Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 07

Pergalę prieš Lietuvą išskyręs Luka tikisi pasimokyti: „Neturėčiau taip elgtis“

Lukai Dončičiui teks palaukti pirmojo olimpinio medalio. Slovėnijos rinktinės jaunoji žvaigždė su komandos draugais suklupo mūšyje dėl Tokijo žaidynių bronzos ir namo grįš tuščiomis. 22-ejų „Dallas Mavericks“ superžvaigždė tikina, kad turi pasimokyti iš patirties Japonijos sostinėje.

Nuo 48 taškų olimpiniame debiute iki trigubo dublio olimpinių žaidynių pusfinalyje.

Toks L.Dončičiaus pasirodymas Tokijuje pritraukė viso pasaulio dėmesį, bet jam nebuvo lemta baigtis laimingai.

Iš pradžių Nicolas Batumo blokas Klemenui Prepeličiui pusfinalyje, o vėliau ir Patty Millso 42 taškų pasirodymas mažajame finale lėmė, kad Luka iš Tokijo grįš tuščiomis.

„Sveikinimai Australijai. Jie žaidė įspūdingai. Jie žaidė geriau nei mes ir nusipelnė pergalės, – po mūšio dėl bronzos kalbėjo Luka. – Bet aš didžiuojuosi šia komanda. Jaučiuosi blogai dėl mūsų šalies žmonių. Visi mus palaikė, o mes norėjome jiems padovanoti medalį.“

Nors Luka užbaigė turnyrą su įspūdinga statistika – vidutiniškai 23,8 taško, 9,7 atkovoto kamuolio ir 9,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, žaidynių pabaigoje jis atrodė perdegęs.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Slovėnas nesusitvardė po pusfinalio prieš Prancūziją, užsimindamas, kad dėl slovėnų pralaimėjimo turėtų būti patenkinta FIBA, o mažajame finale taip pat virė iš emocijų bei užsidirbo techninę pražangą antrojo kėlinio pabaigoje.

„Kažkuriuo metu buvome pernelyg emocingi, ypač aš. Turiu iš to pasimokyti. Neturėčiau taip elgtis. Tačiau žaidėme dėl savo šalies, 2 milijonų žmonių, norėjome jiems padovanoti medalį, tad emocijų netrūko. Du mėnesius kovojome, palikome savo šeimas tam, kad pasiektume savo tikslą“, – sakė Luka.

Turiu iš to pasimokyti. Neturėčiau taip elgtis.

Slovėnija buvo vienintelė iš keturių stipriausių olimpinių žaidynių komandų, bilietą į Tokiją išsikovojusi per atrankos turnyrą.

Tą slovėnai padarė Kaune, atrankos finale nugalėję Lietuvą. Būtent šią liepos 4-osios pergalę L.Dončičius prisiminė kalbėdamas apie savo komandos pasiekimą.

„Esame liūdni, nes nelaimėjome medalio, tačiau esame ketverte, o tai neįtikėtina. Nemanau, kad kas įsivaizdavo, jog čia būsime. Prisimenu atrankos rungtynes Lietuvoje. Lietuva turėjo nuostabią komandą, ją palaikė pilna arena, bet mes ją nugalėjome. Turime tuo didžiuotis“, – teigė Luka.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Slovėnijos krepšinio rinktinės triumfo akimirkos
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Slovėnijos krepšinio rinktinės triumfo akimirkos

22-ejų krepšininkas šią vasarą rinktinėje žaidė pirmąsyk nuo auksu vainikuoto 2017 m. Europos čempionato. Bet tam, kad vėl pamatytume Luką su Slovėnijos užrašu ant krūtinės, ketverių metų laukti greičiausiai jau nereikės – „Mavericks“ žvaigždė tikisi, kad nacionalinėje komandoje žais jau kitąmet.

„Vėl susirinksime kitą vasarą ir žaisime Europos čempionate. Mūsų tikslas bus laimėti auksą. Tikėsimės geriausio“, – teigė L.Dončičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas