaidėjams ir visai šaliai. Serbija labai patyrusi komanda, turi daug Eurolygos žaidėjų, jau mačiusių tokių rungtynių. Turime būti pasiruošę kovoti visas 40 minučių“, – teigė V.Kariniauskas, pridūręs, kad tai, ko gero, bus svarbiausios rungtynės jo gyvenime.

Lietuva ir Serbija į kovą stos antradienį 11.45 val.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentarai apie artėjančią dvikovą su serbais
VIDEO: Serbų treneris S.Pešičius prieš rungtynes su Lietuva: „Bus sunkios rungtynės su komanda, kuri laimėjo viską“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas