Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 05

Po Serbijos rinktinės nelaimės reagavo žaidėjo inkstą sužeidę varžovai

Lietuvos krepšininkai antradienį pasaulio čempionato ketvirtfinalyje susigrums su Serbijos rinktine, kuri turnyro metu patyrė sukrėtimą dėl žaidėjo sveikatos.

15min jau rašė, kad Serbijos rinktinės vidurio puolėjas Boriša Simaničius patyrė sudėtingą traumą pasaulio čempionate.

Dar grupės varžybose su Pietų Sudanu 25 metų serbas patyrė varžovo smūgį alkūne į krūtinę.

Tai, kas atrodė kaip kartais pasitaikantis epizodas krepšinio varžybose, virto rimta nelaime krepšininkui.

B.Simaničius pateko į ligoninę Maniloje ir sekmadienį jam buvo atlikta inkstų operacija.

„Didžiausias rūpestis buvo, ar bus įmanoma išsaugoti inkstą. Tai buvo padaryta per operaciją. Dabar lauks pooperacinis kursas. Neseniai buvau ligoninėje antrą kartą šiandien. Rezultatai yra geri, po operacijos atliktų tyrimų išvados palankios pacientui, – sakė Serbijos rinktinės gydytojas Draganas Radovičius. – Jis lieka intensyvios priežiūros ligoninėje, kuri yra geriausia Maniloje. Tikimės, kad Bora greitai atsigaus ir viskas bus gerai. Jis jaunas ir stiprus vyras.“

Pietų Sudano krepšinio federacija išplatino pareiškimą – būtent šios Afrikos komandos žaidėjas Nuni Omotas sukdamasis prie krepšio su kamuoliu alkūne trenkė serbui į krūtinę.

„Pietų Sudano krepšinio asociacija buvo informuota apie Borišos Simaničiaus traumą ir inksto pašalinimą dėl incidento, kuris nutiko mūsų rungtynėse su Serbija. Per mačą įvyko kontaktas tarp Serbijos žaidėjo ir Pietų Sudano atstovo Nuni Omoto. Teisėjai peržiūrėjo iškart epizodo vaizdo įrašą ir nenustatė, kad Omotas prasižengė. Tuo metu niekas – nei žaidėjas, nei federacija nekėlė nerimo dėl Simaničiaus traumos rimtumo. Aplinkybės buvo netyčinės ir nedėkingos“, – teigiama Afrikos komandos pareiškime.

Imago / Scanpix nuotr./Boriša Simaničius
Imago / Scanpix nuotr./Boriša Simaničius

Pietų Sudano federacija pranešė, kad alkūne trinktelėjęs N.Omotas sulaukė daug piktos reakcijos.

„Krepšinio asociacija linki atkreipti dėmesį, kad Nuni Omotas sulaukė rasizmo ir neapykantos žinučių po naujienos apie liūdną įvykį. Mes smerkiame prieš mūsų žaidėją nukreiptą rasizmą. Krepšinis yra sportas, kuris turi jungti žmones. Galiausiai, mes meldžiamės ir linkime geriausio Simaničiui“, – rašoma Pietų Sudano federacijos laiške.

Pats N.Omotas irgi siuntė žinutę B.Simaničiui.

„Kaip sportininkas, aš suprantu padėties rimtumą ir labai gailiuosi dėl to, kas nutiko. Nė vienas žaidėjas neturėtų to patirti. Meldžiuosi dėl Simaničiaus atsigavimo ir sklandaus sugrįžimo į aikštę“, – teigė 206 cm ūgio krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas