Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikroji Dakaro ralio kaina pagal Benediktą Vanagą

Sunkiausių planetos lenktynių – Dakaro ralio – dalyviai ne kartą yra pasakoję, kiek kainuoja startas šiose varžybose. Tačiau tai – tik dalis visų išlaidų. Norintys kovoti ir garsinti Lietuvos vardą pasaulinio lygio lenktynėse turi susimokėti ne tik dalyvavimo mokesčius, bet ir paruošti profesionalią techniką rimtam iššūkiui. Kopos, akmenys ir ištisos valandos važiavimo sportiniu tempu pareikalauja naujų detalių, kurių kainos – stulbinančios, rašoma pranešime žiniasklaidai.
B.Vanagas – apie „Toyota Gazoo Racing Hilux“ dalių kainas
B.Vanagas – apie „Toyota Gazoo Racing Hilux“ dalių kainas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Baltijos šalių Dakaro rekordą pasiekęs „Inbank team Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas savo „Youtube“ kanale prieš beveik metus papasakojo, jog vien visos komandos dalyvavimas Dakaro ralyje kainuoja šimtatūkstantinę sumą. Šiemet lenktynininkas atskleidė, kiek kainuoja atsarginės detalės sportiniam komandos bolidui „Toyota Gazoo Racing Hilux“.

Taigi, pradėkime. Atvirkščiai nei jūsų automobilyje, sportiniame „Toyota Hilux“ yra ne 4, o net 8 amortizatoriai, kurie šuolius ir trasos nelygumus sugeria gerokai efektyviau. Ekstremalioms sąlygoms pritaikyta bolido važiuoklė ne tik puikiai susitvarko su užduotimi, bet ir turi savo kainą – vienas amortizatorius atsieina apie 3800 Eur, tad viso komplekto (8 amortizatorių) kaina viršija 30 tūkst. Eur.

Jeigu jums yra tekę keisti ar remontuoti greičių dėžę, tikėtina, žinote, jog tai net ir standartiniam automobiliui yra nemenka suma. Sportinė greičių dėžė nuo standartinės skiriasi bėgių perdavimo greičiu, o ja naudotis taip pat reikia mokėti – bėgį būtina perjungti tik su tam tikra jėga. Taigi, tokia „Sadev“ greičių dėžė, montuojama sportiniame „Toyota Hilux“, kainuoja... 32 tūkst. Eur!

VIDEO: Greičiausias Dakaro lietuvis Benediktas Vanagas: apie greitį, pinigus ir sėkmę

Bet pakalbėkime apie paprastesnius dalykus. Pavyzdžiui, ratus. Norintys išsiskirti iš minios, dailiam ratlankių komplektui gali pakloti ir tūkstančius eurų, tačiau vidutiniai ratlankiai kainuoja 300–400 eurų. Padangos – taip pat priklauso nuo vairuotojo poreikių. Jas galima įsigyti ir už kelis šimtus eurų, ir brangiau. Vienas „Toyota Gazoo Racing Hilux“ ratas (ratlankis ir padanga) kainuoja 900 Eur. Taigi, už vieno sportinio „Toyota Hilux“ rato kainą galima „apauti“ visą standartinį automobilį.

Tačiau tai ne vienintelės atsarginės detalės, kurias „Inbank team Pitlane“ komanda vežasi į Dakarą. B.Vanagas pasakoja, jog būtina turėti pusašių (3400 Eur/vnt.), pakabos svirčių (2800 Eur/vnt.), lankstų (1600 Eur/vnt.) ir daugybę kitų detalių.

Panašu, jog už pavienių detalių sumą galima įsigyti naują automobilį, už visas – net butą sostinėje. Ir tai – už kokybę, atsparumą bekelės sąlygoms ir patikimumą.

VIDEO: Kiek kainuoja Toyota Hilux Gazoo Racing detalės? | Benediktas Vanagas

O kiek jūs vidutiniškai sumokate už savo automobilio remontui reikalingas detales?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius