Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Niki Lauda atsidūrė ligoninėje: atlikta plaučio persodinimo operacija

Legendinis lenktynininkas, tris kartus „Formulės 1“ čempionas Niki Lauda, Vienos (Austrija) ligoninėje atsigauna po plaučio transplantacijos operacijos, skelbia BBC. Nors Lietuvoje atliekamos iškart abiejų plaučių persodinimo operacijos, kai kuriose užsienio šalyse transplantuojama ir po vieną.
Niki Lauda ir Lewisas Hamiltonas
Niki Lauda ir Lewisas Hamiltonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad N.Lauda serga sunkia plaučių liga ir vienintelis gydymo būdas, galėjęs palengvinti legendinio lenktynininko būklę – donoro plaučio persodinimas.

69-erių metų lenktyninkui operacija atlikta sėkmingai, – teigiama Centrinės Vienos ligoninės pranešime.

Jau antra transplantacija

Tai – jau antroji organų transplantacijos operacija, atlikta N.Laudai. 2005 m., po nepavykusio bandymo persodinti inkstą, savo organą dovanojo jo žmona – tuo metu 26 metų Birgita Wetzinger. Toks reiškinys vadinamas gyvąja organų donoryste, kai organą aukoja artimas žmogus, toliau galintis gyventi ir su vienu organu.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Birgit Wetzinger ir Niki Lauda
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Birgit Wetzinger ir Niki Lauda

N.Lauda yra laimėjęs tris „Formulės 1“ čempionatus – 1975, 1977 ir 1984 m., vairuodamas „Ferrari“ ir „McLaren“. Jis 2012 m. tapo „Mercedes“ komandos valdybos nariu ir prisidėjo pasirašant sutartį su Lewisu Hamiltonu.

Čempionas turėjo nutraukti savo trumpas atostogas Ibizoje ir skubiai grįžti į Vieną po to, kai staiga ėmė progresuoti jo plaučių liga.

1976 m. N.Lauda patyrė didelę avariją, kai atsitrenkė į sutvirtinimus Niurburgringe. Automobiliui užsiliepsnojus, N.Laudą išgelbėjo kolegos. Nors ir buvo smarkiai nudegęs, jis grįžo į autosportą jau po šešių savaičių.

Pasirašyti sutikimą organų donoro kortelei galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas