Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Robertas Kupčikas: „Jeigu kas nors galvoja, kad „Porsche“ per lietų silpnesni, jie klysta“

Robertas Kupčikas, kartu su broliais Nemunu ir Nerijumi Dagiliais dalyvaujantys „Eneos 1000 km“ lenktynėse – vieni favoritų. „Balpol-15min powered by Oktanas racing“ komandos trijulė turi didžiulę patirtį žiedinėse lenktynėse, o jų automobilis „Porsche 911 GT3 Cup“ yra turbūt labiausiai tinkamas tokio tipo varžyboms.

Jie – ne vieninteliai tokie. Tokiu pačiu automobiliu startuos dar viena komanda – „Juta-KG Group“, o labai panašiu – „General Financing-Autopaslauga by Pitlane“.

„Iš esmės du bus identiški automobiliai, o trečias, Benedikto, bus viena versija senesnis. Bet praktiškai, visi jie panašūs savo pajėgumu. Išskirti neišeitų. Visos trys komandos turi ir gerus vairuotojus, ir gerus automobilius, tai kova bent jau tarp šių trijų komandų bus labai didelė“, – sutiktas lenktynių techninės komisijos metu kalbėjo R. Kupčikas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Balpol-15min powered by Oktanas Racing
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Balpol-15min powered by Oktanas Racing

Jis susilaikė nuo svarstymų, ar „Porsche“ automobiliai šiose varžybose pranašesni – čia važiuoja daug kitų automobilių ir visi jie turi savų privalumų ir minusų.

VIDEO: 15min remiama komanda Eneos 1000 km lenktynėse

„Žiūrėjau sąrašą, netgi gal 7 ar 8 suskaičiavau komandas, kurios galėtų tikrai kovoti dėl pirmos vietos ne dėl to, kad lyderiai sugenda, o dėl to, kad yra pačios stiprios“, – didžiule konkurencija šiemetinėse lenktynėse stebėjosi patyręs lenktynininkas.

Jis svarstė, kad šiemet konkurencija gali būti didesnė nei bet kuriose ligšiolinėse lenktynėse. Kiekvienais metais būna bent kelios komandos, realiai galinčios pretenduoti į pirmąją vietą, tačiau beveik dešimties jų dar nebuvo niekada.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Balpol-15min powered by Oktanas Racing
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Balpol-15min powered by Oktanas Racing

Kalbėdamas apie svarbiausius dalykus lenktynėse, R. Kupčikas išskyrė vairuotojų pasikeitimą. Nesitreniravus, mažiausiai 8 kartus per lenktynes vykstantis procesas užtrunka ilgai, o komandos nariams dirbant efektyviai, vairuotojai pasikeisti gali per mažiau nei 20 sekundžių. Pasak lenktynininko, „Balpol-15min powered by Oktanas racing“ komandos nariai šiam veiksmui skiria daug dėmesio.

„Labiausiai kreipiam dėmesį į vairuotojų pasikeitimą ir darbą techninio aptarnavimo zonoje, ratų pakeitimą ir pan. Kiekviena sekundė labai daug lemia – jas sunku trasoje atsikovoti. Tokie dalykai kaip degalų užpildymas ne ką mažiau svarbus (nei vairuotojų pasikeitimas), tik kad greičiau degalų nepastūmėsi subėgti į baką“, – sakė vairuotojas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Balpol-15min powered by Oktanas Racing
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Balpol-15min powered by Oktanas Racing

Dėl savo preciziškumo lenktynėse Robotu pravardžiuojamas sportininkas nesiėmė svarstyti, ar permainingos oro sąlygos įtakotų jų komandos lenktynių baigtį.

„Aš manau, kad mums didelio skirtumo nėra. Jeigu konkurentai galvoja, kad vairuojant „Porsche“ automobilį sudėtingėja sąlygos lyjant lietui, tai tikrai taip nėra. Visiškai nesvarbu, ar lyja, ar sausa, automobilis puikiai važiuoja visomis sąlygomis“, – kalbėjo R. Kupčikas.

„Man asmeniškai netgi labiau patinka per lietų važiuoti, tad nematau problemos, jeigu būtų lietus“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas