Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Po pergalingo starto – slogios lietuvių nuotaikos: „Gal per daug galvojame į ateitį“

Slogiai pradėjusi bei užbaigusi pirmąsias olimpinės atrankos San Chuane rungtynes Lietuvos krepšinio rinktinė vis tiek šventė pergalę prieš Meksiką rezultatu 96:84. Po mačo – niūrios laikino komandos kapitono Mindaugo Kuzminsko ir Arno Butkevičiaus nuotaikos. „Tai nėra mūsų žaidimas, tai neatneša jokių gerų emocijų“, – sutartinai kalbėjo abu puolėjai.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė apsnūdusi pradėjo žygį Puerto Rike dėl kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes, bet šovė į priekį antroje susitikimo su Meksika dalyje ir iškovojo pergalę.

Apie 200 sirgalių iš Lietuvos net 18500 žiūrovų talpinančioje San Chuano arenoje „Coliseo de Puerto Rico José Miguel Agrelot“ palaikomi mūsiškiai sužaidė nuostabų trečią ketvirtį, triuškino varžovus, bet mačo pabaigoje iššvaistė pranašumą ir galiausiai laimėjo 96:84.

Po rungtynių – slogios krepšininkų lietuvių nuotaikos.

„Visada mažesnės krepšinio šalys eina prieš mus su noru kažką įrodyti. Jos nori būti ten, kur mes esame – žaisti mūsų klubuose. Šios komandos žaidžia su papildoma motyvacija. Prieš tokias komandas nuo rungtynių starto turi primesti savąjį žaidimą ir nulaužti jas iki galo. Jei pradedi tampytis, tuomet išeina rungtynės tokios, kokios buvo šiandien. Manau, kad šios rungtynės nepatiko nei mums, nei sirgaliams“, – po pergalės prieš Meksiką sakė vyriausias komandos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas.

Vis dėlto rungtynių starte Kazio Maksvyčio auklėtiniai pajuto šaltą meksikiečių dušą – Lietuvos rinktinės varžovai per pirmąsias dvi dvikovos minutes pelnė devynis taškus be atsako, o mūsiškiai per šią atkarpą neišnaudojo nė vienos pražangos bandydami stabdyti Meksikos išpuolius.

Lietuvių puolimą pažadino kamuolį į krepšį sugrūdęs Domantas Sabonis, po kurio sekė taiklūs Tado Sedekerskio ir Mariaus Grigonio metimai, išvedę Lietuvos komandą į priekį.

Nors pirmąjį ketvirtį K.Maksvyčio vyrai laimėjo 29:26, tačiau akis badė akivaizdžios bėdos gynyboje ir vos dvi išnaudotos komandinės pražangos.

„Jautėsi susikaustymas – juk vis tiek pirmos rungtynės. Tikrai nemažai buvo nesusikalbėjimo. Tokių klaidų buvo nemažai ir draugiškose rungtynėse. Ši tendencija neramina. Mums reikės pasižiūrėti videoįrašą ir išspręsti šiuos dalykus“, – sakė Arnas Butkevičius.

„Išskirčiau ne tik pirmą kėlinį, nes gerai žaidėme tik vieną kėlinį. Mes turime labai pasitempti. Šiandien buvo labai daug blogų dalykų. Laiko nėra – turime daug ką pagerinti iki rytojaus, – pridėjo laikino rinktinės kapitono pareigas einantis M.Kuzminskas. – Šiandien buvo elementarus nesusikalbėjimas gynyboje, nors esame lietuviai ir kalbamės lietuviškai. Ibarra šiandien atrodė kaip Eurolygos MVP, kurio „short-rollai“ mus žudė.“

LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Kazys Maksvytis
LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Kazys Maksvytis

Mūsiškių galvos skausmu tapo 38-erių metų meksikietis Paulas Stollas, per pirmąją rungtynių dalį surinkęs 8 rezultatyvius perdavimus. Vietinę publiką sužavėjo veterano klaidinantys judesiai, po kurių ant žemės krito Rokas Jokubaitis, o vėliau „lūžo“ ir Arno Butkevičiaus čiurnos.

Rinktinę į priekį traukė 16 taškų iki ilgosios pertraukos įmetęs Marius Grigonis – Lietuva priekyje buvo 49:44.

„Energija šiandien nebuvo tokia, kokia turėtų būti oficialiose rungtynėse žaidžiant rinktinėje. Elementari kova, detalės, nesusikalbėjimas... Žinoma, galime ieškoti pasiteisinimų, kad dar nesame apsipratę, bet turime kuo greičiau susitvarkyti visus reikalus, kadangi laiko nėra“, – sakė M.Kuzminskas.

VIDEO: PIKENROLAS: mūšiai dėl OŽ, Šaro pertvarka Stambule ir ispanų viliojamas Ą.Tubelis

Neatpažįstamas buvo rinktinės lyderis Domantas Sabonis, kuris per pirmuosius du kėlinius surinko 4 taškus ir 5 atkovotus kamuolius. NBA žvaigždė nepriminė to žaidėjo, kurį matėme draugiškame susitikime Slovėnija – jokių perdavimų „iš rankų į rankas“, jokio kamuolio įžaidimo, o visi atlikti metimai buvo iš žaidimo nugara bei puolime atkovoto kamuolio.

M.Grigonio ir Arno Butkevičiaus trečiojo kėlinio pradžioje truktelėta rinktinė greitai įgijo solidų pranašumą 62:46. Kitą pavarą įjungusi K.Maksvyčio komanda po ilgosios pertraukos užsuko uraganinį puolimą ir pririnko daug taškų greitose atakose.

Per trečiąjį kėlinį Lietuva įmetė net 34 taškus.

„Žinoma, kad per ilgąją pertrauką buvome pikti, – sakė M.Kuzminskas. – Kai žaidi blogai, turi pasakyti piktesnį žodį, bet daugiau kalbėjome apie taktinius sprendimus ir energijos stoką. Mes galime juos apžaisti taktiškai, bet jei neduosime tiek energijos, kiek duoda varžovai, jie turės pranašumą, ypač abejotinose situacijose.“

35-ąją susitikimo minutę Lietuva pirmavo 93:68, bet galiausiai laimėjo 96:84.

„Žaidėme banguotai, – sakė A.Butkevičius. – Negalime rungtynių taip pradėti ir užbaigti. Tai nėra mūsų žaidimas, tai neatneša jokių gerų emocijų. Vėliau šiek tiek susitvarkėme, sugrįžome į rungtynes, bet pirmoje pusėje buvo nemažai klaidų ir daug nesusikalbėjimo. Mes neatradome savo žaidimo. Antroje pusėje buvo visai kitas išėjimas, visai kita agresija. Truputį pakeitėme gynybos sistemą, o tai suveikė.“

„Būkime teisingi – visi tikimės, kad grupėje būsime pirmi. Gal koją kiša tai, kad per daug galvojame į ateitį, nors treneriai visada akcentuoja tik būsimas rungtynes“, – sakė M.Kuzminskas.

VIDEO: Kazys Maksvytis rungtynėse su Meksika matė ir gerų, ir blogų dalykų

Ar slogų lietuvių startą lėmė itin trumpas pasiruošimas?

„Taip, bet jie ruošėsi dar trumpiau, kai kurie Meksikos žaidėjai prie rinktinės prisijungė likus porai dienų iki rungtynių su mumis. Visiems vienodos sąlygos, negalime tam nurašyti“, – sakė M.Kuzminskas.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 00.30 valandą Lietuvos laiku mūsiškių lauks antrasis mūšis Puerto Rike, kai susikibti teks su Dramblio Kaulo Kranto atstovais.

VIDEO: PIKENROLAS: mūšiai dėl OŽ, Šaro pertvarka Stambule ir ispanų viliojamas Ą.Tubelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius