Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 01

Ar Ričardas Berankis sulauks iššūkio iš trečio ATP šimtuko tenisininko?

Pirmuose „Unicredit Czech Open“ turnyro etapuose problemų neradęs geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis ketvirtadienį gali susidurti su kol kas rimčiausiu iššūkiu šiose varžybose. Čekijoje vykstančio „Challenger“ serijos turnyro ketvirtfinalio dvikovoje 25-erių metų lietuvis raketes surems su 204-ą vietą ATP reitinge užimančiu vengru Martonu Fucsovicsu.
Daviso taurė: Ričardas Berankis ir Viktoras Durasovičius
Daviso taurė: Ričardas Berankis ir Viktoras Durasovičius / Alvydo Januševičaus nuotr.

Tai bus trečia R.Berankio ir M.Fucsovicso tarpusavio dvikova. Kol kas 2:1 pirmauja 25-erių metų lietuvis. Ketvirtadienį pergalę iškovojusiam tenisininkui atiteks 45 ATP reitingo taškai ir 5,375 eurų. „Unicredit Czech Open“ turnyro pusfinalyje nugalėtojo lauks dvikova su Inigo Cervantesu (ATP-69) arba Adamu Pavlašeku (ATP-132).

Tiek geriausias Lietuvos tenisininkas, tiek M.Fucsovicsas propaguoja atakuojančią teniso taktiką, tad ketvirtfinalyje didelę įtaką turėtų turėti ir neišprovokuotos klaidos.

204-ą vietą ATP reitinge užimantis Vengrijos tenisininkas pasižymi puikiu „forehand’u“ ir padavimu. Žinant, kad šis „Challenger“ serijos turnyras vyksta ant grunto, R.Berankiui problemų gali pridaryti ir 188 cm ūgio M.Fucsovicso antrasis padavimas, po kurio kamuoliukas atšoka aukštai ir išmuša varžovą iš aikštelės ribų.

Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis
Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis

24-erių metų Vengrijos tenisininko „backhand’o“ taip pat negalima pavadinti silpnąja vieta, tačiau šis problemų turėtų padaryti mažiau. Kadangi M.Fucsovicsas šį smūgį atlieka techniškai, neišprovokuotų klaidų skaičius iš „backhand’o“ išaugti gali šiais atvejais: 1) jei vengras bandys vieną po kito siųsti smūgius be atsako; 2) jei R.Berankio smūgiai į kairiąją varžovo pusę bus „aštrūs“; 3) jei M.Fucsovicsas praras savitvardą.

Vis dėlto, jei R.Berankis žais taip, kaip tą darė trečiadienį, ypač antrame sete, lietuvis gali iškovoti ir lengvą pergalę. Negana to, po trečiadienio trijų setų akistatos su Gonzalo Lama M.Fusovicsui gali pritrūkti ir jėgų, žinant, kad vengras į pagrindines varžybas pateko tik įveikęs tris kvalifikacijos etapus.

Čekijoje geriausias Lietuvos tenisininkas tikisi iškovoti trečią „Challenger“ serijos titulą šiemet. Primename, kad du trofėjus 50-oji pasaulio raketė pelnė sėkmingo turo Azijoje metu, kai iš keturių turnyrų dviejuose tapo čempionu, o viename nukeliavo iki pusfinalio.

Į Europą R.Berankis sugrįžo geros formos, tačiau čia sugrįžimą pažymėjo trim pralaimėjimais iš eilės Heilbrono „Challanger“ turnyre, „Geneva Open“ varžybose ir „Roland Garros“ čempionate. Tik „Unicredit Czech Open“ turnyre 25-erių metų lietuvis nutraukė 5-ių pralaimėjimų iš eilės seriją.

Per visą savo karjerą R.Berankis yra iškovojęs 8-is titulus, iš kurių 7-is pelnė „Challenger“ serijos turnyruose.

Facebook.com/Martonas Fucsovicsas (antras iš dešinės)
Facebook.com/Martonas Fucsovicsas (antras iš dešinės)

Praeitą savaitę į rekordinę 50-ą vietą ATP reitinge pakilusiam lietuviui tai bus paskutinis turnyras ant grunto šiemet. Po jo R.Berankis dėl pergalių kovos ant jam priimtinesnės žolės dangos.

Tuo tarpu M.Fucsovicsui 2016 metų sezono pradžia nebuvo itin sėkminga, tačiau po truputį įsivažiuojantis vengras prieš mėnesį „Barcelona Open“ turnyre patiesė Ernestą Gulbį, kuris R.Berankį nugalėjo „Geneva Open“ turnyre, o vėliau pareikalavo trijų setų iš 24-osios pasaulio raketės Viktoro Troickio.

Per visą savo karjerą 204-oji pasaulio raketė yra iškovojusi du „Challenger“ serijos titulus, tačiau abu juos pelnė tik 2013 metais.

Dėl įdomumo reikia paminėti, jog ir lietuvis, ir M.Fucsovicsas yra pabuvoję pirmosiomis pasaulio jaunių raketėmis. R.Berankis yra tapęs „US Open“ jaunių čempionu, o štai 204-ą vietą ATP reitinge užimantis vengras 2010 metais triumfavo jaunių Vimbldono turnyre.

Primename, kad po „Unicredit Czech Open“ turnyro, birželio 6 dieną, bus oficialiai fiksuojami į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes patenkančių tenisininkų reitingai.

R.Berankio ir M.Fucsovicso dvikova ketvirtadienį turėtų prasidėti apie 12.00 Lietuvos laiku. Deuce.lt dvikovą tiesiogiai kvies stebėti drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas