Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

FIA gali įšaldyti Rusijos lenktynininkų licencijas: koks N.Mazepino likimas F1?

Ukrainos automobilių sporto federacija kreipėsi į Tarptautinę automobilių sporto federaciją prašydama atsiriboti nuo Rusijos lenktynininkų.
Skandalu savo karjerą F1 pradėjęs Nikita Mazepinas
Skandalu savo karjerą F1 pradėjęs Nikita Mazepinas / „Scanpix“ nuotr.

Primename, kad praėjusią savaitę Formulės 1 organizatoriai nusprendė atšaukti Rusijos GP Sočyje. O F1 komanda „Haas“ atsisakė dažyti F1 bolidą Rusijos vėliavos spalvomis ir panaikino „Uralkali“ reklamas.

Tačiau tai dar ne viskas, komanda po testų Barselonoje žadėjo peržiūrėti sutartį su Rusijos atstovu Nikita Mazepinu, kurio tėvas, „Uralkali“ vienas savininkų, iki šiol buvo komandos rėmėjas.

Ir netgi buvo įvardyta, kas užimtų ruso vietą komandoje. Tai – italas Antonio Giovinazzi, buvęs „Alfa Romeo“ pilotas. Kita vertus, „Haas“ vadovas Guentheris Steineris užsiminė, kad iš komandos pasitraukus rusui, pirmiausiai paskambins komandos atsarginiam pilotui Pietro Fittipaldi.

FIA posėdis antradienį

Įvykius gali paspartinti jau antradienį šaukiamas FIA posėdis, kurį inicijavo Ukraina dėl Rusijos sukelto karo. Jame gali būti nuspręsta dėl sukelto karo ir nusikaltimų prieš taikius žmones uždrausti FIA varžybose dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos lenktynininkams.

FIA prezidentas Mohammedas Ben Sulayemas dar praėjusią savaitę išreiškė palaikymą Ukrainai ir jos automobilių sporto federacijai.

Primename, kad Tarptautinė ledo ritulio federacija IIHF pašalino Rusiją ir Baltarusiją iš narių. O UEFA bei FIFA pašalino iš varžybų Rusijos futbolo rinktinę ir klubus.

Jeigu, sekdama ledo ritulio ir futbolo federacijų pavyzdžiu FIA nušalins Rusijos lenktynininkus nuo varžybų, Nikita Mazepinas neteks galimybės pasirodyti jau kovo 10 d. Bahreine vyksiančiuose F1 testuose ir visame 2022 m. čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas