Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
07 01

Tvankioje romo oazėje be rūbų likusius lietuvius gelbėjo paminklo vertas herojus

Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko ten, kur dar niekada nėra buvusi. Po egzotiško pernykščio vizito Filipinuose, šiemet olimpinės atrankos burtai mūsiškius nusviedė į Puerto Riką. Kur jie pateko ir kokių nesklandumų jiems ten jau kilo?

Tvankus Puerto Riko oras neleidžia atsikvėpti net vidurnaktį.

Į San Chuaną atvykusi 15min komanda savo kailiu jau pajuto, ką reiškia kepinantis daugiau nei 30 laipsnių karštis, didelė drėgmė ir bet kada – net kai atrodo, jog nėra iš kur, užklupti galintis lietus.

Tokiu veidu Puerto Rikas sutiko ne tik žurnalistus, bet ir Lietuvos krepšinio rinktinę.

Laiko sau pasilikę mūsiškiai aklimatizuojasi tiek prie stipriai pakitusios laiko juostos, tiek prie Jose Miguelio Agriloto koliziejaus – 18,5 tūkst. vietų talpos arenos, kurioje liepos 2–7 d. medžios bilietą į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Vida Press nuotr./Jose Miguelio Agreloto koliziejus
Vida Press nuotr./Jose Miguelio Agreloto koliziejus

Čia mūsiškiai jau surengė pirmąją treniruotę sekmadienį, o dar vienas pratybas planuoja ir pirmadienį. Jau antradienį jų laukia ir pirmasis testas – Meksikos rinktinė.

Karibuose reprezentacinė Lietuvos krepšinio komanda atsidūrė pirmą kartą.

Ji yra viešėjusi už Atlanto ne sykį: Jungtinėse Valstijose per Atlantos olimpines žaidynes, Venesueloje per 2012 m. olimpinę atranką, Brazilijoje ir Argentinoje prieš ir per 2016 m. olimpiadą. Tačiau dar niekada nesilankė gyventojų skaičiumi labai į Lietuvą panašioje saloje – Puerto Rike gyvena 3,2 mln. žmonių.

Vytauto Dranginio nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Vytauto Dranginio nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Tiesa, jei Lietuvos komandoje yra žmonių, besižyminčių aplankytas valstybes, pridėti pliusiuko po vizito Puerto Rike jie negalės.

Nes tai nėra valstybė.

Penkiskart plotu už Lietuvą mažesnė sala yra laikoma seniausia pasaulio kolonija ir oficialiai turi neinkorporuotos JAV teritorijos statusą.

Dažnai Puerto Rikas pavadinamas 51-ąja JAV valstija, turi specialaus leidimo ketvirčio dolerio (25 centų) monetą, bet politikoje ir kitose sferose veikia kaip praktiškai atskiras vienetas.

Šios salos sportininkai į olimpines žaidynes vyksta atstovauti ne JAV, o „turtingam uostui“ – tą išvertus iš ispanų kalbos reiškia šios teritorijos pavadinimas.

Asm.archyvo nuotr./Puerto Rikas. San Chuano senamiestis
Asm.archyvo nuotr./Puerto Rikas. San Chuano senamiestis

Deleguoja puertorikiečiai savo atstovus ir į įvairių sporto šakų čempionatus, taip pat ir į „Mis Visata“ konkursą, kurį šios salos gražuolės laimėjo net penkis sykius.

Savo atstovus puertorikiečiai turės ir jau rytoj prasidėsiančioje olimpinėje atrankoje San Chuane, kurioje bus ir Lietuva.

Mūsų rinktinės persikėlimas iš Europos į Karibus neįvyko be nesklandumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius