Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio bendruomenė išgirdo G.Notkaus pagalbos šauksmą: sportininkas startuos „Rally Classic“

Prieš lemiamą Lietuvos ralio čempionato etapą Druskininkuose „Rally Classic“ avariją treniruotėje patyręs lenktynininkas Giedrius Notkus smarkiai sudaužė savo „Mitsubishi Lancer EVO IX“. Automobilio agregatai buvo sugadinti, kėbulas sulamdytas, o šansai kovoti dėl čempiono vardo atrodė žlugę. Tačiau panevėžiečiui pagalbos ranką ištiesė Lietuvos ralio bendruomenė. Pagalbą sportininkui pasiūlė ne tik ištikimieji lenktynininko fanai, kolegos, bet ir varžovai, kovojantys dėl to paties čempiono vardo.
Automobilio testai
Automobilio testai / Viliaus Šeši Aštuoni nuotr.

Kol kas pirmoje 4WD įskaitos vietoje klasifikuojamas ir vienas iš pretendentų į čempiono titulą lenktynininkas jau beveik buvo susitaikęs su ta mintimi, kad finalinį etapą teks stebėti iš žiūrovų zonų.

Atrodė, kad treniruotėje patirta avarija per vieną sekundę nubrauks visų metų pastangas.

Komandos nuotr./Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“
Komandos nuotr./Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“

Tačiau apie savo nesėkmę viešai prabilęs Giedrius Notkus netrukus sulaukė ypatingo ralio bendruomenės palaikymo. Ketvirtadienį sportininkas pranešė, kad Druskininkuose jis startuos.

„Buvau pats labai nustebęs, kad mūsų ralio bendruomenė yra tokia vieninga. Ir ralio fanai, ir lenktynininkai parodė labai didelį dėmesį ir susirūpinimą. Tik jų dėka mes šiandien galime pasakyti, kad startuosime Druskininkuose. Aišku, savo automobilio nesugebėjome prikelti per tas kelias dienas, bet atsirado sportininkų, kurie siūlė savo automobilius mums. Turėjome netgi labai daug pasiūlymų.

Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai
Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai

Benediktas Vanagas pasiūlė savo WRC automobilį, Ramūnas Čapkauskas pasiūlė EVO IX. Tiesa, Ramūno automobilis buvo išardytas, todėl to plano atsisakėme. Gavome pasiūlymą palankiomis sąlygomis gauti R5 automobilį ar EVO X. Vitalijus Plastininas, Janis Vorobjovs ir net Dakaro ralio dalyvis Sergėjus Viazovičius taip pat siūlė savo variantus.

Net iš mėgėjų lygos žmonės skambino ir siūlė EVO VI standartą su lankais. Galbūt dar kažką ir pamiršau, atsiprašau, bet tų pasiūlymų buvo labai daug. Apsistojome ties Vytauto Požerinio EVO VIII. Džiugu, kad ralio šeima nėra sugadinta ir kad atsirado šitiek norinčių padėti“, – pasidžiaugė Giedrius Notkus.

Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai
Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai

Ketvirtadienio vakarą Giedrius Notkus ir jo mechanikai pajudėjo į „Auto moto parką“, kur ekipažas surengė automobilio reguliavimo sesiją. Giedrius Notkus sako, kad reikėjo greitai priprasti prieš šiokių tokių pokyčių technikoje bei vėl pagal save susireguliuoti pakabą ir papildomus žibintus.

Ralio bendruomenei už šį šansą be galo dėkingas Giedrius Notkus nepamiršo paminėti ir savo mechanikų, kuriems pastarosios paros irgi nebuvo pačios lengviausios.

Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai
Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai

„Mūsų mechanikai turėjo darbo, nes kai kurias dalis iš mūsų sudaužyto automobilio jie sudėjo į Vytauto EVO. Martynas Samsonas operatyviai suremontavo mūsų sulaužytus mazgus. Mūsų finansai taip pat buvo išsekę, tai ralio bendruomenė taip pat prisidėjo tiek, kiek kas galėjo. Ačiū labai visiems.

Naujas automobilis panašus į mūsų. Tai EVO VIII, bet su EVO IX agregatais. Mes kaip tik dabar jį testuojame Dzūkijos žemėse. Truputį keista sėdėti šiame automobilyje. Atrodo, kad viskas maždaug taip pat, bet sėdėsena kiek kita, kelio matomumas kitas, tai reikia dar šiek tiek tų kilometrų, kad priprastume.

Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai
Viliaus Šeši Aštuoni nuotr./Automobilio testai

Tačiau mes džiaugiamės, kad galime startuoti ralyje, nes dar prieš kelias dienas atrodė, kad viskas žlugo. Tikimės nenuvilti savo gerbėjų ir dar kartą dėkoju visiems fanams, kolegoms lenktynininkams, paskambinusiems šią sunkią akimirką ir ištiesusiems pagalbos ranką“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Penktadienį visi ralio dalyviai jau užsirašinės „Rally Classic“ greičio ruožus. Giedrius Notkus po susirašymo dar keletą sportininių kilometrų naujuoju automobiliu ketina įveikti prieš Druskininkų ralio startą vietos apylinkėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai