Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmas istorijoje: LeBronui patikėta ypatinga misija olimpinėse žaidynėse

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) vėliavą Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje pirmą kartą neš vyrų krepšinio rinktinės atstovas – tą patikėta daryti LeBronui Jamesui.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

40-metį šių metų pabaigoje minėsiantis L.Jamesas prisijungs prie Dawn Staley (2004 m.) ir Sue Bird (2021 m.) – tai iki šiol buvo vienintelės JAV krepšininkės, kurios gavo teisę nešti JAV vėliavą žaidynių atidaryme.

„Neįtikėtina garbė atstovauti Jungtinėms Valstijoms pasaulinėje scenoje, ypač tuo momentu, kuris gali suvienyti visą pasaulį, – gavęs teisę nešti vėliavą džiaugėsi LeBronas. – Vaikui iš Akrono (ten gimė L.Jamesas – red. past.) ši atsakomybė reiškia viską. Ne tik man, bet ir mano šeimai, visiems vaikams mano gimtajame mieste, mano komandos draugams, kitiems olimpiečiams ir daugybei žmonių su dideliais siekiais mūsų šalyje. Sportas turi galią suvienyti visus žmones, o aš didžiuojuosi būdamas to dalimi.“

L.Jamesą vėliavos nešimo daliai nominavo jo komandos draugas rinktinėje, Stephenas Curry. Nominuoti kandidatus galėjo bet kuris JAV olimpietis.

Kartu su LeBronu vėliavą neš ir amerikietė moteris – ji bus atskleista antradienį. Nuo praėjusių žaidynių, vėliavą neša du skirtingų lyčių sportininkai iš tos pačios šalies. Vėliavos nešikus renka patys JAV sportininkai.

Iš viso Paryžiuje dalyvaus beveik 600 amerikiečių atletų. Apie 53 proc. iš jų – moterys.

L.Jamesui tai bus jau ketvirtos olimpinės žaidynės. 2004 metais Atėnuose jis iškovojo bronzą, 2008 m. Pekine ir 2012 m. Londone laimėjo aukso apdovanojimus.

asmeninio arch. nuotr./Martynas Pocius ir LeBronas Jamesas
asmeninio arch. nuotr./Martynas Pocius ir LeBronas Jamesas

Visose trejose ankstesnėse žaidynėse LeBronas dalyvavo atidarymo ceremonijose, bet tik kaip eilinis JAV delegacijos narys.

„Los Angeles Lakers“ žvaigždė nebus vienintelis vėliavą nešiantis krepšininkas – Giannis Antetokounmpo bus vienas iš Graikijos vėliavnešių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus