Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 12

Nerimo prieš išvyką į Barseloną nejaučiantis Šaras: „Visiems reikia pakentėti“

Kauno „Žalgiris“ susikrovė lagaminus ir laukia kelionės į Ispaniją, kur penktadienio vakarą tuščioje „Palau Blaugrana“ arenoje jų tykos grėsmingoji „Barcelona“. Koronaviruso protrūkis tuština sporto arenas visame pasaulyje, tačiau bilieto į atkrintamąsias besivaikančių žaliai baltų treneris Šarūnas Jasikevičius fokusuojasi ne į COVID-19 parazitą, o į artėjantį žūtbūtinį mūšį Barselonoje.
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Koronaviruso spartus plitimas privertė NBA vadovus sustabdyti čempionatą, o grėsmė iškilo ir stipriausiam Senojo žemyno turnyrui, kuriame daugelis rungtynių 29-ajame ture vyks už uždarų durų.

Prieš išvyką į Barseloną, saugumo sumetimais žurnalistai trenerį Š.Jasikevičių kalbino ne kaip įprasta treniruočių salėje, o spaudos konferencijoje, jog išlaikytų rekomenduojamą saugų atstumą.

„Nėra didžiulio nerimo, – prieš būsimą dvikovą Barselonoje sakė Šarūnas Jasikevičius. – Kiek suprantu, tai mūsų valstybėje situacija yra kontroliuojama. Žinoma, tai kažkiek ateis. Laukiame sprendimų. Mūsų klausti nėra logiška, nes nesame šios srities specialistai. Nenoriu plėstis. Savo nuomonę turiu, bet nesinori daug kalbėti ir klaidinti žmonių. Esame darbuotojai, tad darysime tai, ką mums pasakys.“

Didžioji dalis Eurolygos klubų priėmė sprendimą žaisti rungtynes už uždarų durų. Vos trys šalys prieš 29-ąjį turą nėra užvėrusios durų sirgaliams – Lietuva, Rusija ir Turkija.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie koronavirusą: „Esam tik samdomi darbuotojai, kaip ir visi laukiam sprendimų“

„Palau Blaugrana“ penktadienį bus tuščia. „Žalgirio“ treneris teigė, jog su auklėtiniais aptaria situaciją, bet per daug apie tai nekalba ir nediskutuoja. Tiesiog dirba savo darbą.

„Sprendimas žaisti tuščioje arenoje nėra logiškas, bet situacija yra tokia, kokia yra, – mintimis dalijosi Šaras. – Reikia tikėtis, kad su prevencinėmis priemonėmis per dvi tris savaites sugrįšime į kažkokią normalybę. Bent taip rodo valstybės, kurios į šį virusą žiūri rimtai. Manau, kad visiems reikia pakentėti. Jei nuspręs, kad išvis nežaisime, bandysime lipti iš susidariusios situacijos. Kaip ir visi žmonės, mes sėdime, sekame informaciją ir laukiame sprendimų. Tuo pačiu ir dirbame savo darbą.“

Du mėnesius Eurolygoje nepralaiminti ir devynių pergalių seriją fiksuojanti „Barcelona“ namuose šį sezoną žaidžia įspūdingai. Svetislavo Pešičiaus kariauna per 13 mačų pralaimėjo vos dukart, o tai yra trečias pagal gerumą rezultatas turnyre, nusileidžiantis tik Tel Avivo „Maccabi“ ir Madrido „Real“ ekipoms, per 14 susitikimų klupusioms tik po kartą.

Sunkiai užkariaujamą „Palau Blaugrana“ areną įprasmina ir tas faktas, jog „Žalgiris“ šiame amžiuje išvykoje prieš „Barcelona“ laimėjo vos triskart. Paskutinis kartas – bronziniame Eurolygos sezone prieš dvejus metus.

„Kaip ir kalbėjome prieš pirmą ratą, tai komanda, kuri turi visas galimybes laimėti Eurolygą, – prieš būsimą varžovą kepurę nukėlė Š.Jasikevičius. – Manau, kad jie yra favoritai laimėti kartu su „Anadolu Efes“ ir „Real“. Sustabdyti juos labai sunku. Tai komanda, kuri akivaizdžiai moka įjungti papildomą pavarą, kai situacija suprastėja. Daug veteranų, išreikštas lyderis, išreikštos antra ir trečia opcijos. Aukščiausio lygio varžovas.

Reikia visada stengtis pradėti nuo gynybos. Mes pradėjome geriau pulti, o gynyba pradėjo šlubuoti. Tokia yra žmogaus natūra. Norėčiau akcentuoti gynybą, ją akcentuoju visada, bet pastaruoju metu kažkas nepavyksta. Taip ir einame į priekį.“

Pirmajame rate namuose „Žalgiris“ krito 86:93, o Lietuvos čempionų duobkasiu tapo karjeros rungtynes sužaidęs gynėjas Cory Higginsas, kuris per 30 minučių pelnė 27 taškus (4/5 dvit., 5/5 trit., 4/4 baud.).

Būtent šis pralaimėjimas skėlė žiežirbą devynių „Žalgirio“ nesėkmių serijai, užsitęsusiai beveik du mėnesius.

Iš nesėkmių liūno išlipę žaliai balti ėmė šturmuoti atkrintamųjų traukinį, kol galiausiai jį pasiekė. Tiesa, užsidegusius žalgiriečius praėjusią savaitę sustabdė autsaiderė Sankt Peterburgo „Zenit“, o Š.Jasikevičius vėl pabrėžė gynybą.

„Tokia žmogaus natūra – kai pradedi geriau atakuoti, imi prasčiau gintis. Taip neturėtų būti, akcentuojame, bet vis dėl to nepavyksta. Mes kažkur neatsistatėme po rungtynių su „Chimki“. Visų pirma, tai psichologiškai. Galbūt pagalvojome, kad galime „Zenit“ įveikti ramiau. Stengiamės nuteikti didžiulei fizinei kovai, bet ją pralaimėjome. Nesinori pasiaiškinimų, bet daug rungtynių, reikia suprasti“, – sakė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris.

Iki reguliaraus Eurolygos sezono pabaigos liko šešerios rungtynės, o dėl trijų paskutinių atkrintamųjų vietų kaunasi net aštuoni klubai.

Devintoje vietoje šiuo metu žengiantis „Žalgiris“ savo likimą laiko savo rankose, nors laukiantis tvarkaraštis žaliai baltiems yra sudėtingas, bet Š.Jasikevičius nėra linkęs blaškytis į šonus.

„Jei reikėtų pasakyti, kuri komanda yra kurioje vietoje, tai daugiau mažiau gal pasakyčiau. Bet jei sąžiningai, tai yra vienas kelias – reikia laimėti. Galime galvoti daug, bet svarbiausia rezultatai. Ateina vakaras, žaidėjai pasilieka pamėtyti po treniruotės, o mes žiūrime konkrečias rungtynes. Žinome, kieno pergalė mums būtų palankesnė. Pasergi minimaliai ir tiek. Bet reikia grįžti prie to paties, kol likimą laikome savo rankose, reikia laimėti“, – teigė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas