Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 28

Po didžiausios sensacijos latvių didvyris kalbėjo apie Lietuvą, o prancūzai – apie fiasko

Latvijos krepšininkai sukūrė didelę staigmeną pasaulio krepšinio čempionate, sekmadienį Džakartoje įveikę Prancūziją ir taip eliminavę vienus turnyro favoritų iš kovų dėl aukštų vietų. Ryškios citatos po dramatiškų rungtynių liejosi iš Latvijos ir Prancūzijos krepšininkų bei trenerių lūpų. Kol latviai džiūgavo, o treneris pasakojo apie savo misiją, prancūzai ieškojo kaltų. „Aš niekada nesigėdinau šių marškinėlių, bet dabar man gėda“, – sakė Prancūzijos rinktinės veteranas Nicolas Batumas, prakalbęs ir apie, jo manymu, neteisingą politinį sprendimą.

„Neįtikėtina! Dramatiškame mūšyje Latvija nugalėjo Prancūziją ir įžengė į pasaulio čempionato Top16“, – trimitavo Latvijos portalas tvnet.lv po to, kai latviai 88:86 įveikė Prancūziją H grupės rungtynėse ir užsitikrino vietą antrajame etape.

„Latvijos krepšininkai kovojo iki pabaigos ir išsiuntė Prancūziją „namo“ krepšinio trileryje“, – pergalę apdainavo ir diena.lv.

Tuo tarpu Prancūzijos didžiausias sporto portalas „L'Equipe“ situaciją apibūdino trumpai ir aiškiai: „Le Fiasco“.

tvnet.lv ir l'equipe.fr vaizdai/Latvijos žiniasklaida trimitavo apie „neįtikėtiną“  pergalę, Prancūzijos – apie fiasko.
tvnet.lv ir l'equipe.fr vaizdai/Latvijos žiniasklaida trimitavo apie „neįtikėtiną“ pergalę, Prancūzijos – apie fiasko.

Tikras fiasko nutiko Prancūzijai, nes prieš tai pralaimėję 30 taškų Kanadai vieni čempionato favoritų lieka be pergalių. Prancūzija dar žais grupėje su Libanu, o paskui pasirodys varžybose dėl 17-32 vietų.

H grupėje Kanada ir Latvija dar iki tarpusavio dvikovos įžengė į antrą etapą, o prie to ženkliai prisidėjo du Lietuvoje praėjusį sezoną žaidę krepšininkai.

„Scanpix“ nuotr./Arturas Žagaras, Rolandas Šmitas ir kiti Latvijos krepšininkai įveikė Prancūziją ir eliminavo ją iš kovos dėl aukštų vietų pasaulio čempionate.
„Scanpix“ nuotr./Arturas Žagaras, Rolandas Šmitas ir kiti Latvijos krepšininkai įveikė Prancūziją ir eliminavo ją iš kovos dėl aukštų vietų pasaulio čempionate.

Prancūzų „L'Equipe“ krepšininkų žaidimą įvertino pažymiais, o aukščiausią balą – 8 – ir skyrė Kauno „Žalgirio“ puolėjui R.Šmitui. Tuo tarpu iš mačo pašalintas Nando De Colo sulaukė žiauraus įvertinimo – 2 balai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas