Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vardan draugystės ir meilės“: Brazilijos rinktinei kroatas dirigavo už dyką

Brazilijos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Aleksandras Petrovičius šią vasarą olimpinėse žaidynėse komandai vadovavo už dyką, vardan draugystės ir meilės, skelbia šios šalies žiniasklaida.

Vilniaus „Lietuvos rytui“ prieš dešimtmetį vadovavęs Aleksandras Petrovičius paliko ryškų įspaudą Brazilijos krepšinio istorijoje.

Legendinio kroatų „krepšinio Mocarto“ brolis šios Pietų Amerikos rinktinės vairą perėmė 2017-aisiais metais, pasitraukė 2021-aisiais, bet į ją vėl sugrįžo 2024-aisiais, nors dar prieš metus buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą.

Brazilijos žiniasklaida praneša, jog 65-erių metų specialistas pastarąjį žingsnį žengė negaudamas jokio atlygio, vardan draugystės ir meilės, kadangi ketverių metų olimpiniam ciklui Brazilijos olimpinis komitetas paskyrė vos 3 milijonus eurų, o ir privačių rėmėjų nepavyko rasti ir brazilams Prancūzijoje teko žaisti su „švariais“ marškinėliais.

Skelbiama, jog vyrų ir moterų rinktinių vyriausieji treneriai už darbą susilaukė tik dienpinigių.

Olimpinėje atrankoje Rygoje triumfavę brazilai iškovojo bilietą į pagrindinį turnyrą Prancūzijoje, kuriame žygį baigė ketvirtfinalyje pralaimėdami 87:122 prieš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) žvaigždes.

Pranešama, jog A.Petrovičiaus įpėdiniu turėtų tapti asistentas Tiago Splitteris, kuris šią vasarą sudarė kontraktą su Eurolygos klubu „Paris“.

VIDEO: PARYŽIUS'24: bronzinis 3x3 krepšinis, antžmogis švedas ir ar bus Aleknos auksas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas