Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svajonių scenarijus: kaip 3x3 rinktinei prasmukti tiesiai į medalių dalybas?

Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinei Paryžiuje pirmajame etape liko vos vienas testas, bet jo reikšmė – didžiulė.

Aurelijaus Pukelio, Evaldo Džiaugio, Gintauto Matulio ir Šarūno Vingelio atstovaujama komanda sekmadienį 19.35 val. stos į kovą su daugkartiniais pasaulio čempionais serbais.

Įvairiai susiklosčius aplinkybėms, lietuviai gali prasmukti tiesiai į pusfinalį arba apskritai baigti pasirodymą turnyre, nepatekę net į ketvirtfinalio etapą.

Mūsiškiai po pirmųjų šešių mačų yra iškovoję tris pergales ir patyrę tris pralaimėjimus bei žengia ketvirtoje pozicijoje.

Tiesiogiai į pusfinalį prasibraus dvi stipriausios komandos. Vieną iš šių vietų jau užsitikrino visus šešis kartus laimėję olimpiniai čempionai latviai, o į kitą pretenduoja Serbija (4-2), Nyderlandai (4-2) ir Lietuva (3-3).

Lietuvių planas aiškus: jiems privalu įveikti serbus ir sulaukti olandų pralaimėjimo prieš JAV rinktinę, Nyderlandams įmetant ne daugiau nei 1 tašku daugiau nei lietuviai įmes serbams.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos krepšinio 3x3 rinktinė nusileido Nyderlandams.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos krepšinio 3x3 rinktinė nusileido Nyderlandams.

Tokiu atveju trys komandos surinktų po keturias pergales, o tokiu atveju 3x3 krepšinyje žiūrima į įmestus taškus. Lietuva kol kas yra įmetusi 114, Serbija ir Nyderlandai – po 112.

Jeigu susiklostytų šis scenarijus, lietuviai užimtų antrąją vietą ir keliautų tiesiai į pusfinalį, kur iki medalio jiems trūktų vos vienos pergalės. Pusfinalyje mūsiškiai pirmadienį kautųsi su 3 ir 6 vietas užėmusių komandų poros nugalėtojais.

Jei Lietuva pralaimės arba olandai įveiks amerikiečius, mūsiškiai pretenduos jau tik į 3-6 pozicijas, kurios lemtų dar vienas rungtynes sekmadienio vakarą – 22.30 arba 23.05 val. lietuviai žaistų ketvirtfinalyje.

Olimpinio 3x3 krepšinio turnyro lentelė
1. Latvija 6-0 128:87
2. Serbija 4-2 112:103
3. Nyderlandai 4-2 112:106
4. Lietuva 3-3 114:107
5. JAV 2-4 110:118
6. Prancūzija 2-4 110:121
7. Lenkija 2-4 101:118
8. Kinija 1-5 95:122

Tiesa, vis dar egzistuoja scenarijus, kaip Lietuva gali nepatekti į šį etapą. Vis dėlto jis – labai mažai tikėtinas.

Lietuvius vis dar gali aplenkti JAV (2-4), Prancūzija (2-4) ir Lenkija (2-4). Tai įvyktų, jei lietuviai nusileistų serbams, amerikiečiai įveiktų olandus, prancūzai nugalėtų kinus, o lenkai susitvarkytų su latviais.

Maža to, kitos komandos turėtų stipriai pasigerinti ir savo taškų santykius lyginant su lietuviais, mat JAV ir Prancūzijos komandos kol kas yra pelniusios po 110, o Lenkija – tik 101 tašką.

Jei nutiktų taip, kad Lietuva surinks vienodai pergalių tik su viena iš kitų komandų, tuomet būtų žvelgiama į šių ekipų tarpusavio rungtynių rezultatą. Lietuviai yra įveikę amerikiečius ir lenkus, bet nusileido prancūzams.

Grupės etapas finišuos sekmadienį vakare, ketvirtfinaliai bus žaidžiami taip pat sekmadienį, o pusfinaliai ir finalai vyks pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas