Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 27

Planetos pirmenybės – be vicečempionų: Argentinos neišgelbėjo ir Eurolygos žvaigždės

Viena didžiųjų pasaulio krepšinio jėgų Argentina paskendo ašarose. Šios šalies krepšininkai pirmą kartą per daugiau nei 40 metų nepateko į pasaulio čempionatą, vyksiantį šiais metais.
Facundo Campazzo
Facundo Campazzo / FIBA nuotr.

Argentiniečiai lemiamose rungtynėse namuose 75:79 (24:19, 18:16, 22:19, 11:25) nusileido Dominikos Respublikai ir prarado šansus iškopti į planetos pirmenybes.

Praėjusiame turnyre tik finale Ispanijai nusileidę argentiniečiai į pasaulio čempionatą nepateko pirmą kartą nuo 1982 metų. Nuo tada Argentinos rinktinė dalyvavo devyniuose turnyruose iš eilės.

Negana to, argentiniečiai į pirmenybes neprasibrovė pačiu skaudžiausiu būdu.

Dar trečiajame rungtynių su Dominikos Respublika kėlinyje Argentina užtikrintai pirmavo 59:42 ir atrodė, kad liko sutvarkyti tik formalumus.

Dviženklį pranašumą rungtynių favoritai turėjo ir po trijų kėlinių (64:54), bet viskas aukštyn kojomis apsivertė paskutiniame ketvirtyje.

Daugiausiai 22 taškus pelniusio Jeano Montero pastangomis dominikiečiai sugrįžo į rungtynes ir likus žaisti 2 minutes išlygino rezultatą (71:71).

Prasidėjus paskutinei minutei svečiai sugebėjo išsiveržti į priekį (75:73), o paskutiniai Argentinos bandymai buvo nesėkmingi nepaisant to, jog komandą bandė gelbėti Eurolygos žvaigždės.

Ketvirtąjį kėlinį Dominikos Respublika laimėjo net 25:11.

Argentinos neišgelbėjo net ir Europoje žaidžiančių krepšininkų trio. Gabrielis Deckas surinko net 27 taškus (10/13 dvit., 0/2 trit., 7/8 baud.), o Facundo Campazzo ir Nicolas Laprovittola pridėjo po 10 taškų.

Argentinos rinktinei atstovavo ir Alytaus „Wolves“ aukštaūgis Marcosas Delia, kurioje sąskaitoje – 10 taškų (4/5 dvit., 2/4 baud.) ir 3 atkovoti kamuoliai.

Iš Amerikos zonos į pasaulio čempionatą pateko šios rinktinės: JAV, Kanada, Brazilija, Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Meksika, Venesuela.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas