-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 27

Š.Jasikevičius: „Kai taip pataikai, tai ir žaidėjai atrodo geresni, ir treneris protingesnis“

Kai kalėdinis miestelis Miunchene Kalėdų dienomis užsidarė šventėms švęsti, su didžiuliu varpu pro „Bayern“ žemę prabėgo „Žalgirio“ vyrai. Su skambučiais sužaidę „Audi Dome“ arenoje, jie skelbė ilgai lauktą pergalę Eurolygoje. Po 9 pralaimėjimų iš eilės ir dviejų mėnesių pertraukos, „Žalgiris“ vėl pergalingas Eurolygoje 98:73.

Vienas lietuvis sirgalius rungtynių metu leido sau prabangą nueiti pasiimti alaus. Bet Šaras tikrai neleis atsipalaiduoti savo vyrams.

Edgaras Ulanovas buvo prikaltas prie kryžiaus už nepadarytą pražangą prieš Paulo Zipserio tritaškį, o netrukus po pražangos metimo metu Ulė buvo sodinamas ant suolo su visais įmanomais žaibolaidžiais virš „Žalgirio“ suolo.

Tai buvo momentas, „Žalgiriui“ pirmaujant 20 taškų skirtumu.

Ir tai buvo vienas retesnių momentų, kai Šarūnas Jasikevičius rašė savo auklėtiniams baudos kvitus.

„Žalgiris“ nebegalėjo pralaimėti dešimtų rungtynių iš eilės.

Tik ne tada, kai papildomos gaisrinės pajėgos nespėjo važiuoti į „Audi Dome“ areną gesinti į asmeninį rezultatyvumo rekordą pasikėsinusio Artūro Milaknio tritaškių.

Tik ne tada, kai „Žalgiris“ pasiekė šio sezono pataikytų tritaškių rekordą (13).

Kai Thomasas Walkupas kabino virš lanko kamuolius Zachui LeDay, lyg paskutinį kartą tai būtų įvykę kokiais 90-aisiais.

Kai dvigubos, o kartais ir trigubos „Žalgirio“ gynybos sutrikdytas NBA dinozauras Gregas Monroe siuntė kamuolius į niekur.

O „Bayern“ krepšininkai atakavo taip nesėkmingai, kad pirmoje eilėje sėdėjęs Thomasas Muleris greičiau būtų įspyręs kamuolį į krepšį.

„Žalgiris! Žalgiris!“ – skambėjo „Audi Dome“ arenoje, kurios pranešėjas svetingai lietuviškai sveikinosi prieš rungtynes, nė nenujausdamas, kad netrukus pratylės 40 minučių susikūprinęs po taiklių „Žalgirio“ metimų.

Po dviejų mėnesių pertraukos „Žalgiris“ vėl laimėjo Eurolygoje. Ir su kalėdiniais varpeliais.

„Viena vertus, visada ramini save, kad, atrodo, visai normaliai žaidžiam ir ta komanda, atrodo, kovoja, ir gerai ginasi, ir daug ką išpildo. Bet kažkuriais momentais nepataikome. Ir tai dalykai, kurių visai negali kontroliuoti, bet tai tempia tave į apačią. Atrodo, tiki tuo, ką darai, bet tie 9 pralaimėjimai tave labai nemaloniai nuteikia.

Bet kai pamačiau komandą Prienuose, su tokiu nusiteikimu – tai buvo penktos rungtynės per 10 dienų, tai buvo kažkas fantastiško. Reikia eiti toliau.

Ta mūsų situacija galbūt pagerėjo, kad paėmėme vieną pergalę. Bet ta situacija dar tokia vis tiek nelabai. Tik ta pergalė turi duoti kažkokį impulsą, jei esame protingi. Turime tuo pasinaudoti, tikėti, ką darome. Nemanau, kad su tuo yra problemų. Žaidėjai yra praėję daug ką - jie tiki. Bet visada maloniau laimėti“, – po pergalės sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šaras po ilgai lauktos pergalės: gal čia nereikia jokių klausimų? Žmonės, mes pataikėme

– Žaidėjai minėjo, kad jau prieš mačą jautėsi lyg žinodami, jog laimės Miunchene. Ar treniruotėse pastebėjote kažką kitokio?

– Nesimatė. Iš tikrųjų, mūsų treniruotės prastėjo. Prastėjo dėl to, kad prisijungė labai daug jaunimo. Jeigu neturi lygiaverčių partnerių – jaunimui vis tiek reikia daug ką aiškinti atėjus iš dublerių, tos mūsų treniruotės buvo tokioje situacijoje, kad mums buvo sunku suprasti, mes geriname žaidimą ar ne.

Vis tiek, yra 12-13 pirmos komandos žaidėjų ir jie per tas treniruotes kapojasi. Bet kai ateina jaunimas, jis vis tiek būna truputį apstulbęs dėl buvimo prie pagrindinių žaidėjų. Ir jie dar nelabai žino mūsų sistemą. Dėl to bijojau, kad treniruočių kokybės suprastėjimas nepersiduotų į žaidimą.

Bet labai sunku dvejoti savais žaidėjais, kai jie tiek davė per pastaruosius metus. Bet tų pergalių vis tiek reikia.

– „Žalgiris“ pataikė rekordinį tritaškių skaičių šį sezoną – 13. Kaip tai keičia žaidimą?

– Nėra jokio plano – mes susikurdavome ir nėra čia jokio plano. Visada susikuriame tų metimų, tik mes nepataikome. Eini, žaidi agresyviai. Vieną kartą išsimesi 30 tritaškių, kitą – 10. Juk yra antra komanda. Planas visada žaisti agresyviai.

– Kas uždavė toną geram rungtynių startui?

– Manau, kad visi davė po truputį. Visai normaliai jaučiu tą komandą. Bet gali jausti daug ką, tačiau kai pralaimi 9 iš eilės, tai jausk nejautęs – žiauriai sunku.

– Ką komanda padarė gynyboje prieš Gregą Monroe?

– Turime jauną komandą, turime kažkokių problemų su rotacija. Stengiamės apginti kai kuriuos žaidėjus – dvigubinti, spaustis. Ir ką žinau...

Sugrįžtame prie to paties fakto, žmonės, mes pataikėme tritaškius. Galbūt čia nereikia daug klausimų? Mes pagaliau pataikėm (šypsosi.).

Kad ir kaip paprastai skambėtų, bet kas mūsų krepšinyje buvo blogo per tą 9 pralaimėjimų seriją? Išskyrus tuos 20-kažkiek procentų tritaškių?

Mes gynėmės visai padoriai. Mes likdavome rungtynėse savo gynyba. Bet jeigu tu taip pataikai... Atrodo, žaidėjai geresni, treneris atrodo iškart protingesnis – bet taip nėra. Taip nėra.

VIDEO: A.Milaknis: mes jau prieš rungtynes žinojom, kad laimėsim

– Thomasas Walkupas atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Kaip su juo aikštėje atrodė komanda?

– Thomasas ne tai, kad atliko 11 perdavimų. Reikia pripažinti, kad jis buvo atsidavęs komandai su laiku padarytomis pražangomis, kas visai komandai šiandien buvo gan negatyvus dalykas.

Trečiame kėlinyje per paskutines tris minutes prasileidome 11 taškų, kai nesugebėjome subauduoti. O tai žiauriai akcentuojama.

Bet tai parodo, kad kai pirma galvoji ne apie save, o komandą – su greitomis baudomis jis pirmoje pusėje išsiėmė save iš mačo, jeigu galvoji apie visumą – rezultatai ateis.

VIDEO: P.Jankūno interviu pertraukė A.Milaknio juokeliai

– Ar „Žalgirio“ sirgaliai dar jus stebina?

– Va, va! Ačiū, kad priminėte.

Žinote, su tais „Žalgirio“ sirgaliais, sakau, kažkoks fenomenas yra. Ir tikrai nenustosiu jiems dėkoti.

Žinojome, kad bus jų labai daug. Ir jie tikrai girdėjosi. Galiu tik palinkėti jiems taip toliau. O mes stengsimės žiauriai.

VIDEO: Th.Walkupas: Milas buvo kaip Jordanas!
VIDEO: KC Riversas: jau ryte sakiau Walkupui, kad šiandien bus gerai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius