Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valtteri Bottas atsisveikins su F1 „Mercedes“ komanda, bet persės į kitą bolidą

„Formulėje 1“ nepakanka vien tik būti greitam trasoje ar klusniai vykdyti komandos vadovų nurodymus. Ypač kai reikia praleisti į priekį L.Hamiltoną. Valtteri Bottas tą klusniai darė penkerius metus ir su Lewisu buvo stiprus it kumštis duetas.
V.Bottas
V.Bottas / F1/Instagram nuotr.

Jei L.Hamiltonas pratęsė sutartį su Mercedes, tai V.Bottas, šiuo metu čempionato įskaitoje paskui M.Verstappeną ir L.Hamiltoną užimantis trečiąją vietą, tokios galimybės neturi. Ir nesvarbu, kad šiemet iškovojo jau 7 podiumus.

Tiesa, Mercedes vadovas T.Wolffas ne kartą yra užsiminęs, kad komanda jau apsisprendė dėl antrojo piloto (galimai tai G.Russelas). Tad V.Botto pozicijos buvo labai trapios. Ko gero, dėl šios priežasties suomis pasirašė ilgalaikį kontraktą su Alfa Romeo.

„Su Mercedes pasiekėme labai daug ir aš to niekada nepamiršiu. Labai daug iš jūsų išmokau ir dėl to tapau geresniu lenktynininku. Linkiu jums viso ko geriausio ateityje. Tačiau dabar turime koncentruotis į komandos pergalę šiame sezone", – komentavo suomis socialinėje paskyroje.

Kitąmet įsigaliojus naujam reglamentui F1 komandų pajėgumas gali pasikeisti. Nes tos komandos, kurios nekovojo dėl pirmos vietos, turėjo daugiau pajėgų investuoti į naujo automobilio kūrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant