Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 05

Rusijoje sulaikyta WNBA superžvaigždė: gresia įkalinimas iki 10 metų

Rusijoje už įtariamą narkotikų gabenimą sulaikyta WNBA superžvaigždė Brittney Griner.
Brittney Griner
Brittney Griner / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The New York Times“ pranešė, kad Rusijos muitinės tarnyba sulaikė „Phoenix Mercury“ komandos žaidėją Šeremetjevo oro uoste netoli Maskvos. Jos bagaže aptikta narkotinių medžiagų – hašišo aliejaus.

Tarnyba neįvardijo krepšininkės tapatybės, bet pažymėjo, kad ji – dukart olimpinė čempionė. Apie tai, kad sulaikyta būtent B.Griner, pranešė Rusijos naujienų tarnybos, pasiremdamos vaizdo medžiaga iš oro uosto.

Pranešama, kad sulaikymas įvyko dar vasarį, kai B.Griner atvyko į Maskvą iš Niujorko. Krepšininkė buvo sulaikyta bent keliomis savaitėmis anksčiau negu Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą.

Rusijos muitinės tarnyba praneša, kad prieš B.Griner bus pradėta byla dėl „didelio kiekio narkotikų gabenimo“. Rusijoje už tokį nusikaltimą gresia 5-10 metų įkalinimo bausmė.

B.Griner Rusijoje kasmet nuo 2015-ųjų rungtyniauja tuo metu, kai nevyksta WNBA sezonas.

Nei krepšininkė, nei jos agentai dar neišplatino viešų pranešimų, tačiau tą padarė „Mercury“ klubas.

„Žinome ir atidžiai sekame Brittney Griner situaciją Rusijoje. Palaikome artimą ryšį su jos šeima, jos atstovais, WNBA ir NBA. Mylime ir palaikome Brittney, o dabar svarbiausia mums yra jos saugumas – tiek fizinis, tiek psichologinis. Norime, kad ji saugiai grįžtų namo“, – teigiama Finikso klubo pranešime.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Brittney Griner
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Brittney Griner

„Brittney Griner turi palaikymą iš WNBA, o mūsų pagrindinis prioritetas yra greitas ir saugus jos grąžinimas į Jungtines Valstijas“, – teigiama WNBA lygos pranešime.

31-erių iš Teksaso kilusi 206 cm ūgio vidurio puolėja 2013 m. buvo pakviesta pirmuoju šaukimu naujokų biržoje. Ji jau pirmajame sezone tapo WNBA čempione, septynis sykius žaidė „All-Star“ rungtynėse, dukart buvo rezultatyviausia WNBA sezono krepšininkė, o 2016 ir 2021 m. laimėjo olimpinius aukso medalius su JAV rinktine Rio de Žaneire ir Tokijuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas