Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pigus startas „Eneos 1006 km lenktynėse“ – utopija ar ne?

Niekam ne paslaptis, kad automobilių lenktynės yra daug kainuojantis malonumas. Norint ne tik paruošti lenktyninį automobilį, tačiau ir sėkmingai startuoti profesionaliose varžybose, tenka suploti nemenką sumą pinigų. Tačiau ar įmanoma aukšto lygio varžybose startuoti su santykinai nedideliu biudžetu?
Komandos „Medinis ratlankis“ automobilis „Honda Integra“
Komandos „Medinis ratlankis“ automobilis „Honda Integra“ / Dainiaus Cuberos nuotr,

(Ne)pigi žemaičių „Integra“

Tie, kurie „Eneos 1006 km“ lenktynes stebi nebe pirmą kartą, puikiai atsimena automobilių sporto klubo „Siųskpigiau.lt-Žaibelis“ komandos automobilį „Honda Integra“.

Šiais metais vykstančiame greičio maratone Palangoje tas pats automobilis - jau kitos komandos rankose. Prie šio automobilio vairo vis dar sėdi tas pats lenktynininkas Ignas Palaima, kuris automobilį vairavo, kai šis priklausė „Siųskpigiau.lt-Žaibelio“ komandai.

Ignas Palaima
Ignas Palaima

Šiandien šis automobilis priklauso žemaičių kompanijai iš Skuodo „Medinis ratlankis“. Nors žvilgsniai į vietą, kur stoviniuoja šios komandos nariai, daugiausiai krypsta dėl kito automobilio – aptarnaujančio personalo rolę atliekančio „Ford Transit“, pastaroji „Integra“ kitų dalyvių fone atrodo išskirtinai.

Tačiau išskirtinumas nėra biudžeto rodiklis: geriausi automobiliai nebūtinai yra brangiausi, tą įrodo būtent ši „Honda“.

Kaip teigia komandos „Medinis ratlankis“ idėjos autorius ir iniciatorius Andrius Jonušas, „Pigiai vis tiek nedalyvausi, bent jau kelių dešimčių tūkstančių prireiks.“

VIDEO: „Eneos 1006 km“ lenktynių techninė komisija

„Kad ir kaip norėsis, vis tiek neišvengsi ilgų distancijų lenktynėms skirtų stabdžių trinkelių, padangų keitimų, degalų pirkimo, startinių mokesčių“, – teigia komandos lenktynininkas Ignas Palaima.

„Nors, kiek esam kalbėję su kitais lenktynininkais, mūsų biudžetas yra mažiausias tarp visų. Tačiau tas biudžetas jums tik atrodo pigus, iš tikro jis vis tiek yra didelis“, – priduria lenktynininkas.

Visgi, kad šis automobilis gali važiuoti greitai ir yra gana konkurencingas kitų dalyvių atžvilgiu, jau įrodė anksčiau šį automobilį pilotavusios komandos lenktynininkai.

Dainiaus Cuberos nuotr,/Komandos „Medinis ratlankis“ automobilis „Honda Integra“
Dainiaus Cuberos nuotr,/Komandos „Medinis ratlankis“ automobilis „Honda Integra“

Septynis metus su šia „Integra“ dalyvavę „Siųskpigiau.lt-Žaibelis“ komandos pilotai 1000 km lenktynėse yra ne kartą lipę ant savo klasės podiumo. Pavyzdžiui, praeitais metais Palangoje komanda „Siųskpigiau.lt-Žaibelis“ su šiuo automobiliu pasiekė finišą dvyliktoje pozicijoje, o savo klasėje liko antri. Kartą jie užėmė ketvirtą vietą bendroje įskaitoje.

Kaip seksis skuodiškiams su tuo pačiu automobiliu lenktyniauti „Eneos 1006 km lenktynėse“, sužinosime jau šį savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi