Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos lenktynininkų „Formulėje 1“ nebus: „Haas“ nutraukė sutartį su N.Mazepinu

Sankcijų Ukrainą puolančioms Rusijos ir Baltarusijos atstovams trileris pasiekė kulminaciją.
Skandalu savo karjerą F1 pradėjęs Nikita Mazepinas
Skandalu savo karjerą F1 pradėjęs Nikita Mazepinas / „Scanpix“ nuotr.

Nors FIA ir leido Rusijos/Baltarusijos atstovams dalyvauti lenktynėse laikantis ypatingų sąlygų, įvairių pasaulio šalių spaudimas padėjo pasiekti visiškos izoliacijos. Sankcijų imamasi dėl Rusijos ir Baltarusijos agresijos Ukrainoje.

Komanda „Haas“ iš pradžių, testų Barselonoje metu, nusprendė pašalinti nuo bolidų Rusijos nacionalinės vėliavos spalvas ir lenktynininką Nikitą Mazepiną remiančios „Uralkali“ reklamą.

Galiausiai, D.Britanija pareiškė, kad vis tiek neįsileis Nikitos Mazepino į savo Grand Prix. Kitos šalys grasino pasielgti analogiškai – neįsileisti šalies agresorės atstovų, nors FIA ir leido jiems lenktyniauti po neutralia FIA vėliava.

Galiausiai apsisprendė ir pati „Haas“ komanda, šeštadienį pareiškusi, kad sutartis su Rusijos pilotu Nikita Mazepinu nutraukiama.

Nors anksčiau buvo skelbiama, kad N.Mazepino vietą gali užimti buvęs „Alfa Romeo“ pilotas Antonio Giovinazzi, dabar teigiama, kad pretendentas į pagrindinio piloto vietą yra komandos atsarginis lenktynininkas Pietro Fittipaldi. Jo konkurentai – indas „Formulės 2“ pilotas Jehanas Daruvala ir „Alpine“ atsarginis pilotas, F2 čempionas Oscaras Piastri.

N.Mazepinas teigė, kad yra „nusivylęs“. Jo sutartis buvo nutraukta, nors rusas būtų sutikęs su pasiūlytomis naujomis sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas