-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 29

Eurolyga pripažino teisėjų klaidą: per lemiamą ataką įsirėžė į Leo Westermanną

Sezonas Eurolygoje klostosi slogiai Stambulo „Fenerbahče“ klubui, o lyg to neužtektų, Turkijos komandos rungtynių pabaigoje klysta teisėjai. Eurolyga jau antrą kartą pripažino, jog arbitrai suklydo per lemtingas akimirkas „Fenerbahče“ rungtynėse.
„Fenerbahče“ aistruolis.
„Fenerbahče“ aistruolis. / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Šįkart Eurolyga paskelbė, kad Jordano Loydo ataka, atnešusi pergalę (100:98) „Valencia“ klubui prieš „Fenerbahče“, įvyko pažeidus taisykles.

Lemtingas momentas nutiko praėjusį penktadienį per mačą Stambule, kai per pratęsimą įvykiai aikštėje klostėsi taip:

„Fenerbahče“ pirmavo vienu tašku, bet po baudos metimo kamuolį atkovojus Valensijos komandai vienas jos lyderių J.Loydas įsiveržė prie krepšio ir likus žaisti 8 sek. metė iš arti.

Visi trys teisėjai užfiksavo pražangą po krepšiu stovėjusiam „Fenerbahče“ gynėjui L.Westermannui ir tokiu būdu įskaitė dvitaškį su bauda.

Tačiau dabar Eurolyga išplatino pareiškimą, kuriuo paskelbė apie teisėjų klaidą.

„Mesdamas kamuolį Jordanas Loydas padarė neleistiną kontaktą su Leo Westermannu iš „Fenerbahče“ komandos, – teigiama Eurolygos pranešime. – Nes Leo Westermannas buvo užsiėmęs tinkamą poziciją gynyboje. Kontaktas įvyko prieš tai, kai Jordanas Loydas išmetė kamuolį. L.Westermannui užfiksuota pražanga buvo neteisinga, nes ji turėjo būti skirta atakavusiam Jordanui Loydui – dvitaškis turėjo būti neįskaitytas, o kamuolys turėjo atitekti „Fenerbahče“ klubui.“

Nors Eurolyga pripažino teisėjų klaidą, vargu ar tai labai paguos Stambulo klubą – rezultatas nesikeis, pergalė liks Valensijos komandos kraityje.

Taip pat buvo prieš dvi savaites, kai Eurolyga pripažino teisėjų klaidą per „Fenerbahče“ ir Atėnų „Panathinaikos“ rungtynes.

Atėnų klubas laimėjo mačą 81:78, bet pačioje mačo pabaigoje Nando de Colo tritaškiu galėjo išlyginti rezultatą – „Fenerbahče“ prancūzo metimas nebuvo taiklus, o Eurolyga paskui pripažino, kad paskutinėje atakoje N.de Colo ranką lietė „Panathinaikos“ gynėjas Tyrese'as Rice'as. Per rungtynes pražanga nebuvo užfiksuota.

Du kartus per pastarąsias dvi savaites nuskriaustas vienu turnyro favoritų laikytas Turkijos klubas lieka su 5 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų.

Željko Obradovičiaus treniruojama „Fenerbahče“ tėra penkiolikta tarp aštuoniolikos Eurolygos komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius