Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Spanoulis didžiavosi Graikija: „Esame komanda, kuri atsisako pralaimėti netgi juodą dieną“

Graikai olimpinių žaidynių „mirtininkų grupėje“ startavo pralaimėjimu Kanadai, tačiau Vassilis Spanoulis areną paliko patenkintas – antroje rungtynių pusėje jis pamatė rinktinės veidą, kuriuo Graikija visuomet didžiavosi. „Tai mentalitetas komandos, kuri atsisako pralaimėti netgi juodą dieną. Man tai priminė mano laikus“, – sakė V.Spanoulis, daugiau kalbėjęs apie charakterio, nei taktinių sprendimų svarbą.
Vassilis Spanoulis ir Graikijos rinktinė
Vassilis Spanoulis ir Graikijos rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

V.Spanoulis liko patenkintas tuo, kaip rungtynių pradžioje buksavusi komanda reagavo ir atsitiesė, intrigą išlaikydama iki paskutinių mačo sekundžių. Jis pabrėžė, kad tai graikai padarė žaisdami prieš išskirtinio kalibro komandą. Tiesa, rungtynes graikai galiausiai pralaimėjo 79:86.

„Kanada pretenduoja į medalį, netgi į auksą. Praeityje daugybę kartų esame žaidę su tokio pajėgumo komandomis, ir visuomet rodydavome savo charakterį, kabindavomės. Tai darydami laimėjome daug rungtynių ir medalių. Taigi labai didžiuojuosi savo komanda. Esu įsitikinęs, kad su tokiu kovingumu, pasiaukojimu, galime išgyventi bet kokias rungtynes ir jas laimėti“, – kalbėjo V.Spanoulis.

„Manau, kad rungtynes pradėjome šiek tiek nervingai, ir galiu suprasti, kodėl. Daug kartų praradome kamuolį. Prireikė pusės kėlinio, kad suprastume, jog turime žaisti savo krepšinį“, – apie rungtynių pradžią, kai graikai atsiliko 9:22, kalbėjo V.Spanoulis.

Graikų strategas čia bedė pirštu ir į arbitrus: „Manau, kad Lu Dortas ir Dillonas Brooksas padarė daug pražangų, kurios nebuvo užfiksuotos. Daugeliu atvejų jie žaidė abiem rankomis, ir aš to nesupratau“.

„Antroje rungtynių pusėje buvome agresyvesni, ėjome arčiau krepšio ir neįtikėtinai žaidėme gynyboje. Įspūdinga, kaip kovėmės dėl kiekvieno kamuolio ir gynėmės prieš tiek talento turinčią komandą. Antroje rungtynių pusėje praleidome tik 38 taškus.

Vienintelis dalykas, kuris man nepatiko, buvo tai, kad parodėme du veidus. Turime pasimokyti iš pirmosios dalies, išsaugoti tai, kas gera iš antrosios, ir judėti toliau“, – teigė V.Spanoulis, toliau kalbėjęs apie pasididžiavimo jausmą ir tarsi atkartojęs futbolo stratego Jose Mourinho žodžius, kad profesionaliame sporte neturi būti jaučiamas joks psichologinis spaudimas.

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

„Aš didžiuojuosi. Geras jausmas atstovauti savo šaliai olimpinėse žaidynėse kaip treneriui. Nėra jokio spaudimo. Kaip jau ne kartą sakiau, spaudimą jauti, kai neturi pinigų susimokėti sąskaitoms ar nusipirkti pieno, duonos. Nesuprantu spaudimo krepšinyje. Šiam renginiui ruošėmės 45 dienas. Turime juo mėgautis ir parodyti savo charakterį“.

Graikų grupėje dar laukia Australijos ir Ispanijos rinktinės. V.Spanoulis nesibaimina.

„Atvykau čia, kad įdiegčiau tam tikrą kultūrą ir mąstyseną. Esame čia ne tam, kad pasakytume, jog reikia siekti medalio. Jie ateis vėliau. Atvykau taisyti mentaliteto, jį modernizuoti, nes pats krepšinis tapo modernesnis. Mes išeisime į kitą etapą, nes tikrai to nusipelnėme. Manau, kad žaidėjai to nusipelnė. Bet nesustokime ties žodžiais.

Turime daryti dalykus ir žaisti lygiai taip pat, kaip žaidėme antroje pusėje, su tokiu pat pasiaukojimu, su tokia pat gynyba. Susidūrėme su labai stipriu varžovu, per daug juos gerbėme. Prireikė pusės rungtynių, kad suprastume, jog žaidžiame penki prieš penkis, kad turime žaisti savo krepšinį ir kad esame tokie pat geri. Antroje pusėje tai pademonstravome, nors ir neiškovojome pergalės. Bet tai mums padės vėliau.

Puikiai žinote, kad nė viena komanda nėra nenugalima. Skirtumas tarp sėkmės ir nesėkmės yra tas, kas geriau susitvarko su situacijomis. Tiek blogomis, tiek geromis. Turime suvaldyti situaciją, kurioje atsidūrėme, nepaisant to, kad kovojome.

Graikijoje visada žiūrime į neigiamus dalykus. Turime žiūrėti į teigiamus dalykus – kad esame vieninga komanda, ir nors dar nepasiekėme sėkmės, daug metų žaidžiame vieningai. Atmosfera komandoje man primena geriausius mūsų laikus. Taip, kitas laikmetis, kitoks krepšinis, bet man tai primena mano laikus, ir tai pasakiau vaikinams. Tas mentalitetas komandos, kuri atsisako pralaimėti net ir juodą dieną. Kuri atiduos visą širdį, kad šalis didžiuotųsi“, – kalbėjo V.Spanoulis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas