Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 16 /20:00

1006 km lenktynės Palangoje: „Audi“ tik prieš finišą atėmė pergalę iš „Porsche“

23-iosios Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynės žada labai aštrią kovą. Panašiai, kaip ir kvalifikacija, kurioje nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinę minutę. Lenktynių organizatorius Darius Jonušis neslėpė, kad jo tikslas – būtent toks: kad nugalėtojas paaiškėtų tik pačioje pabaigoje. Taip ir įvyko.

REZULTATAI GYVAI

VISOS LENKTYNIŲ NAUJIENOS IR VIDEO

Svarbūs taisyklių punktai

  • CODE60 pakeitė geltonas vėliavas. CODE60 metu galima važiuoti ne daugiau 60 km/val. trasoje matuojamas greitis, stovi net trikojis. Tai daroma tam, kad pilotai išlaikytų tuos pačius tarpus. O degalų galima pilti tik pusę normos.
  • Galingiausių klasių komandos, turinčios daugiau nei vieną PRO klasės pilotą, gauna tiek sekundžių baudos, kiek ratų nuvažiavo antrasis PRO pilotas.
  • Naujas reikalavimas – kiekvienas pilotas lenktynėse privalo važiuoti bent valandą. Antraip komanda gaus baudą.

Skaitykite naujausią mūsų interviu: Beveik slapta „Aurum 1006 km lenktynių“ informacija: ar visi degalinės čiaupai veikia vienodai greitai?

FINIŠAS. Lenktynes laimi „Circle K“ pilotas Julius Adomavičius (Audi R8 LMS GT3). Antroji vieta – taip pat kauniečių antroji „Audi“, pilotuojama esto Paul Aron. Treti finišo liniją kirto „LG Oled“ Porsche 992, pilotuojamas Manto Janavičiaus.

Likus 6 ratams. Paul Aron išplėšia trečią vietą iš „Porsche Baltic“. Ir iš „LG Oled“ atima antrąją vietą. Nerealus finišas!

Likus 11 ratų. Pirmauja Julius Adomavičius, „Circle K Lesta“ komandos pilotas (Audi R8 LMS GT3). Antrą poziciją iš Tautvydo Rudoko („Porsche Baltic“) atima „LG Oled“ (Mantas Janavičius). Bet juos vejasi Paul Aron su antrąja „Circle K“ Audi.

Likus 21 ratui tame pačiame rate – keturių lyderių automobiliai. Abi „Audi“ spaudžia va bank ir vejasi lyderį sulig kiekvienu ratu. Tarp „Porsche Baltic“ ir „Circle K“ komandų – tik 30 sek.

Likus 25 ratams lyderių komandoje „Porsche Baltic“ Robertą Kupčiką keičia Tautvydas Rudokas. Apie 40 sek. atsilieka Mantas Janavičius (LG Oled, Porsche) ir Julius Adomavičius (Circle K, Audi).

Liko 43 ratai. Audi GT3 (Circle K Lesta) Nr.1 Eimantą Navikauską pakeitė Julius Adomavičius. Atbuvęs baudą už PRO pilotų skaičių Julius šiek tek užtruko išvažiuodamas – jam net padėjo Ignas Gelžinis, pastumdamas automobilį atgal, nes kelią trumpam užstojo „Joujam“ BMW. Karštas incidentas, prarastas laikas.

Lyderių rikiuotė: „Porsche Baltic GT3“, „LG Oled“ (irgi Porsche), Circle K Lesta, Circle K Miles Plus.

Rezultatai likus 35 ratams
Rezultatai likus 35 ratams

Liko 46 ratai. Po CODE60 R.Kupčikas pirmauja prieš E.Navikauską (Circle K Lesta) 8 sek.

Liko 52 ratai. „Dream2Drive“ TCR pilotas A.Lekavičius sukasi, slysta ir trinkteli į atitvarus. Net detalės pabiro. Galimai stabdžių trinkelės ar stabdžių disko dalis. CODE60. Lyderiai suka į degalines.

VIDEO: Palangos Aurum 1006km lenktynėse Dream 2 Drive komanda patyrė gedimą trasoje

Liko 65 ratai. Roberto Kupčiko pilotuojamas „Porsche 992 GT3 CUP“ lipa ant kulnų Eimanto Navikausko „Audi GT3“. Vėl keisis lyderis?

Boksuose stovi keli automobiliai. Remontuojamas „PayRay“ – brolių Urbanų BMW:

Liko 89 ratai. „Chemtransa“ Porsche Nr. 66 (P10) su „Hobu“ racing „Honda“ nepasidalijo užtrauktuko. Porsche priekinė kairė pusė pamažu ardosi, reikia stoti.

„Dynamit“ komandos pilotas Rokas Steponavičius dalijasi komentaru:

Žmogaus-Dinamito Manto Matukaičio komentaras:

VIDEO: Ignera & Bio-Circle by Dynamit komandos lenktynininkas Mantas Matukaitis apie Palangos Aurum 1006 km lenktynes

373/274. Dynamit gauna 10 sek. baudą. Tikėkimės, teisėjai paaiškins, už ką. Komandos „Kautra“ Porsche nuneša pirmosios stabdymo zonos padangas. CODE60.

„RC Cola“ Shelby remonto akimirkas pamatysite čia:

VIDEO: RC Cola racing shaked by Texaco komandos vadovas Antanas Kanopkinas apie automobilio gedimą

373/273. 1 min. 7.126 sek. Toks Juliaus Adomavičiaus rato įveikimo laikas lenktynėse. Jis – kol kas geriausias. Lieka 100 ratų iki finišo.

373/270. Ralfas Aronas susigrąžino pirmąją vietą – abi Audi GT3 aplenkia T.Rudoko Porsche 992 GT3 CUP, jam šiek tiek slystelėjus. Ar Robertas Kupčikas vėl grįš ir sukurs stebuklą?

373/264. Ralfas Aronas pagerino trasos įveikimo laiką ir sumažino atsilikimą iki 14-os sekundžių. Jis Tautvydą Rudoką su Porsche rate aplenkė net 5 sek.

373/250. CODE60 dėl išdaužytų padangų. Šiuo „pigiu“ sustojimu puikiai pasinaudojo LG Oled „Porsche“, nėręs į degalinę.

Naujausios žinios iš pitų, ten vėl remontuojamas „Mustang Shelby“:

373/247. Aivaras Pyragius agresyviai Lambo lenkia „Chemtransos“ Porsche (Andrius Jasioniauskas). Gražu, bet pavojinga. Nes po to tiesiojoje vyrukai dar rizikuoja pasistumdyti šonais.

373/233. „LG Oled“ piloto Mariaus Bartkaus Porsche Klaipėdos posūkyje užblokuoja kelią „Anjesės“ BMW, tuo pasinaudoja Robertas Kupčikas (Porsche Baltic) ir aplenkia automobilių grupę. Kokia „Porsche Baltic“ sėkmės paslaptis?

„RC Cola“ Mustang Shelby stovi trasos pakraštyje.

Pasidalinjame linksmu epizodu iš komandos „Chemtransa“ gyvenimo:

Lyderių rikiuotė: 1. Ignas Gelžinis (Circle K). 2. Robertas Kupčikas (atsilieka 44 sek.). 3. Paul August (Circle K) – Paul August. Tačiau, Ignui sustojus degalinėje, Robertas Kupčikas tampa lyderiu. KOKIOS PERMAININGOS LENKTYNĖS!

373/229. Prie „Gera Dovana RD Signs“ Lambo vairo sėdo Arturs Batraks, komanda atsilieka nuo lyderio 14 ratų. Bet nesudeda ginklų. Tikėkimės, daugiau gedimai nepersekios.

Maloniai stebina „AJUS group“ Porsche 911 jaunasis talentas Karolis Jovaiša – jis nuvažiavo greičiausią komandos ratą. Ši komanda su salotiniu „Porsche“ laikosi P6.

373/214. Balpol „Mercedes AMG GT3“ sustojo ant viaduko. Nesiseka šiai komandai. Į lenktynes užsiregistravo paskutinę dieną, turėjo elektros gedimų per treniruotę. Į trasą išvažiavo „Rescue car“ (gelbėtojų automobilis). Ir nutempė AMG į degalinę. Regis, „grybauja“ degalų davikliai. Situaciją komentuodamas krepšininkas Jonas Valančiūnas juokavo: „jei benzo turės, viskas bus gerai, tegul važiuoja“.

Belgų BMW baigė lenktynes:

373/190. Kol lyderiavusi „Porsche Baltic“ Nr. 92 pylėsi degalus, ją aplenkė „Circle K Miles Plus“ ir „Ignera Dynamit“.

„Anjesės“ komanda ir vėl susiduria su techninėmis problemomis:

373/170. „Circle K“ pilotas Ignas Gelžinis sako, kad atėjo lemiamas momentas, kai reikia laikytis taktikos „viskas arba nieko“. Jo teigimu, sekundžių baudos PRO pilotams netrukdo važiuoti sėkmingai, jei palankiai klostosi situacija trasoje, nesiformuoja spūstys.

O kol kas pirmauja Porsche Baltic ir LG Oled automobiliai „Porsche 992“. Kitas dvi vietas užima abi „Circle K“ Audi GT3.

Beje, greičiausią ratą lenktynių metu nuvažiavo „Circle K“ pilotas Julius Adomavičius. Jis pretenduoja į LASF taurę.

Stop kadras/Julius Adomavičius ir Žilvinas Pekarskas
Stop kadras/Julius Adomavičius ir Žilvinas Pekarskas

373/169. „Hobu“ racing Honda Civic sunkiai valdomas. Pralekia nuvažiavimą nuo viaduko. Panašu, kad galinis ratas tuščias.

373/160. Abu „Lambo“ pildo benzino atsargas. Tad „LG Oled“ gali pakilti į P2.

„Ignera Dynmit“ Lambo pilotuoja Mantas Matukaitis. „Gera Dovana RD Signs“ – Audrius Butkevičius. Šis komanda laiko prarado keisdama dar kartą keisdama stabdžių trinkeles.

373/156. „LG Oled“ (M.Verger) Porsche iš pradžių Klaipėdos posūkyje įsiremia į „RD Signs“ Lambo galą. Vėliau agresyviai lenkia ir vėl Klaipėdos posūkyje netelpa į posūkį, užstringa bent 20 sek.

373/153. Oranžinis suomių „Madstang“ įvažiuoja „užtrauktuke“ į galą Kauno technikos kolegijos BMW. Abu automobiliai keliauja į boksus.

Tomas Jatkevičius su „Aromamama“ nepataiko įvažiuoti į pitus, nušluoja šonu atitvarus.

373/145. Deividas Jocius su Mercedes Kretingos posūkyje stumteli „Circle K“ Audi Nr. 71. Audi (Ralf Aron) tenka išvažiuoti į rezervinį kelią. Kaip reaguos teisėjai?

373/139. „Chemtransos“ Porsche 911 GT3 važiuoja sprogusiu galiniu kairiuoju ratu. Audrius Navickas stoja pituose. Jie praras P10.

O degalinėje prie kelkraščio sustojęs Jr Motorsport BMW, jis nevažiuoja.

373/130. Trečdalis lenktynių jau prabėgo. Trumpai apžvelkime situaciją. Lietus kol kas neužklupo, prognozės keičiasi kas pusvalandį. Iš esmės lenktynės vyksta ramiai, be didesnių incidentų. CODE60 pasitarnauja tik ištaškytoms padangoms sutvarkyti.

Kol kas visas prognozes sujaukė „Porsche Baltic“ pilotas Robertas Kupčikas, lenkiantis visus lyderius ir timptelėjęs komandą į lyderių poziciją. Netikėtai žemai „RD Signs“ Lambo ir „Balpol“ Mercedes. GBY jaunimas su BMW kaip ir žadėjo, mina ant kulnų. Kaip ir „LG Oled“ Porsche 992 bei „Ignera Dynamit“.

1006 km rezultatai įveikus trečdalį trasos
1006 km rezultatai įveikus trečdalį trasos

GT4 klasėje pirmauja Porsche Baltic GT4, antroje vietoje – TREVIO BMW GT4. GTO – Porsche Baltic GT3. GT3 – Circle K – Lesta, TCR – Aromamama.

373/127. BMW Nr. 85 (Joujam) apsisuka ir užtveria kelią nusileidime nuo viaduko. Tokių vaizdų seniai neregėjome.

373/121. Karolis Gedgaudas su DYNAMIT Lamborghini drąsiai lenkia Marijaus Mazucho „Audi GT3“.

373/104. Robertas Kupčikas (Porsche Baltic) grįžta į trasą. Būtent jis su Porsche 992 CUP pirmoje lenktynių dalyje buvo aplenkęs ir lyderius „Circle K“.

„LG Oled“ Porsche 992 GT3 CUP (Mantas Janavičius) Klaipėdos posūkyje gražiai aplenkė M.Mazuchą su „Circle K“ Audi Nr.1.

373/92. Pažvelkime į lyderių rikiuotę. Įspūdingas GBY komandos šuolis, Justas Jonušis su Roku Baciuška ir Viliumi Kibildžiu iš 29 startinės vietos šoka į P6. Taip pat „Balpol“ Mercedes vėl pasiekė penketuką:

Tarpiniai rezultatai
Tarpiniai rezultatai

373/85. „Hobu racing“ Honda Civic Nr.10 neįsipaišo į Kretingos posūkį, trinkteli į tvorelę. Suomių „Madstang“ dėl ankstesnio slydimo pasekmių stoja pituose, reikia tvarkyti vairo traukę.

373/82. „Gera Dovana RD Signs“ grįžta į P18.

VIDEO: RD Signs gedimas pirmoje 1006 km lenktynių pusėje

373/81. „Ford Madstang“ Nr.82 prieš pakilimą į Kretingos posūkį stabdymo zonoje padaro suktuką, išdaužo padangas. CODE60.

373/75. „Gera Dovana RD Signs-Šiauliai“ turi problemų su stabdžiais. Jie trasoje pradėjo rimtai rūkti. Sustojus bokse, net užsidegė. Rimtas remontas, nuimti stabdžių trinkeles labai sunku. Priežastis – užstrigęs stabdžių cilindras.

Tuo tarpu Tautvydas Rudokas (Porsche GT3 CUP) lenkia Circle K Miles Audi.

Jūsų dėmesiui – „RC Cola Racing Shaked by Texaco“ automobilio „Ford Mustang Shelby“ remonto akimirkos.

373/71. Sinoptikai žada lietų. Bet kol kas lenktynės vyksta didele sparta. Pirmasis CODE60, greitis mažinamas iki 60 km/val., degalinėje galima pilti tik pusę degalų normos.

Po pirmųjų degalų pylimų ir keitimų, situacija tokia:

Tarpinis rezultatas 373/72
Tarpinis rezultatas 373/72

373/59. Ilgokai degalinėje užtruko „Gera Dovana RD Signs“. Tai kainuos ne vieną poziciją.

373/46. „Balpol“ Mercedes stoja degalinėje ir smukteli į P12. Prie vairo sėda Egidijus Valeiša. R.Baciuška su BMW bando lenkti Giedriaus Notkaus Porsche.

Netrukus daugelis komandų stoja pirmam pilotų keitimui.

Lyderių rikiuotė: 1. Circle K Lesta – Julius Adomavičius, 2. Circle K Miles Plus – Ralf Aron, 3. Porsche Baltic GT3 – Robertas Kupčikas, 4. Gera Dovana RD Signs – Paulius Paškevičius, 5. Ignera Bio Circle by Dynamit – Rokas Steponavičius.

373/37. „JR Motorsport“ BMW Nr.21 sulėtėjo ir stoja boksuose. Estų BMW Nr.85 iš Jõujaam komandos laikinai traukiasi iš kovos.

R.Aronas gavo 10 sek. baudą, o R.Kupčikas, demonstruojantis gerą tempą, aplenkė „Gera Dovana RD Signs“ Lambo.

373/13. „Circle K“ komanda demonstruoja raumenis. Jai labai padėjo Klaipėdos posūkyje vidinę trajektoriją pasirinkęs TREVIO komandos BMW (Edvinas Žadeikis). Susiformavo kamštis, Paulius Paškevičius stengėsi išvengti kontakto, abi Audi Nr.71 aplenkė ryškiai geltoną Lambo. Tačiau juos abu, pasinaudojęs situacija, aplenkė trečioje vietoje važiavęs Audi Nr.1 (Julius Adomavičius). Vėliau tiesiojoje Paulius Paškevičius su Ralfu Aronu susiglaudė šonais, bet Paulius turėjo praleisti raudonąją Audi prieš stabdymo zoną.

VIDEO: 1006 km lenktynėse pirmasis kontaktas

373/2. Pituose sustojo „Dream2Drive“ TCR (Tauras Tunyla).

Komanda turėjo kontaktą su R.Čapkausko komanda, pažeidė stebulę, ją keitę ir prarado penkis ratus.

Startas 373/0. Laukia 373 ratai arba ne daugiau 10 valandų lenktynių (jei jos užtruktų dėl avarijų ar lietaus). Jau tiesiojoje į priekį šauna „Gera Dovana RD Signs-Šiauliai“ Lambo (Paulius Paškevičius).

Kartojasi pernai metų istorija, tik šįkart Paulius viską atliko idealiai.

starto tvarka
starto tvarka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas