Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 08 /21:24

Dakaro organizatoriai nusprendė lietuviams kortų nemaišyti: baudos panaikintos

Dakaro dramos tęsiasi toliau. Jei iki šiol didžiausiu keiksmažodžiu buvo akmenys, dėl kurių tekdavo keisti pramuštus ratus ir gaišti laiką, tai dabar dvi lietuvių ekipos turėjo dar didesnių problemų. Tiesa, viskas baigėsi sėkmingai: „Heston MRO team Pitlane“ ir „Kreda“ komandoms organizatoriai skyrė po šešių valandų baudą, tačiau vėliau nuobaudą panaikino.
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Baudas panaikino

„Heston MRO team Pitlane“ ekipos šturmanas Aisvydas Paliukėnas pranešė, kad teisėjai jiems skirtą baudą nusprendė panaikinti.

„Įvyko nesusipratimas antros neutralizacijos metu. Ten, kur medijai būti galima, bet privažiuoti prie ekipažų negalima, jie privažiavo padaryti nuotrauką, paklausti, kaip sekasi. Teisėjai tai traktavo kaip nelegalų mūsų servisą. Bet serviso nebuvo. Viską išsiaiškinus, apklausus liudininkus, bauda nebus skirta“, – kalbėjo Aisvydas Paliukėnas.

VIDEO: Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis papasakojo už ką gavo baudą

Nuobauda panaikinta ir Antanui Juknevičiui, kuris gavo ją už tai, kad jo media komanda paėmė ir į savo automobilį įsidėjo ekipažo išmestą sugadintą ratą.

Apdalino baudomis

Po šešių valandų baudą užsidirbo Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio bei Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno duetai. Po finišo nė vienas, nė kitas ekipažas nesuprato, kodėl sulaukė tokios organizatorių „dovanos“. Ekipažai tikino šioms taisyklėms nenusižengę.

Dažniausiai tokia griežta nuobauda dalyviams skiriama už pašalinę pagalbą trasoje. Ji traktuojama tuomet, kai ekipažui padeda ne kiti varžybų dalyviai, o komandų nariai ar pašaliniai asmenys, kuriems suteikti pagalbą važiuojantiems trasoje ekipažams nėra leidžiama. Šešias valandas baudos galima gauti ir už draudžiamą komandos narių elgesį trasoje.

A.Juknevičiaus ir E.Juškausko rezultatai su baudomis
A.Juknevičiaus ir E.Juškausko rezultatai su baudomis

Antanas Juknevičius savo feisbuko paskyroje surengtos transliacijos metu paskelbė, kad teisėjai šią nuobaudą pritaikė dėl to, kad neutralizacijos zonoje jų media komanda paėmė ir į savo automobilį įsidėjo sudaužytą ekipažo bolido ratą.

„Kreda“ šią nuobaudą užginčijo ir tikisi atsipirkti lengvesniu „straipsniu“, kuris užtraukia ne šešių valandų, o 1000 eurų piniginę baudą.

Dėl kokios priežasties tokią pačią laiko baudą gavo „Heston MRO team Pitlane“ komanda, kol kas neaišku.

Tokia visgi esama sankcija, jei ji nebus pakeista, visiškai sugriaus šių dviejų ekipažų planus sėkmingai pasirodyti šių metų Dakare. Abi komandos smigs į lentelės apačią vos po trečdalio visų Dakaro etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas