Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 05

Išsipildžiusi svajonė: Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu

Novakas Džokovičius pagaliau iškovojo tai, ko seniai buvo vertas. Kai antrame sete geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray buvo sumaltas į miltus, viskas tapo aišku, kas ims viršų „Roland Garros“ čempionato finale. Sekmadienį vykusiame Atvirojo Prancūzijos čempionato mūšyje dėl titulo pirmoji pasaulio raketė 29-erių metų britą nugalėjo 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 ir ketvirtu mėginimu galiausiai užpildė „Didžiojo kirčio“ trofėjų kolekciją.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius ir A.Murray raketes surėmė jau 34-ą kartą. Kol kas pagal tarpusavio dvikovų santykį (24:10) ženkliai pirmauja Serbijos tenisininkas.

VIDEO: Le grand écart gagnant de Djokovic

Pirmąjį setą „break point’u“ pradėjo N.Džokovičius, tačiau po to 29-erių metų britas laimėjo keturis geimus iš eilės ir šios persvaros iš rankų nepaleido.

VIDEO: Djokovic VS Murray ça commence très fort !

Antrosios dalies antrame ir šeštame geimuose geriausias pasaulio tenisininkas perprato varžovo padavimus ir pergalę šventė 6:1. Trečią setą tenisininkai pradėjo laimėtais padavimais, tačiau tuomet N.Džokovičius pelnė 4 geimus iš eilės. Ketvirtoje akistatos dalyje Serbijos tenisininkas kartą pralaimėjo savo padavimus, tačiau pats pasinaudojo dviem „break point'ais“ ir šventė užtikrintą pergalę.

VIDEO: Contre amorti parfait de Djokovic !

„Roland Garros“ čempionate triumfavusiam N.Džokovičiui atiteko 2 milijonai eurų ir 2000 ATP reitingo taškų. Primename, kad šiame turnyre 29-erių metų serbas tapo pirmu tenisininku istorijoje, vien varžybose iškovojusiu 100 milijonų eurų.

Pirmajai pasaulio raketei tai buvo 28-a pergalė „Didžiojo kirčio“ turnyre iš eilės. Paskutinį kartą N.Džokovičius nesėkmę patyrė lygiai prieš metus Atvirojo Prancūzijos čempionato finale, kuriame netikėtai krito prieš šveicarą Staną Wawrinką.

N.Džokovičiui tai pirmas „Roland Garros“ čempionato titulas. Per visą savo karjerą pirmoji pasaulio raketė yra iškovojusi 12-a „Didžiojo kirčio“ trofėjų: 6-is „Australian Open“, 3-is Vimbldono, 2-u „US Open“ ir vieną „Roland Garros“.

Nugalėjęs A.Murray N.Džokovičius tapo aštuntu tenisininku istorijoje, iškovojusiu vadinamąjį „Karjeros kirtį“. Pirmoji pasaulio raketė prisijungė prie Andre Agassio, Dono Budge’o, Roy Emmersono, Rogerio Federerio, Rodo Laverio, Rafaelio Nadalio ir Fredo Perry.

Ką „Roland Garros“ čempionate nuveikė M.Džokovičius:

Tapo pirmu tenisininku, per karjerą turnyruose uždirbusiu 100 milijonų JAV dolerių
Tapo aštuntu tenisininku istorijoje, laimėjusiu visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus
Tapo trečiu tenisininku, laimėjusiu keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus iš eilės
Pagal iš eilės pasiektus „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalus (6) užima trečią vietą
Tapo trečiu tenisininku Atvirojoje eroje, „Roland Garros“ čempionate iškovojusiu daugiau nei 50 pergalių
Iškovojo 6-ą trofėjų šiame sezone

Beje, serbo pergalė „Roland Garros“ finale taip pat reiškia, jog N.Džokovičius laimėjo keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus iš eilės. Šiuo pasiekimu pasigirti gali tik du kiti tenisininkai: D.Budge’as ir legendinis australas R.Laveris.

N.Džokovičiui, kuris yra vienintelis Serbijos tenisininkas, žaidęs „Didžiojo kirčio“ turnyro finale, tai buvo 20-as šios kategorijos varžybų finalas. Pagal šį pasiekimą jis antra vieta dalijasi su Rafaeliu Nadaliu.

Nors ir pralaimėjo, A.Murray taip pat gali pasigirti įspūdingu pasiekimu. Prieš tai nė karto dėl Atvirojo Prancūzijos čempionato titulo nekovojusi antroji pasaulio raketė sekmadienį tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos tenisininku nuo 1937 metų, žaidusiu šio „Didžiojo kirčio“ turnyro finale.

A.Murray, kuris tikėjosi tapti 16-u tenisininku, triumfavusiu trijuose skirtinguose „Didžiojo kirčio“ turnyruose, savo kolekcijoje kol kas turi du šios serijos varžybų titulus – 2012 metų „US Open“ čempionato ir 2013 metų Vimbldono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas