Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 14

Barselonoje – įspūdinga pratęsimo drama ir Šaro triumfas prieš „Oly“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (3-0) išgyveno dar vieną Eurolygos dramą, ketvirtadienio vakarą namuose po pratęsimo 79:78 (10:17, 17:15, 28:15, 12:20, 12:11) pranokusi šiemet gerokai sustiprėjusį Pirėjo „Olympiakos“ (2-1). Su Graikijos klubu šį penktadienį svečiuose žais Kauno „Žalgiris“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Likus 2 minutėms ir „Barcai“ pirmaujant dviem taškais penktą pražangą gavo Brandonas Daviesas.

Graikai sumetė baudas ir išlygino rezultatą (63:63), bet jau kitos atakos metu Nikola Mirotičius išprovokavo pražangą ir vėl grąžino trapų pranašumą šeimininkams.

Kostas Sloukas dar kartą išlygino rezultatą (65:65). Tuomet Cory Higinsas nepataikė laisvas, o į priekį nuskuodęs Sasha Vezenkovas po ilgos pertraukos išvedė „Oly“ į priekį.

Visgi Kyle'as Kuricas baudos metimais rezultatą išlygino, o K.Slouko bei C.Higginso paskutiniai metimai buvo netikslūs ir komandoms teko žaisti papildomą penkių minučių atkarpą – 67:67.

Euroleague via Getty nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Euroleague via Getty nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Jos pabaigoje dramos ir vėl netrūko.

Likus 22 sek. Tyleris Dorsey išprovokavo N.Caletheso pražangą ir taikliais baudos metimais išvedė graikus į priekį (78:77). Paskutinę katalonų ataką vėl užbaiginėjo C.Higginsas. Jis ir vėl nepataikė, bet dėl atšokusio kamuolio sėkmingai sukovojo Moustapha Fallo pražangą uždirbęs Pierre'as Oriola. Kapitono ranka nesudrebėjo ir šeimininkai vėl įgijo taško pranašumą.

Paskutinei atakai „Oly“ turėjo 7 sek., bet K.Sloukas pataikyti nesugebėjo.

Rokas Jokubaitis per 10 minučių pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių), 2 kartus prasižengė ir surinko -2 naudingumo balus.

13 kamuolių atkovojęs Nickas Calathesas pasiekė karjeros Eurolygoje rekordą.

Vienu iš mačo arbitrų dirbo lietuvis Gytis Vilius.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 22 (6 atk. kam.), Cory Higginsas 11 (3/9 dvitaškių), Brandonas Daviesas 10, Kyle‘as Kuricas ir Nickas Calathesas (13 atk. kam., 7 rez. perd.) – po 9.

„Olympiakos“: Kostas Sloukas 14, Aleksandras Vezenkovas ir Tyleris Dorsey – po 12, Moustapha Fallas 11 (8 atk. kam.), Shaquielle‘as McKissicas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas