Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangi kelionė: ispanai po Lietuvą keliauja savo atsigabentais įspūdingais retro automobiliais

„Žinai, kad išvažiuosi, bet nežinai, kaip sugrįši“, – taip keliones senoviniais automobiliais apibūdina Ispanijos senovinių automobilių klubo vadovas Miguelis Casesas. Pirmadienį Klaipėdoje viešėjo per 15 įspūdingų, istoriją turinčių retro automobilių iš Ispanijos, kuriais keliauja grupė bičiulių, dauguma senjorų, kasmet pasirinkdama vis kitą kelionių maršrutą. Šiemet mašinomis raižo Baltijos šalis.
Klaipėdoje viešėjo visa kolona senovinių automobilių iš Ispanijos.
Klaipėdoje viešėjo visa kolona senovinių automobilių iš Ispanijos. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Chevrolet“, „Mercedes“, „Citroen“, „Bentley“, „Rolls Roys“ ir kiti senoviniai automobiliai pirmadienio vakarą išsirikiavo Teatro aikštėje. Visi jie skaičiuoja 70-80 metų ir yra pagaminti iki II-ojo pasaulinio karo, tai yra 1939-ųjų rudens. „Chevrolet“ po dešimties metų jau švęs 100-ąjį jubiliejų.

Teigiama, kad tarp šių automobilių esama su didžia istorija. Esą vienas jų galimai priklausė Argentinos prezidentui Chuanui Domingui Peronui. Viena mašinų galėjo važinėti Ispanijos diktatoriaus Franco odontologas. Tiesa, apie tai keliautojai nelinkę kalbėti, tačiau akivaizdu, jog šie automobiliai priklausė ypatingą padėtį visuomenėje turėjusiems asmenims. Savininkai juos įsigijo iš skirtingų šalių, tarp jų Didžiosios Britanijos, JAV.

Veš Jūros šventės vėliavą

Priimti senų automobilių ekipažą Klaipėdoje paprašė Ispanijos ambasada. Jūros šventei besiruošianti Klaipėda tai padarė mielu noru.

„Šių metų Jūros šventės šūkis – „Atostogos rivjeroje“, o Ispanija viena šalių, kur šilta, norisi atostogauti, atsipalaiduoti, švęsti. Jūros šventė jau pernai tapo Europos festivalių asociacijos nare, tad žinia pagrįstai iškeliauja iš uostamiesčio. Nors nelabai šilta, tikiuosi, kad su žinia ateis ir vasara, – kalbėjo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys. – Ispanijos ambasadai paprašius pagelbėti priimti ralį, mielai priėmėme, sutikome uostamiestyje ir pasinaudodami proga siunčiam žinią apie Jūros šventę į Europą“.

R.Žiubrys Ispanijos senovinių automobilių klubo atstovui įteikė Jūros šventės vėliavėles, kurios turėtų plevėsuoti kelionės po Baltijos šalis metu.

Kitoks keliavimas

Pasak senų automobilių klubo vadovo M.Caseso, šiais automobiliais keliauja draugų kompanija, dauguma jų priklauso automobilistų klubui, prisijungia ir kiti norintys. Kasmet grupelė pasirenka vis kitą šalį ir joje keliauja senais automobiliais.

Keliaujame po įvairias pasaulio šalis, praėjusiais metais buvome Škotijoje, šiemet tenka aplankyti Baltijos šalis, – sakė M.Casesas.

„Esame draugai iš skirtingų Ispanijos vietovių, kiekvienais metais susitinkame tam, kad kartu leistumėmės į kelionę po gražias vietoves, gražias šalis. Keliaujame po įvairias pasaulio šalis. Praėjusiais metais buvome Škotijoje, šiemet tenka aplankyti Baltijos šalis. Pagrindinis šių kelionių bruožas tas, kad keliaujame automobiliais, kuri pagaminti iki 1939 m rugsėjo 1 dienos“, – pasakojo M.Casesas.

Jau trečiadienį automobiliai pasuks Latvijos link, vėliau aplankys Estiją ir sugrįžę atgal į Rygą keliautojai namo skris lėktuvais.

Kelionė tokiais automobiliais, kuriais riedama 80-100 km/val greičiu, iš Ispanijos gerokai užtruktų, tad automobiliai iki kelionių šalies atkeliauja vilkikais.

Paklausti, ar sunku keliauti tokiais automobiliais, ispanai nė neneigia.

„Taip, labai sunku, nes žinai, kaip išvažiuosi, bet nežinai, kaip sugrįši. Automobilį reikia kontroliuoti, jausti, ką jis sako, ką jaučia, jeigu „suserga“, reikia gydyti“, – sakė M.Cases.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito