Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Tik pergale džiaugtis galėjęs M.Grigonis – apie siaubingą gynybą ir FIBA arbitrų realybę

Rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės krepšininku per pirmąsias dvejas olimpinio atrankos ciklo Puerto Rike rungtynes tapęs Marius Grigonis po dvikovos su Dramblio Kaulo Kranto (DKK) komanda galėjo džiaugtis tik paskutinėmis sekundėmis išvargta pergale. „Mes nerandame žaidimo, nerandame rotacijos, jaučiamės nepatogiai vieni prie kitų“, – sakė nacionalinės komandos vienas lyderių.

„Džiaugiuosi, kad pademonstravome charakterį, nes vienu metu atsilikinėjome beveik dešimt taškų skirtumu. Mes sugebėjome laimėti. Džiaugiuosi pergale, bet turime žaisti geriau. Mes turime patobulėti“, – Puerto Riko žurnalistams „Coliseo de Puerto Rico José Miguel Agrelot“ koridoriuje sakė Marius Grigonis.

Lietuvos rinktinė San Chuane buvo per plauką nuo vieno sensacingiausių pralaimėjimų šalies krepšinio istorijoje.

Pirmą kartą olimpiniame atrankos turnyre dalyvavusi DKK rinktinė iki paskutinių akimirkų tampė Kazio Maksvyčio kariaunos nervus.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Vakarų Afrikos komanda buvo priekyje 74:65, o likus kiek daugiau nei dviem minutėms Lietuva atsiliko 85:90.

Tuomet baudų metimus sumetė Edgaras Ulanovas su Mariumi Grigoniu, dvitaškį pridėjo Domantas Sabonis, bet esminius kirčius DKK rinktinei sudavė žemiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas Lukas Lekavičius, įmetęs lemiamus penkis taškus.

Šiose rungtynėse M.Grigonis per 22 minutes įmetė 18 taškų (4/6 dvit., 1/5 trit., 7/7 baud.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Net 14 taškų prieš daugiau nei mėnesį Eurolygos čempiono titulą iškovojęs lietuvis pelnė lemiamame ketvirtyje.

„Smagu, kai viskas baigiasi gerai. Kartais reikia išplėšti tokias rungtynes, bet bendrai – nieko gero“, – sakė M.Grigonis.

„Aukšto lygio krepšinyje esame daugybę metų ir žaidžiame aukštesniame lygyje nei jie. Mes suprantame daugiau apie krepšinį, bet varžovai šiandien žaidė labai gerai, labai fiziškai. Mes davėme progą jiems žaisti, o jie tuo pasinaudojo. Džiaugiuosi pergale, bet sveikinu su geru žaidimu varžovus“, – Puerto Riko žurnalistams sakė M.Grigonis.

FIBA nuotr./Marius Grigonis
FIBA nuotr./Marius Grigonis

Tik pergale džiaugęsis M.Grigonis teigė, kad rinktinės žaidime gerintinų dalykų yra apstu.

„Mums gerinti reikia viską. Gynyba buvo siaubinga. Mūsų puolimas... Mes įmetėme 97 taškus, bet nežaidžiame teisingai. Turime pagerinti daugybę dalykų“, – sakė po 19,5 taško per pirmąsias dvejas rungtynes su Meksika ir DKK rinkęs 30-metis lietuvis.

„Pergalę lėmė įmesti metimai, kuriuos reikėjo pataikyti anksčiau, – sakė M.Grigonis. – Mes nerandame žaidimo, nerandame rotacijos. Mes jaučiamės nepatogiai vieni prie kitų, pasitaiko momentų, kai įbėgi į savo komandos draugą. Vėlgi, kol kas yra 2-0, o mes atvažiavome laimėti. Kol kas esame pergalingame kelyje.“

VIDEO: Kazys Maksvytis po dramatiškos pergalės prieš Dramblio Kaulo Krantą: „Norėjosi geriau“

DKK turėjo šviežių kojų pranašumą. Kai Lietuvos rinktinė turnyre atsidarė vakar prieš Meksiką, Afrikos komanda kovas Puerto Rike pradėjo šiandien.

„Tai kažkiek duoda. Po rungtynių užmigti būna labai sunku. Bet aš niekada nesiteisinu, nesiteisinsiu ir dabar“, – sakė M.Grigonis.

FIBA nuotr./Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas
FIBA nuotr./Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas

Rungtynėse netrūko ir priekaištų arbitrams, kurie Lietuvos komandai vien per ketvirtąjį kėlinį skyrė net tris nesportines pražangas.

K.Maksvyčio auklėtiniai buvo nubausti 27 pražangomis, kai DKK – 24. Mūsiškiai metė 31 baudų metimą, o varžovai – 38.

„Jie (teisėjai) leido... Jie (teisėjai) nėra aukščiausio lygio, vienaip traktuoja kai kuriuos momentus. Jie (varžovai) žaidė žymiai fiziškiau, su rankomis, bet gavo mažiau pražangų nei mes. Vėlgi, tai yra FIBA turnyras, į kurį geriausi teisėjai neatvažiuoja. Taip jau yra, tokia yra realybė“, – sakė M.Grigonis.

VIDEO: PIKENROLAS: mūšiai dėl OŽ, Šaro pertvarka Stambule ir ispanų viliojamas Ą.Tubelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius