Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 12

„Žalgiris“ spręs neįprastas problemas: legionieriai gali išvykti, algų klausimas – neaiškus

„Žalgirio“ vyrai jau buvo susėdę į autobusą, kuris pagal įprastą tvarką turėjo nuvežti ekipą į Kauno oro uostą skrydžiui į Barseloną. Tačiau paskutinę akimirką Lietuvos čempionus sulaikė skambutis iš Eurolygos. Po poros valandų „Žalgiris“ sužinojo, kad Eurolygos turnyras stabdomas – klubo atstovai lieka namie, bet čia turės spręsti labai neįprastus klausimus.

Ketvirtadienį Vyriausybė pranešė, kad Lietuvoje dviem savaitėms uždrausti visi vieši renginiai uždarose patalpose, kuriuose dalyvauja daugiau nei 100 žmonių.

Dar kiek anksčiau Eurolyga pranešė neterminuotam laikotarpiui stabdanti sezoną.

Penktadienį į posėdį rinksis LKL komandų vadovai, kurie spręs, ar stabdyti turnyrą, ar tęsti čempionatą be žiūrovų. Jeigu laikinai užsidarys ir LKL, „Žalgiriui“ teks spręsti labai neįprastus klausimus. Nors ir dabar jų netrūksta.

VIDEO: Pauliaus Motiejūno komentarai dėl koronaviruso situacijos

P.Motiejūnas suskaičiavo, kad per artimiausias dvi savaites „Žalgirio“ arena gali prarasti 20 numatytų renginių. Tiesa, klubo vadovas pabrėžė, kad renginiai ne atšaukti, o perkelti, tačiau nuostoliai vis tiek gali būti dideli.

Paklaustas, ar kalbama apie milijonus, P.Motiejūnas nedrąsiai prasitarė.

„Taip. Skaičiuojame – situacija įtempta“, – neslėpė P.Motiejūnas.

Jeigu „Žalgiris“ liks ne tik be žiūrovų, bet ir rungtynių, realu, kad klubas paleis legionierius namo. Kaune rungtyniauja keturi amerikiečiai ir australas.

„Mes kol kas paprašėme palaukti parą laiko. Penktadienį paskelbsime informaciją. Kalbame su Eurolyga, su kitais klubais. Bet labai svarbu, ką nuspręs LKL. Pagal šią situaciją, legionieriai turėtų likti žaisti LKL mačus. Bet penktadienį situacija turėtų keistis (LKL posėdyje). Tik problema, ar jie gali išvykti, ar juos po to priims įvažiavus. Situacija nepavydėtina, – neslėpė P.Motiejūnas. – Iš vienos pusės atrodo, kad saugu likti Lietuvoje ir jie turėtų čia likti. Bet suprantame, kad jiems norisi namo pas šeimas, pas draugus ir aiškumo.“

NBA ketvirtadienį oficialiai sustabdė čempionatą. Pertraukos metu NBA krepšininkai negaus atlyginimo. „Žalgiris“ irgi svarsto panašią galimybę, bet dėl jos turės gilintis į kontraktuose numatytas nenumatytų atvejų sąlygas.

„Žinome, kad NBA algų nemoka ir, manau, logiška, nes klubas negauna pajamų ir tos algos turėtų būti suspenduotos. Bet tai neeilinė situacija ir dar viską aiškinamės“, – sakė P.Motiejūnas.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie koronavirusą: „Esam tik samdomi darbuotojai, kaip ir visi laukiam sprendimų“

„Žalgirio“ vadovas nežino, kiek gali užtrukti Eurolygos pertrauka, kiek ilgai pasirengę stabdyti čempionatą turnyro organizatoriai ir kur gali būti ta riba, dėl kurios reikėtų drastiškai keisti sezono reglamentą.

„Nenorėčiau komentuoti. Reikia žiūrėti. Manau, viskas išsprendžiama. Bet po to laukia FIBA atranka ir visi kiti dalykai. Patys skaitome, kad ir apie olimpines žaidynes kyla visokių klausimų. Klausimas, kiek tas neapibrėžtumas liks ir kiek ilgai kovosime su tuo virusu“, – svarstė P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas patikino, kad gavę galutines raštiškas Vyriausybės išvadas, jie iškart susisieks su žiūrovais, kurie pirko bilietus į renginius Nemuno saloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas