Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 26

Žvelgdamas į būsimus varžovus L.Kleiza perspėjo: „Reikia žaisti solidesnį krepšinį“

„Jei pakris, tai laimėsim“, – taip šypsodamasis Lietuvos pergalę prieš Egiptą apibūdino Linas Kleiza, pripažinęs, kad įsibėgėjant čempionatui iš rinktinės lauks solidesnio žaidimo. Pasaulio čempionate Maniloje lietuviai startavo pergale 93:67, tačiau laidoje „Krepšinio karštis“ L.Kleiza ir Martynas Gecevičius pernelyg nedžiūgavo.
Temos: 1 Karščiai

„Buvo gerų epizodų, buvo ir chaotiško žaidimo, klaidų. Bet žaidėme su komanda, kuri vargiai galėjo pasipriešinti. Tai ir su tokiu žaidimu užtikrintai laimėjom. Neužteko jiems jėgos žaisti su Lietuva“, – sakė L.Kleiza.

Jis stebėjosi, kad egiptiečius trikdė Jono Valančiūno gąsdinimai mesti iš toli. „Tai rodo, kad jie nebuvo pakankamai pasiruošę“, – šypsojosi L.Kleiza.

„Svarbiausia, kad rungtynės leido nuimti startinę čempionato įtampą, bet buvo ir nerimą keliančių dalykų. Krenta į akis, kad išsimetėme daug tritaškių, manau, ir kitos komandos parizikuos, kai mūsų toks pataikymas (11/36, 31 proc.). Yra kas sužaidė solidžiai, kam reikia pasitempti, bet po tokių rungtynių negali labai kritikuoti“, – kalbėjo M.Gecevičius.

L.Kleiza antrino: „Donatas Motiejūnas ir Rokas Jokubaitis nesužaidė, bet ar gali priekaištauti, kai komanda laimi 30 taškų?..“

„Niekas nesisprendžia rungtynėse prieš Egiptą. Dabar reikės žaisti protingiau ir su mažiau klaidų. Meksika jau bus geresnė varžovė, Juodkalnija dar geresnė. Laukia įdomus čempionatas“, – sakė L.Kleiza.

L.Kleiza įsitikinęs, kad Lietuvos rinktinės likimas grupėje spręsis antradienio rungtynėse su Juodkalnija, nes, pasak jo, „nėra abejonės, kad Juodkalnija nugalės Egiptą“.

„Reikia pagerinti žaidimą, žaisti solidesnį krepšinį“, – pridūrė 15min studijoje kalbėjęs L.Kleiza.

Sekmadienį Lietuvos rinktinės laukia Meksikos barjeras. M.Gecevičius ir L.Kleiza įsitikinę, kad taip pat – pakankamai nesudėtingas.

Pasak „Krepšinio karštis“ laidos dalyvių, Meksikos žaidimas sukasi aplink gynėjus Paulą Stollą ir Pako Cruzą.

„Jie abu žaidžia paprastą, dažniausiai „du prieš du“ deriniais paremtą krepšinį, bet tai aukštesnio lygio žaidėjai nei egiptiečiai. Vis dėlto lietuviams neturėtų būti iššūkis, nes turi ilgesnį suoliuką ir gali nuvarginti meksikiečių lyderius“, – sakė L.Kleiza.

P.Cruzas žaidė Vilniaus „Ryto“ klube, kai jame dirbo ir L.Kleiza.

„Tai protingas žaidėjas, suprantantis krepšinį. Nėra labai atletiškas, bet moka savo kūną išnaudoti. Bet to neužteks Meksikai. Manau, jei sužais protingai ar net jei įsivels į chaosą, Lietuvai nebus sunku, bet, žinote, aš maniau, kad prancūzai įveiks Kanadą...“, – nusijuokė L.Kleiza.

M.Gecevičius taip pat prognozuoja, kad lietuviai nukankins Meksikos lyderius: „Viskas labiau priklausys nuo pačių lietuvių – kaip nusiteiks ir pasiruoš. Meksika yra geresnė komanda nei Egiptas, bet, manau, mums bus lengvas grobis“.

Laidos vedėjas Kęstas Rimkus apibendrindamas Meksikos rinktinės žaidimą apibūdino taip: „Ne toks aštrus kaip jų maistas ir ne toks svaiginantis kaip tekila“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas