Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaimynai susikirto dėl vietos mašinai: abi pusės grasina baudomis

Vilniaus Pylimo gatvės 6 namo kaimynai susipyko dėl jų kieme atsiradusio ženklo, žyminčio neva rezervuotą automobilių stovėjimo vietą. Lentelėje paskelbta ne tik apie tai, kad ši vieta rezervuota konkrečiam butui, bet ir tai, jog ženklinimo nesilaikymas užtraukia baudą. Ir pridėtas Vilniaus savivaldybės ženkliukas. Bėda tik ta, kad bauda gali grėsti pačiam ženklo statytojui.
Lentelė ant Pylimo g. 6 namo
Lentelė ant Pylimo g. 6 namo / 15min skaitytojo nuotr.

Vilniaus Senamiestyje kas kaip moka, taip mėgina išsikovoti stovėjimo vietą savo automobiliui.

Dėl ženklo – kaimynų pyktis

15min sulaukė anoniminio Pylimo gatvės 6-o namo gyventojų skundo, kuriame teigiama, kad esą du šio namo gyventojai savavališkai iškabino ženklą, liudijantį apie neva rezervuotą automobilio stovėjimo vietą konkretaus buto gyventojams.

„Mūsų kieme Pylimo g. 6 gyventojai (nurodyti jų vardai ir tikslūs adresai – red. past.) savavališkai pastatė ženklus, kurių jie nėra užregistravę ir suderinę su Vilniaus miesto savivaldybe, savavališkai stato automobilius ten, kur patys pasistatė sau ženklus ir taip gąsdina kaimynus – kitus gyventojus.

Bandėme su jais kalbėtis geruoju, bet vienas iš kaimynų elgėsi chamiškai ir įžūliai, aiškino, kad yra su Vilniaus miesto savivaldybe viską sutaręs ir neva savivaldybė pastatė šituos ženklus.

Mums pasiteiravus savivaldybės, gavome atsakymą, kad tokių ženklų iš viso nėra ir šitie piliečiai naudojasi Vilniaus miesto savivaldybės logotipu“, – piktinosi kaimynai.

Jie teigė reikalaujantys, kad ženklai būtų pašalinti, o juos pastatę žmonės – patraukti atsakomybėn.

Pastatytas savavališkai

Vilniaus miesto savivaldybė ir 15min patvirtino, kad jokio leidimo ir suderinimo nebuvo: „Ženklas nurodytu adresu pastatytas savavališkai.

Toks ženklas nesuderintas su savivaldybe, nelegalus ir neturi teisinės galios. Už tokią veiką galima patraukti administracinėn atsakomybėn. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai atliks patikrinimą vietoje. Logotipo naudojimą verslininkai ar gyventojai turi derinti su savivaldybe.“

Minėtas patikrinimas, anot savivaldybės atstovų, turėtų įvykti artimiausiu metu.

15min skaitytojo nuotr./Ženklas Pylimo g. 6
15min skaitytojo nuotr./Ženklas Pylimo g. 6

Bijantiems bausmės, apie kurią teigiama pačioje lentelėje, reikėtų atidžiai perskaityti tai, kas ten parašyta.

„Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas užtraukia baudą pagal ATPK 200 str.“, – tvirtinama apie rezervuota vietą informuojančiame ženkle.

Tačiau Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas jau negalioja, jį pakeitė Administracinių nuzižengimų kodeksas.

Bet ir senojo 200 str. kalbėjo kiek apie kitus dalykus: „Gyvenimas be asmens tapatybės kortelės arba paso.

Piliečio, kuris privalo turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą, gyvenimas be asmens tapatybės kortelės arba paso ar su negaliojančiais asmens tapatybės kortele arba pasu – užtraukia įspėjimą arba baudą iki aštuonių eurų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas