Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Slaptas rinktinės testas: kodėl mačas Puerto Rike liko už uždarų durų?

Kazio Maksvyčio ir Lietuvos vyrų rinktinės trenerių štabo noras turėti papildomas kontrolines rungtynes prieš Puerto Rike šią savaitę startuosiančią olimpinę atranką išsipildė netikėtai, vos tik atvykus į San Chuaną ir sulaukus šeimininkų pasiūlymo. „Carlosas Arroyo dėkojo ir pažadėjo mus globoti viso turnyro metu“, – sakė K.Maksvytis.

„Norėjome dar vienerių rungtynių, bet nepavyko susirasti varžovo. Laikas nedėkingas, nes olimpiados dalyvės dar nežaidžia, o atrankose dalyvaujančios komandos išsibarsčiusios po skirtingus žemynus“, – prieš savaitę prieš pirmąsias draugiškas rungtynes su Slovėnija sakė Lietuvos rinktinės vairininkas Kazys Maksvytis.

Nors nacionalinės rinktinės galvos jau buvo susitaikiusios su mintimi, jog nepavyks rasti varžovo trečiam kontroliniam mačui, vos tik atvykus į Puerto Riką atėjo netikėtas draugiškų rungtynių dar nežaidusių šeimininkų pasiūlymas.

Priežastis – vis dar vykstančios nacionalinės Puerto Riko pirmenybės, dėl kurių vyriausiasis rinktinės treneris Nelsonas Colonas šiuo metu šokinėja per dvi darbo kėdes.

„Mūsų planus kažkiek pakeitė tai, jog Puerto Rikas pasiūlė sužaisti draugiškas rungtynes, kurių neplanavome. Kaip jau girdėjote, padarėme uždaro tipo rungtynes. Tai – geriau nei treniruotė, per kurią būna sunkiau išgauti varžymąsi ir kokybę, kad ir kiek besitreniruotum“, – žurnalistams iš Lietuvos komentavo Lietuvos komandos vairininkas Kazys Maksvytis.

Vis dėlto abi pusės apie šį mačą nusprendė plačiau nekomentuoti. Vietos žurnalistai pasakoja apie Puerto Riko krepšinio federacijos Carloso Arroyo prisemtą burną, tuo metu ir žurnalistai iš Lietuvos galutinio mačo rezultato nesužinojo.

„Nežinau, ar galiu kažką apie tai sakyti, – 15min paklaustas, juokėsi į rinktinę sugrįžęs Edgaras Ulanovas. – Atvykome į Puerto Riką ir abi pusės susitarė žaisti. Mes, žaidėjai, džiaugiamės šiomis rungtynėmis, galvojame, kad jos mums išeis tikrai į naudą.“

LKF nuotr./Rokas Jokubaitis ir Jose Alvarado
LKF nuotr./Rokas Jokubaitis ir Jose Alvarado

„Sužinojome tik atskridę. Jos praėjo labai gerai, manau, kad jų labai reikėjo. Tai išėjo į naudą ir suteikė dar daugiau optimizmo“, – trumpai atsakė ir Mindaugas Kuzminskas.

„Svarbiausia buvo prieš kažką sužaisti ir sulipdyti žaidybinį ritmą. Džiaugiamės, kad pavyko rasti varžovą“, – nedaugžodžiavo ir Deividas Sirvydis.

VIDEO: PIKENROLAS: klausimų kelianti rinktinė, LKL perėjimai ir S.Francisco bėdos Kaune

Vienas rinktinės krepšininkų užsiminė, jog mūsiškiai šioje kontrolinėje akistatoje daug eksperimentavo, išbandė įvairius penketukus, o daugiausiai problemų Lietuvai sukėlė didžiausia Puerto Riko žvaigždė Jose Alvarado, kuris kartą bandė lietuvius apvogti savo firminiu stiliumi, tykant kamuolio iš pasalos.

K.Maksvytis teigė, jog sulaukė Puerto Riko krepšinio federacijos Carloso Arroyo padėkos ir pažado.

„Toks mačas – rizika tiek mums, tiek Puerto Rikui, nes nenorėjome vieni kitiems atversti kortų, – sakė K.Maksvytis. – Pagal tai, ką pamatėme, tai yra stipri komanda. Mes prieš šią komandą tikrai žaisime pusfinalyje arba finale. Jie norėjo pasitikrinti su mumis, o mes gerai apsvarstėme ir nusprendėme priimti jų iššūkį. Puerto Riko krepšinio federacijos vadovas Carlosas Arroyo dėkojo mums ir pažadėjo mus pagloboti viso turnyro metu.“

VIDEO: PIKENROLAS: mūšiai dėl OŽ, Šaro pertvarka Stambule ir ispanų viliojamas Ą.Tubelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius