Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 27 /2019 12 28

Tinklelį taikliais metimais plėšęs „Žalgiris“ metus užbaigė įspūdinga pergale Miunchene!

Nors Kalėdos jau praskriejo, geriausią dovaną Kauno „Žalgirio“ (4-12) sirgaliai gavo ne iš Kalėdų Senelio. Pagaliau taikliais tritaškiais prapliupę žalgiriečiai išvykoje 98:73 (21:13, 22:22, 25:15, 30:23) sutriuškino Miuncheno „Bayern“ (6-10) ir nutraukė link antirekordo artėjusią devynių pralaimėjimų seriją Eurolygoje.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė net 13 tritaškių iš 28 ir pagerino sezono pataikytų tolimų metimų rekordą. Įspūdingai atakavo komandos snaiperiai Artūras Milaknis ir KC Riversas, kartu sudėjus realizavę net 9 tritaškius.

Būtent tolimi metimai žalgiriečius pakylėjo pirmajame kėlinyje, kai aikštėje nuo suolo pasirodęs Artūras Milaknis per kelias akimirkas „Bayern“ krepšį sudegino trimis tritaškiais ir užkūrė įspūdingą „Žalgirio“ spurtą 25:4 – po jo svečiai iš Kauno susikrovė solidžią 15 taškų persvarą – 30:15.

Nors sėkmingai antrąjį kėlinį užbaigęs „Bayern“ per ilgąją pertrauką atsiliko jau tik 35:43, antroje rungtynių pusėje bavarus nuplovė dar įspūdingesnis žalgiriečių atakų škvalas.

Per baudos aikštelę taškus rinkę Zachas LeDay ir Lukas Lekavičius krovė „Žalgiriui“ vis didesnę persvarą, kol po spurto 11:0 skirtumas tarp komandų tapo triuškinantis – 65:41.

Situacijos jau nepakeitė ir ketvirtasis rungtynių kėlinys, kuriame žaidimu mėgavęsi žalgiriečiai pelnė net 30 taškų ir įspūdingai nušlavė savų sirgalių akivaizdoje žaidusią „Bayern“ ekipą.

Laimėję Miunchene žalgiriečiai išvengė klubo antirekordo. Beveik du mėnesius be pergalių buvę Lietuvos čempionai rizikavo pralaimėti 10-ąjį kartą iš eilės, o tokią nemalonią seriją „Žalgiris“ buvo užfiksavęs tik sykį, kai 10 kartų paeiliui varžovams nusileido 2006-2007 m. sezone.

„Žalgiryje“ net keli krepšininkai sužaidė geriausias sezono rungtynes.

A.Milaknis 5, o KC Riversas – 4 tolimus metimus, taip užfiksuodami sezono tritaškių rekordus. Abu jie buvo ir rekordiškai rezultatyvūs – snaiperiai pelnė atitinkamai 19 ir 18 taškų.

Jiems smagiai talkino Z.LeDay, suvertęs 19 taškų, o „Žalgirio“ dispečeriu dirbo Thomasas Walkupas, išskirstęs 11 rezultatyvių perdavimų ir užfiksavęs karjeros rekordą. Maža to, amerikietis su 26 naudingumo balais tapo dar ir naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Su 4 pergalėmis kauniečiams pavyko pakilti iš Eurolygos dugno – jie aplenkė tiek pat laimėjimų surinkusią, bet prastesnį įmestų ir praleistų taškų santykį turinčią Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį, kai pirmajame 2020-ųjų susitikime namuose priims Tel Avivo „Maccabi“.

„Bayern“: Danilo Barthelis 20 (4/7 trit.), Paulis Zipseris 13, Nihadas Džedovičius (3/5 trit.) ir Petteri Koponenas (3/3 trit.) po 9, Maodo Lo 8 (7 rez. perd.).

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 19 (5/8 trit.) ir Zachas LeDay (6/9 dvit., 7/7 baud.) po 19, KC Riversas 18 (4/6 trit.), Thomasas Walkupas 13 (11 rez. perd.26 naud. bal.), Nigelis Hayesas 12 (2/6 trit.), Lukas Lekavičius 8 (4/5 dvit.).

VIDEO: Šaras po ilgai lauktos pergalės: gal čia nereikia jokių klausimų? Žmonės, mes pataikėme
VIDEO: A.Milaknis: mes jau prieš rungtynes žinojom, kad laimėsim
VIDEO: P.Jankūno interviu pertraukė A.Milaknio juokeliai
VIDEO: Th.Walkupas: Milas buvo kaip Jordanas!
VIDEO: KC Riversas: jau ryte sakiau Walkupui, kad šiandien bus gerai

Svarbiausius rungtynių įvykius fiksavo portalas 15min.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. „Žalgiris“ rungtynes užbaigia užtikrinta ir saldžia pergale – 98:73!

38 min. Žalgiriečiai mėgaujasi rungtynių pabaiga. Thomasas Walkupas jau išskirstė dviženklį skaičių rezultatyvių perdavimų ir įsirašė dvigubą dublį, o KC Riversas smeigė ketvirtą savo tritaškį – daugiau, nei per penkerias ankstesnes rungtynes. 67:91.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Bayern“ arenos pranešėjas per minutės pertraukėlę neiškentęs žengia į aikštės vidurį ir užveda sirgalius kovai. Žmonės kyla iš vietų. Vokietijos krepšinio palaikymo kultūra palieka neblogą įspūdį. Nors žalgiriečių metimai nutildė „Audi Dome“, vokiečiai išlieka aktyvūs savo pliauškynėmis ir dainomis. Ir pagirtinas pranešėjo veiksmas. Dar neteko matyti nieko panašaus.

34 min. Fantastišką tritaškį pataiko ir Th.Walkupas, o „Žalgiris“ užtikrintai išlaiko susikrautą persvarą – 57:80.

31 min. A.Milaknis smeigia jau penktą savo tritaškį ir yra per vieną tolimą metimą nuo asmeninio rekordo – 53:73.

Trečiasis kėlinys

30 min. Skirtumas nuo 24 taškų kiek aptirpo, bet „Žalgiris“ prieš lemiamą kėlinį vis dar yra vairuotojo sėdynėje – 50:68.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Vienas lietuvis sirgalius rungtynių metu leido sau prabangą nueiti pasiimti alaus. Bet Šaras tikrai neleis atsipalaiduoti savo vyrams. Ulanovas buvo prikaltas prie kryžiaus už nepadarytą pražangą prieš Zipserio tritaškį, o netrukus po pražangos metimu metu Ulė sodinamas ant suolo su visais įmanomais žaibolaidžiais. Tik priminsiu, kad „Žalgiris“ +20.

29 min. Visiškai sugniuždyti „Bayern“ krepšininkai taškų nepelnė daugiau nei keturias minutes, kol šią sausrą nutraukė Paulio Zipserio tritaškis. Visgi jis menkai guodžia – skirtumas tarp komandų jau perkopė 20 taškų, 44:65.

27 min. Siaučiantis „Žalgiris“ bėga į greitas atakas ir skraido baudos aikštelėje, o jų persvara artėja prie triuškinančios – 41:60.

25 min. Jaunystę prisiminęs P.Jankūnas serviruoja saldų perdavimą Zachui LeDay, o po šio dėjimo „Žalgiris“ turėjo rekordinę 16 taškų persvarą. Ją nukerpa tritaškį pataikęs DeMarcusas Nelsonas – 41:54.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Toks įspūdis, kad Gregas Monroe liko sėdėti prie šventinio stalo. Užspaustas „Žalgirio“ gynyboje, centras siunčia perdavimą į niekur. Susinervinę „Bayern“ sirgaliai spardo Miuncheno arenos turėklus. Pasodintas ant suolo Monroe nepatenkintas dar kažką lepteli treneriui.

23 min. „Žalgiris“ raižo bavarų gynybą po krepšiu ir susigrąžina dviženklę persvarą – 38:52.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ alley-oop'as! Toks jausmas, kad paskutinį kartą „Žalgiris“ tokį apturėjo kokiais 90-aisiais.

Antrasis kėlinys

20 min. Antrojo kėlinio pabaiga kiek grąžino „Žalgirį“ į realybę. „Bayern“ snaiperiams atsirišo rankos, o persvara buvo nukirpta perpus – 35:43.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Kol Miuncheno gaisrinė per miškus neprivažiuoja prie „Audi Dome“ arenos, tik priminsiu, kad Milo karjeros rezultatyvumo rekordas Eurolygoje yra 20 taškų. Septyni taškeliai, Milai.

18 min. Bet žinoma, savo duoną Milas užsidirba tolimais metimais. Dar vienas jo šūvis suteikia jam 14-ąjį tašką, o „Žalgiriui“ – 14 taškų pranašumą. 23:37.

17 min. A.Milaknis pademonstruoja, kad gali ne tik pataikyti tritaškius. Snaiperis prasiveržęs po krepšiu pataiko gražų metimą iš kitos lanko pusės, o „Žalgiris“ išlaiko dviženklę persvarą net ir su užsisukusiu tritaškių kraneliu – 21:34.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Šaras ramina į Milo tritaškių vagoną įsikabinusius žalgiriečius. Prie šoninės linijos Šaras priekaištauja Ulanovui dėl kai kurių skubotų tolimų metimų.

14 min. „Bayern“ per paskutines daugiau nei 12 minučių pelnė vos 4 taškus, o „Žalgirio“ persvara pamažu, bet vis labiau auga – 15:30.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Šešis iš eilės per apšilimą pataikęs Hayesas kala savo pirmą tritaškį Miunchene! Erikas Venskus su visu suolu pašokęs iš vietos išsišiepęs per visą veidą – visi žino, kokį sunkų laikotarpį amerikietis išgyveno pastaruoju metu. Zachas LeDay užsivedęs šokio žingsniu grįžta į gynybą. „Žalgiris“ spinduliuoja didžiule gera energija tiek aikštėje, tiek šalia šoninės linijos.

11 min. Pataiko net ir Nigelis Hayesas, tritaškius šį sezoną metantis 28,6 proc. taiklumu, o „Žalgiris“ pirmauja dvigubai – 13:26.

Pirmasis kėlinys

10 min. Puikus pirmasis kėlinys, per kurį „Žalgiris“ pataikė net 5 tritaškius iš 7 – daugiau, nei per didelę dalį rungtynių niūrioje pralaimėjimų serijoje. 13:21.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Bayern“ personalas jau kviečia gaisrinės ekipažą į „Audi Dome“ areną. Vokiečiams reikia gesinti Artūrą Milaknį! Krepšinis atrodo toks paprastas žaidimas, kai per kėlinį pataikai 5 tritaškius.

10 min. A.Milaknis smeigia ir trečią metimą iš toli, o tuo patikėti negalintis Dejanas Radonjičius prašo minutės pertraukėlės ir skėsčioja rankomis – 13:21.

9 min. Du iš eilės Artūro Milaknio tritaškiai ir „Žalgiris“ tolsta – 13:18.

5 min. „Bayern“ puolimą pristabdęs „Žalgiris“ spurtuoja 7:0 ir persveria rezultatą – 11:12.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Man patinka „Žalgirio“ agresija. Būtent per Ulanovo ir Jankūno agresiją jau ketvirtą minutę iš žaidimo eliminuojamas patikimiausiai besiginantis ir puolime šį sezoną pražydęs „Bayern“ puolėjas Vladimiras Lučičius. Tai mažytė „Žalgirio“ pergalė.

3 min. Jau antras „Žalgirio“ tolimas metimas, kurį pataiko Edgaras Ulanovas. Deja, kauniečiai kol kas nesugeba sustabdyti varžovų atakų – 11:8.

2 min. Pirmuosius 5 „Žalgirio“ taškus pelnė KC Riversas – amerikietis jau atsidarė ir taiklių tritaškių sąskaitą. 5:5.

„Žalgirio“ startinis penketas: Thomasas Walkupas, KC Riversas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Labas vakaras, krepšinio klubas „Žalgiris“ vadovybė, žaidėjai, ir fanai. Sveiki atvykę į „Audi Dome“, „Bayern“ namų areną!“ – dar kartą pasisveikino „Bayern“ pranešėjas. Lietuviškus vokiečio žodžius palydėjo arenoje susirinkusių lietuvių ovacijos. Per „Žalgirio“ pristatymą didžiausi plojimai – buvusiam „Bayern“ žaidėjui KC Riversui. Čia, beje, šiltais plojimais sutiktas ir Š.Jasikevičius.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Kauno meras Vidmantas Matijošaitis irgi Miunchene, įsitaisys pirmoje eilėje priešais žalgiriečių suolą. Už mero praėjo vyras su ilgais baltais „Bayern“ marškinėliais ir... kažkokiais istoriniais vokiškais šortais, ilgomis kojinėmis bei juodais bateliais. Įdomus personažas. „Bayern“ arena talpina apie 6,7 tūkst. žiūrovų ir panašu, kad vidurkis – 4,7 tūkst. užpildytų vietų per Eurolygos rungtynes Miunchene, bus pakeltas. Atrodo, kad arenoje liko tik vienas kitas šimtas laisvų vietų.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Labas vakaras!“ – sveikinasi „Audi Dome“ arenos pranešėjas. Vyrukas su Jono Valančiūno marškinėliais suklūsta. Priešais jį sėdintis vyriškis su Barthelio marškinėliais į ausis susikiša kamštukus nuo triukšmo. Ir pernai Miunchene su svečiais iš Lietuvos „Bayern“ pranešėjas sveikinosi mūsų kalba, tada net surezgęs kelis tikslius lietuviškus sakinius. Bet sprendžiant iš to, kiek lietuvių renkasi į mačą šį kartą, neatrodo, kad lietuviai uždominuos priešo teritoriją savo balsais. Tikėkimės, uždominuos krepšininkai.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Linkėjimai iš Miuncheno! Dar likus porai valandų iki rungtynių pradžios arenos prieigų pakampėse slankiojo fanai su Lietuvos ir „Žalgirio“ vėliavomis. Per „Žalgirį“ bilietus į „Audi Dome“ areną pirko apie 30, per „Bayern“ – apie 50 aistruolių. Mano subjektyvia nuomone, lietuvių Miunchene bus mažiausiai 100-200. Arenoje bus dar vienas svarbus žmogus, kurį mes labai norime pamatyti „Audi Dome“. Tai Edgaras Ulanovas, kuris dėl blauzdos skausmų buvo išgąsdinęs „Žalgirio“ trenerius. Tačiau lietuvis pasiruošęs žaisti. Ar 100 proc. savo galimybių – pamatysime ant parketo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius