Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 23

Sveiki atvykę į Filipinus: kuriozai, (ne)pasiruošimas ir šiltnamis arenoje

„Rytų perlu“ vadinama Filipinų sostinė Manila po 45-erių metų pertraukos vėl atsidūrė krepšinio sirgalių iš viso pasaulio dėmesio centre. Nors iki planetos pirmenybių starto liko vos dvi paros, kai kurie pasiruošimo darbai čempionatui dar yra pačiame įkarštyje, o kai kuriose situacijose – net ir toli nuo jų pabaigos.

Jau artėjantį penktadienį Maniloje (Filipinai), Džakartoje (Indonezija) ir Okinavoje (Japonija) startuos 2023-ųjų metų pasaulio krepšinio pirmenybės, kuriose Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos krepšinio rinktinė sieks nutraukti aštuonerius metus trunkantį medalių badą.

15min žurnalistų komanda tapo ankstyvais paukščiais iš Lietuvos Filipinų sostinėje. Pirmadienio pavakarę pajudėję iš Vilniaus oro uosto, į „Hotel 101 Manila“ viešbutį, esantį per 500 metrų nuo lietuviams aktualios „SM Mall of Asia“ krepšinio arenos, įžengėme po 20 valandų trukusios kelionės.

Tuo pačiu reisu Stambulas – Manila skridęs aukščiausias visų laikų NBA krepšininkas (231 cm) iš Rumunijos Gheorghe'as Murešanas, buvęs Sakartvelo rinktinės puolėjas Viktoras Sanikidzė ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas kilnojo antakius ir plačiai šypsojosi, kai Ninoy Aquino oro uoste buvo pasitikti dainomis ir tradicinės Filipinų gitaros Karagos skleidžiamais stygų garsais.

Pirmoji para „Rytų perle“ mestelėjo šūsnį situacijų, liudijančių, jog filipiniečiai – itin malonūs ir paslaugūs žmonės.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Krepšinio ženklai Manilos oro uoste
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Krepšinio ženklai Manilos oro uoste

Vos tik išėjus iš oro uosto – didžiulė karščio banga, kuri dieną laikosi virš 30 laipsnių, o naktį nekrenta žemiau 27. Oras toks drėgnas, kad vienų marškinėlių per dieną čia nepakanka.

15min komandą pasitiko valandos trukmės škvalas su vis miestą nušviečiančiu žaibu bei griaustiniu, priminusiais, jog atvykome į lietaus sezoną, kuris 8 tūkstančių salų šalyje tęsis dar mėnesį.

Nors už 9 tūkstančių kilometrų nuo Vilniaus esančioje Maniloje ant kiekvieno kampo knibžda apsauga ir metalo detektoriai, tačiau dažnais atvejais tai yra daugiau butaforija, nei realus saugumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas